Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'1695' címmel ad ki új albumot a HIIDENHAUTA - itt a friss videoklip, a 'Nälkäkevät'!


2018-02-27

A finn, melodic black metal zenében utazó Hiidenhauta együttes március 16-án adja ki új albumát, az Inverse Records jóvoltából.
 

A Hiidenhauta a finnországi Satakunta városában alakult, 2012-ben. 2013-ban a banda két EP-t is kiadott ('Surma saapuu suota myöten' és 'Eikä aurinko valaise' címen). Debütáló nagylemezük, a 'Noitia on minun sukuni' 2014-ben került forgalomba, az Inverse Records révén. Ezzel egyidőben videoklipet forgattak a 'Hiiden virsi' című számhoz, amiben vendégénekesként szerepelt Jonne Järvelä a Korpiklaani-ból.

2017 márciusában a banda nekilátott második nagylemeze, az '1695' munkálatainak. Az új album témája a Nagy Éhínség (1695-1697), ami óriási pusztítást okozott Finnország környékén. Ebben az időszakban (majd később, a svéd uralom alatt) minden harmadik finn ember életét vesztette... A Hiidenhauta dalszövegei - a lemez autentikusságát megőrizvén - finn nyelven íródtak; a központi témától eltekintve az '1695' album természeti és egyéb történelmi témákkal is foglalkozik.

A tracklista:
01. Hallan Valta
02. Äärellä
03. Kuolimaan Tytär
04. Musta Leipä
05. Jumalan Vihan Ruoska
06. Talvikäräjät
07. Nälkäkevät
08. Maan Poveen
09. Nimettömät

Az albumot itt lehet előrendelni. Ízelítőképpen meghallgatható a 'Hallan Valta' című szám, valamint megtekinthető a 'Nälkäkevät' hivatalos klipje:

 

 

'1695' címmel ad ki új albumot a HIIDENHAUTA - itt a friss videoklip, a 'Nälkäkevät'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás