Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Bemutatta új felállását a GRAVESHADOW - itt az új dal is!


2020-05-30

A Sacramento-beli szimfónikus metal banda karrierjének új fejezete május 29-én vette kezdetét!

A Graveshadow május 29-én adta ki új, 'Gwynnbleidd' című single-dalát. Amellett, hogy a 2018-as, 'Ambition's Price' című album óta ez a banda első hivatalos videoklipje, két új tag debütálását is fémjelzi ez a dal: Rachl Quinn énekesnő és Luci Rae basszusgitáros személyében ugyanis új zenészek érkeztek a csapatba.

Will Walker gitáros a következőket nyilatkozta: "El sem tudom mondani, milyen boldog és büszke vagyok, hogy végre összejött, amit terveztünk. 2018 végén komolyan azt hittem, hogy a Graveshadow bevégeztetett. Aaron [Robitsch, gitáros-billentyűs] és jómagam ezután elkezdtünk egy új projekten dolgozni, de amikor meghallottuk Rachl audíciós felvételeit, nem maradt kérdés a Graveshadow visszatérése tekintetében. Luci érkezése pedig dalszerzői szempontból új horizontokat nyit előttünk; így immáron totálisan a maximumon működik a csapat. Ez egy óriási felrázódás a banda számára. Lehet, hogy sok rajongók most a szemöldökét húzogatja, de én biztosíthatom őket arról, hogy ez a felállás újabb szintre emeli a bandát. Köszönet mindenkinek a támogatásért - maradjatok türelemmel; ez még csak a kezdete a Graveshadow történelmének új fejezetének!".

Robitsch hozzátette: "Szavakkal ki sem lehet fejezni, milyen izgatott vagyok az új felállás okán! Egy évvel ezelőtt még én magam is azt hittem, vége a bandának, és minden, amit addig elértünk, hiábavalóvá vált. Ezúton kell, hogy köszönetet mondjak jóbarátomnak, Avi Cohen-nek, aki beajánlotta nekünk Rachl-t, akinek hangja meggyőzött engem és Will-t abban, hogy folytatnunk kell. Luci pedig nem csak basszusgitáron járul hozzá a dolgokhoz, hanem sajátos vokál-dinamikájával és hörgéseivel is sokat dob a közösbe. Részemről igazán szép emlékeket őrzök az 'Ambition’s Price'-felállással kapcsolatban, de biztos vagyok benne, hogy ez az új csapat is jócskán megérdemli a Graveshadow nevet!".

A május végén megjelent, 'Gwynnbleidd' című szám a Graveshadow soron következő EP-jére fog felkerülni, ami a hírek szerint koncepcionális és hangzásbeli folytatása lesz a banda 2015-ös debütáló, 'Nocturnal Resurrection' című nagylemezének. Hamarosan bejelentik az új EP-t is...

A dalaiban szimfónikus / gótikus műfajt doom- / thrash- / prog-power-elemekkel ötvöző Graveshadow az elmúlt években meglehetősen nagy rajongói kedvenc lett az észak-kaliforniai régióban; megnyerték például a Sammie Awards 'Legjobb metalbandájának' járó díját is. Zenéjük leginkább a szimfónikus és a tradícionális metal keverékeként jellemezhető - mindezt 2018-ig Heather Smith egyedi és változatos hangja tette még színesebbé. Ekkor a Graveshadow további tagjai a következők voltak: Valerie Hudak billentyűs, William Walker III és Matt Mitchell gitárosok, Benjamin Armstrong basszer és Roman Anderson dobos.

Az első Graveshadow lemez - melyre felkerült öt újrarögzített szám is a banda 2014-es bemutatkozó EP-jéről - keverését a Deathstars gitárosa / dalszerzője, Emil “Nightmare” Nodtveidt látta el. A produceri munkák Matt "Hazmatt" Thomas (Fallrise) nevéhez fűződnek. Az öt dal mellett három új szerzemény is helyet kapott az anyagon; közülük az egyik a "Dr. Who által inspirált", 'Blink' című szám, melyben a banda énekesnője duettezik a Primal Fear frontemberével, Ralf Scheepers-szel. (A 'Nocturnal Resurrection' című lemezről bővebben itt írtunk.)

A Graveshadow az utóbbi időben olyan nemzetközileg is elismert zenekarokkal és előadókkal turnézott Amerika-szerte, mint az Arkona, a Children Of Bodom, az Apocalyptica, Marty Friedman, a Death Angel, a Flotsam And Jetsam és az Anvil.

2017-ben a banda szerződést kötött az M-Theory Audio kiadóval, és a folyamatos turnézás közepette nekiláttak második nagylemezük munkálatainak. A következő album az 'Ambition's Price' címet kapta. Az új lemez természetesen tele van erős gitár-témákkal, lenyűgöző billentyű-játékkal, mennydörgő basszussal, földrengető dob-témákkal és persze erőteljes vokálokkal, melyek a magas opera-hangoktól kezdve egészen túlvilági hörgésekig terjed. Az albumon gazdag és dinamikus atmoszféra köszön vissza a hallgató fülébe, tökéletes párosítván a zenei élményt a koncepcionális történettel. Legyen szó akár egy személyes harcról, vagy fantasy-be illő lényekről, ezeket a dalokat hallgatván rögtön beleéljük magunkat a Graveshadow világába!

Az 'Ambition's Price' album producere és mixere Armand John Anthony (Night Demon, The Fucking Wrath, Gygax) volt; míg a maszter Colin Davis és az Imperial Mastering Stúdió (Deeds Of Flesh, Decrepit Birth, Origin) nevéhez fűződik. A lemezborító egy híres szerb fantasy-dizájner, Dusan Markovic (Jag Panzer, Mystic Prophecy, Seven Kingdoms) műve. Az album fénypontjaként nevezhető meg például a 'Hero Of Time' című kompozíció (amiben maga Anthony vendég-szólózik), az epikus, három-részes 'Call Of The Frostwolves' és a végtelenül energikus 'Doorway To Heaven'.

A Jeff Keller (The Artery Foundation / Destruction, Arsis, Sirenia, stb.) által menedzselt Graveshadow elsőként a 'Widow And The Raven' című single-t mutatta be az 'Ambition's Price' lemezről. Íme a szöveges klip premiere:

 

Később megjelent a 'Doorway To Heaven' című szám is, amit Heather Smith így kommentált: "Amikor a srácok megírták, felvették és megmutatták a zenét ehhez a dalhoz, olyan érzésem volt, mintha egy kalandos, misztikus világba csöppentem volna. Elsőként a '90-es évekbeli Stargate-filmek jutottak eszembe; így a szöveget is erre alapoztam. Az alapvetően sci-fi elemeket egyfajta ősi, egyiptomi téma színesíti még tovább; nekem ugyanis már évek óta ezek a stílusok a kedvenceim. Szóval csak idő kérdése volt, hogy mikor születik egy ilyen témájú szám...".

A legfrissebb premier, a 'Warchief' dal hivatalos klipje itt érhető el:


Bemutatta új felállását a GRAVESHADOW - itt az új dal is!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás