Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

RIOT V - japán koncertlemez jelenik meg idén augusztusban; itt a 'Thundersteel' dal felvétele!


2019-07-19

A legendás Riot zenekar Riot V néven futó "reinkarnációja" augusztus 2-án adja ki új, 'Live in Japan 2018' című koncert-anyagát, a német AFM Records jóvoltából.

A Riot V 2018. március 11-én teljes egészében előadta klasszikus 'Thundersteel' albumát, a Kawasaki-beli Club Citta színpadán. Az AFM Records most ezen bombasztikus koncert felvételét viszi képernyőre (és sztereóra), a világ heavy metal rajongóinak nagy örömére!

"Ne hagyd ki ezt a fertőzően nagyszerű koncert-élményt. Éld újra a metal-történelem egyik legikonikusabb bandájának örökzöld klasszikusait, minőségi koncertfelvételek formájában!"

A 'Live in Japan 2018' borítója és tartalma így néz ki:

DVD

"Armor Of Light"
"Ride Hard Live Free"
"On Your Knees"
"Metal Soldiers"
"Fall From The Sky"
"Wings Are For Angels"
"Land Of The Rising Sun"
"Take Me Back"
"Messiah"
"Angel Eyes"
"Metal Warrior"
"Thundersteel"
"Fight Or Fall"
"Sign Of The Crimson Storm"
"Flight Of The Warrior"
"On Wings Of Eagles"
"Johnny’s Back"
"Bloodstreets"
"Run For Your Life"
"Buried Alive"
"Road Racin’"
"Swords And Tequila"
"Warrior"
 
CD

CD1
"Armor Of Light"
"Ride Hard Live Free"
"On Your Knees"
"Metal Soldiers"
"Fall From The Sky"
"Wings Are For Angels"
"Land Of The Rising Sun"
"Take Me Back"
"Messiah"
"Angel Eyes"
"Metal Warrior"
 
CD2
"Thundersteel"
"Fight Or Fall"
"Sign Of The Crimson Storm"
"Flight Of The Warrior"
"On Wings Of Eagles"
"Johnny’s Back"
"Bloodstreets"
"Run For Your Life"
"Buried Alive"
"Road Racin’"
"Swords And Tequila"
"Warrior"

Íme a kiadvány első két előzetese, a 'Warrior' és a 'Thundersteel' című szám hivatalos koncertfelvétele:

A Riot V 2018. április 27-én adta ki 16. stúdióalbumát. Az 'Armor of Light' album - ami a Nuclear Blast jóvoltából jelent meg - producere a legendás Chris “The Wizard” Collier (Metal Church, Flotsam & Jetsam, Slipknot, Korn, stb.) volt; az alább látható lemezborítót pedig Mariusz Gandzel (Crystal Viper, stb.) készítette. Az új dalok "egyértelműen a kultikus 'Thundersteel'-éra Riot-rajongóit célozzák meg; lévén a fő zeneszerző, Mark Reale és kollaborátor társa, Don Van Stavern több akkori munkáját eleveníti fel. Emellett érzeteti a hatását az új lemez a szintén klasszikus 'The Privilege of Power' album, és persze a legutóbbi Riot V-lemez, az 'Unleash the Fire' is.

Don van Stavern elmondta: Új lemezünkkel nyilvánvalóan a régi rajongóinknak szeretnénk kedveskedni, de ugyanakkor újakat is szeretnénk begyűjteni. Az új dalok egyszerre hangzanak frissen és klasszikus power metal módjára!”.

Az 'Armor of Light' borítója és tracklistája így néz ki:

01. Victory
02. End Of The World
03. Messiah
04. Angel's Thunder, Devil's Reign
05. Burn The Daylight
06. Heart Of A Lion
07. Armor Of Light
08. Set The World Alight
09. San Antonio
10. Caught In The Witches Eye
11. Ready To Shine
12. Raining Fire
13. Unbelief
14. Thundersteel

A 'Victory' című szám szöveges videója lentebb megtekinthető, ízelítőképpen az album rendeléséhez. Don van Stavern így nyilatkozott: "A 'Victory' az 'Armor of Light' nyitó-dala, és egyben az első, amit megírtam az albumra! Ahogy hallhatjátok, ez a nóta a klasszikus 'Thundersteel' / 'Privilege Of Power'-stílusban fogant; tehát egy arcpirítóan gyors fül-merényletről van szó! Amellett, hogy témáját tekintve a Thunder Bay dicső csatájáról szól, ugyanakkor egyfajta győzelmet is ünneplünk ezzel a dallal - megünnepeljük, hogy a rajongókkal közösen immáron több évtizede a magasban tartjuk a lángot! Emeljétek fel a hangotokat, és üvöltsétek velünk együtt: Victory!".

Később megjelent a 'Heart Of A Lion' című szám hivatalos klipje, a 'Messiah' és az 'Angel's Thunder, Devil's Reign' szöveges videója is:

Szeptemberben bemutatták a 'Caught In The Witches Eye' című szám szöveges videóját is:

Az album munkálatait dokumentáló videó-sorozat három része itt tekinthető meg:

Korábbi hír, hogy a Riot V zenekart - mint a power metal műfaj egyik atyját - 2018. január 24-én beiktatták az Anaheim-beli Hall Of Heavy Metal History dicsőség-csarnokába (a ceremónián továbbá díjzták a Black Sabbath egykori dobosát, Bill Ward-t; a Dream Theater billentyűsét, Jordan Rudess-t; és Billy Sheehan basszusgitár-virtuózt is). Don Van Stavern elmondta: “Nagy megtiszteltetéssel és izgalommal tölt el, hogy az idei évtől fogva a Riot is benne lehet a Heavy Metal történelmi csarnokában! Bandánk fennállásának több mint 30 esztendeje egyfajta testamentuma a metalzenénk és a rajongók zeneszeretetének. Szintén nagy megtiszteltetés, hogy olyan legendás zenészekkel említenek minket egy lapon, mint Bill Ward a Black Sabbath-ból, Carmen Appice, valamint a tavalyi évben beiktatott nagyságok - Lemmy, Randy Rhoads és Dio -; ez már önmagában felér egy értékes díjjal!”.

A Riot - kezdve a legendás, 'Rock City' (1977) című debüt-albummal - számos heavy metal-klasszikust adott ki az évek során - köztük a kultikus 'Fire Down Under'-t, a 'Thundersteel' (1988) című mesterművet és a felejthetetlen 'The Privilege of Power'-t (1990). A bandában az évek során történt számtalan tagcsere és időelőtti elhalálozás (gondoljunk itt Guy Speranza és Rhett Forrester frontemberekre, valamint a 2014-ben elhunyt Mark Reale gitárosra) - ez pedig komoly karrierbeli akadályokat eredményezett: Ezért - néhány éve - a Riot maradék tagjai (Mike Flyntz gitár és Don Van Stavern dalszerző) új ritmusgitárost, a 26 éves New York-i Nick Lee-t, valamint új énekest találtak a zenekar élére - ez utóbbit a magasan képzett Todd Michael Hall (Burning Starr, Reverence) személyében. Így eljött az idő, hogy - egy szintén korábbi Riot dobos, Frank Gilchriest (Virgin Steele) társaságában - továbbvigyék a Riot zenei örökségének zászlaját! Így jött létre a Riot V alakulat, akik 2014 végén kiadták a visszatérő 'Unleash the Fire' albumot, 2015 elején pedig tartottak egy rövid emlék-turnét a néhai gitáros tiszteletére.


RIOT V - japán koncertlemez jelenik meg idén augusztusban; itt a 'Thundersteel' dal felvétele!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás