Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Itt az új ALICE IN CHAINS dal, a 'Never Fade'!


2018-08-16

Az Alice In Chains hamarosan kiadja régóta várt, új nagylemezét!

Az Alice In Chains a mai napig minden idők egyik legbefolyásosabb amerikai rockzenekara. Karrierjük során számos Grammy-díjra jelölték őket, több mint 20 millió eladott lemezzel, illetve egy igencsak elvakult nemzetközi, több millió főt számláló rajongói bázissal büszkélkedhetnek. A Nirvana, a Pearl Jam és a Soundgarden mellett egyike a Nagy Négyesnek, akik a ’90-es évek közepén tettek szert hírnévre Seattle-ből, és akik megváltoztatták a modern rock hangzását.

Az Alice In Chains a tavalyi évben bevonult a los angelesi Henson Stúdióba, ahol négy év után megkezdődtek az új nagylemez munkálatai. A 2013-as 'The Devil Put Dinosaurs Here' album régóta várt folytatását ezúttal is (immáron harmadik alkalommal) Nick Raskulinecz producerrel rögzítette a banda. Ő volt az elsőszámú hangmérnöke az előző nagylemeznek, valamint az azt megelőző 'Black Gives Way To Blue' (2009) albumnak. A hanganyag keverését Joe Barresi (Tool, Queens Of The Stone Age) végezte el.

Az új album előzetes munkálatai a legendás Seattle-i Studio X falai között zajlottak. Mint most kiderült, a banda öt éven belüli első nagylemeze 2018. augusztus 24-én jelenik meg, 'Rainier Fog' címmel, a BMG révén.

Mike Inez, a zenekar basszusgitárosa korábban így nyilatkozott a 'Let There Be Talk' podcast-ben: "Hazautaztunk, hogy elkészítsünk egy új lemezt. A két utolsó albumunkat L.A.-ben alkottuk meg, és azok is nagyon faszák voltak, de most úgy éreztük, hogy 2017-ben eljött az idő, hogy az Alice In Chains hazautazzon Seattle-be... hogy az ottani vizet igyuk, és az ottani levegőt szívjuk. Plusz a családunk nagy része is ott él. És minden utcasarokhoz emlékeink fűződnek... rengeteg őrületes és szép dolog történt velünk ebben a városban. Seattle egy igencsak különleges hely - főként az évnek ezen szakaszában. Nincs is annál jobb".

A Seattle-i Studio X-et a legendás Heart zenekar alapítói, Ann és Nancy Wilson működtetik. Az Alice In Chains 1995-ben itt rögzítette saját magáról elnevezett nagylemezét is.

A 'Rainier Fog' hangzását végül a los angelesi Henson Recording Stúdióban, valamint Nick Raskulinecz producer Nashville-i stúdiójában csiszolták véglegesre.

Jerry Cantrell gitáros elmondta az új lemez irányzata kapcsán: "Ez egy olyan album, amilyet még sosem csináltunk - ennyi biztos. Egyben ez egy olyan album is, amiben benne van minden jellegzetes elem, amit tőlünk elvárnátok. Rajta van az ujjlenyomatunk. És persze nagyon büszkék vagyunk arra, amit megírtunk, és az általunk nyújtott performanszra is. Igencsak kemény lett ez az album - vannak rajta mocskos és egyben gyönyörű dolgok is... meg némi trip-szarság...".

A tracklista:
01. The One You Know
02. Rainier Fog
03. Red Giant
04. Fly
05. Drone
06. Deaf Ears Blind Eyes
07. Maybe
08. So Far Under
09. Never Fade
10. All I Am

A lemez első ízelítője már május elején megjelent - a 'The One You Know' hivatalos, Adam Mason által rendezett videoklipje (amit mindeddig közel 2,5 millióan néztek meg) lentebb megtekinthető. Szintén lentebb hallgatható meg a 'Rainier Fog' második single-dala, a 'So Far Under' (az album előrendelése esetén mindkét single ingyenesen letölthető).

Az újabb single-dal 'Never Fade' címmel látott napvilágot. Íme a premier:

Az Alice In Chains négy évvel ezelőtt, 2013. május 14-én adta ki legutóbbi, 'The Devil Put Dinosaurs Here' című lemezét, amiről bővebben itt írtunk. Az album 62,000 példányban kelt el az USA-ban a megjelenés első hetében. A 2009-es 'Black Gives Way To Blue' folytatása ezzel a Billboard 2. helyén debütált. (Az Alice In Chains legutóbb az 1995-ös saját elnevezésű lemezével került a Billboard top 2 helyezettjei közé. Azév novemberjében jelent meg az az album, melyen utoljára hallható a 2002-ben drog-túladagolásban elhunyt Layne Staley énekes.)


Itt az új ALICE IN CHAINS dal, a 'Never Fade'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás