Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

GODTHRYMM - kiadta első nagylemezét a brit "apokaliptikus doom banda"; itt a teljes stream!


2020-02-13

A brit származású, epikus doom metal zenében utazó Godthrymm első teljes értékű nagylemeze február 14-én jelenik meg, 'Reflections' címmel.

A Godthrymm együttes - aminek felállását Hamish Glencross (ex-My Dying Bride, Vallenfyre, Solstice) énekes-gitáros, Shaun Taylor-Steels (ex-My Dying Bride, Anathema) dobos és Bob Crolla basszusgitáros alkotja - a Profound Lore kiadó révén dobja piacra első nagylemezét, 2020. február 14-én.

Az albumot Nathan Bailey producerrel vette fel a banda. A lemez borítóját Brian D'Agosta (Gostworks Art / Vallenfyre, War//Plague) készítette. A 'Reflections' albumon a Godthrymm azt a zenét játssza, amit a 2018-ban megjelent debüt-EP-n is hallhattunk; vagyis súlyos, gyászos hangvételű, tradícionális doom muzsikát, klasszikus, '90-es évekbeli stílusban (gondoljunk csak a Peaceville Records korai kiadványaira). Megszólalás tekintetében azonban jóval sötétebb, melankólikusabb, durvább dolgokra kell számítani bemutatkozó mini-albumhoz képest.

A 'Reflections' megjelenik digitálisan, CD-n, dupla LP-n. A rendelési infókat januárban tették közzé.

A tracklista:
01. Monsters Lurk Herein
02. Among The Exalted
03. The Sea As My Grave
04. We Are The Dead
05. The Light Of You
06. The Grand Reclamation
07. Cursed Are The Many
08. Chasmic Sorrows

A banda 'We Are The Dead' címmel mutatta be nemrég új számát és első hivatalos klipjét. Íme a premier:

Újonnan megjelent az 'Among The Exalted' és a 'The Sea As My Grave' című szám is:

A megjelenés előtti napon pedig teljes egészében közzétették az albumot:

A banda 2018-ban a Transcending Records révén adta ki bemutatkozó EP-jét, az 'A Grand Reclamation'-t. Az 'A Grand Reclamation' dalszerzői és stúdiós munkáit 2017 januárja és novembere között zajlottak le, a híres Academy Stúdióban, ahol a My Dying Bride-ból ismert Dan Mullins ült a hangkeverő pult mögött. 2018 első heteiben a banda bejelentette, hogy kemény munkájuk meghozta a gyümölcsét, és végre megjelenhet az EP, bakeliten (Cosmic Key Creations) és digipak CD-n (Transcending Records). A mini-lemez alább látható borítóját Brian D'Agosta (Vallenfyre, Implore, stb.) készítette.

A tracklista:
01. A Grand Reclamation
02. Sacred Soil
03. The Pantheon
04. Forevermore

A Godthrymm egy "közös zenei múlttal rendelkező metal-testvérek gyülekezete". A banda "apokaliptikus metalzenéjében" felfedezhető minden jellegzetes elem, ami az egyes tagokhoz fűződik. Hamish Glencross (Vallenfyre, ex-My Dying Bride, ex-Solstice) énekel és gitározik - őt kíséri Chaz Netherwood (ex-Solstice) pengetős és Shaun Taylor-Steels (My Dying Bride, ex-Anathema, ex-Solstice) dobos. A banda felállása nemrégiben vált teljessé, a Malediction-ből ismert Rich Mumford basszusgitáros érkezésével. Ez a négy muzsikus korábban több alkalommal is szerzett és rögzített zenét közösen; most pedig "újjáéledt a sötét mágia, és felelevenedtek a többéves tapasztalatok". Irányzat tekintetében a Godthrymm leginkább az "apokaliptikus doom metal" jelzővel illethető, lévén dalaik egyaránt epikusak és melankólikus hangvételűek. [A bandából azóta kiszállt Netherwood és Mumford - helyüket Bob Crolla basszusgitáros vette át.]

A debütáló, 'A Grand Reclamation' című album 2018. április 6-án jelent meg - alább meghallgatható teljes egészében:

A Godthrymm valahavolt legelső koncertjét 2018. április 20-án rendezték meg, a halifaxi Lantern klubban. Ezt követően, május 12-én a Keighley-beli Manor Fest-en, 19-én pedig a Wakefield-beli Black Mass klubban konceteztek. A jövőbeni bulikról a banda Facebook-oldalán lehet értesülni.


GODTHRYMM - kiadta első nagylemezét a brit
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás