Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a RED CAIN zenekar új videoklipje, a 'Zero'!


2019-02-14

A Calgary-beli Red Cain együttes idén kiadja első nagylemezét, amiről most megjelent a harmadik single-dal.

A Red Cain együttest Evgeniy Zayarny frontember vezeti, akinek elmondása alapján ezzel a formációval szeretnék újra köztudatba hozni az "Ördög zenéjének miszticizmusát", ami általában hiányzik a mai modern metalbandák attitűdjéből. A Red Cain valóban "veszélyes" zenét játszik; lévén stílusukat tekintve egyaránt hatással volt rájuk a Kamelot, a Symphony X, a TesseracT, a Draconian és például Marilyn Manson is. A banda továbbá ezeket a hatásokat keveri "rengeteg vodkával és kelet-európai melankóliával".

A "lendületes és modern melodic-metal zenében utazó, európai gyökerekkel rendelkező" projekt 'Kindred: Act I' címmel látta el első nagylemezét, aminek producere Sascha Laskow (Every Hour Kills, ex-Divinity) volt. A felvételek a Perfect Filth Stúdióban zajlottak.

A 'Kindred: Act I' az alább látható, Timur Khabirov és Igor Zayarny által tervezett borítóval és dallistával jelenik meg, 2019. március 1-én:

01. Snakebouquet
02. Midnight Sarabande
03. Zero
04. Blood & Gold
05. Juliet
06. All Is Violence
07. Wing Of The Crow

A 'Kindred: Act I' első előzeteseként mutatták be az első single-dal, a 'Snakebouquet' videoklipjét, amit így kommentált a banda: "Izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk a ‘Snakebouquet’ című single videoklipjét. Hosszú idő után tértünk tehát vissza; de fontosnak tartottuk, hogy precízen kidolgozzuk debütáló albumunkat és annak különleges hangzását. Ezt a videoklipet a történelmi jelentőségű, Calgary-beli Slaughterhouse Stúdióba forgattuk, egy helyi filmkészítő, Zak Kelly rendezésében. Kelly igazán gyilkos munkát végzett - remekül sikerült céljainkat megvalósítani. A ‘Snakebouquet’ videójával igyekeztünk ugyanakkor koncertjeink energiáját is feleleveníteni; illetve elmesélni egy történetet - egy történetet az emberiség törekvéseiről, mizsticizmusról, bátorságról, akaratról, és különféle tudományos témáról. Ezt a számot azoknak a félelem nélkül élő férfiaknak és nőknek ajánljuk, akik bátran teszik meg az első lépéseket az ismeretlen, a jövő felé".

A második single, a 'Zero' - aminek videoklipjét a híres Rik Zak rendezővel forgatták - szintén elérhető lentebb. Ennek kapcsán elmondták: "A 'Kindred' következő single-dalával az ősi Egyiptomba utazunk; egy száraz, perzselő tájra, amit halott birodalmak tetejére építettek. Elszórt titkok és többezenyir isten hamvai között sétálunk. Közülük kiemelkedik, újjáéled az egyik; a vámpír-isten - pontosabban a halál istene -, Ozírisz, aki a tiltott tudás kutatója; a sivatag csendjének őrzője. Csatlakozz hozzá Te is ezen a véget nem érő kalandon!".

A harmadik single a 'Wing Of The Crow'. Ebben a dalban a Kobra And The Lotus frontasszonya, Kobra Paige vendégszerepel. Íme a szöveges videó:

A Red Cain debütáló EP-je - amit a bandáról neveztek el - 2016. november 25-én jelent meg. A négy-számos lemez egy "groove-okkal teli, gazdagon instrumentált, nagyzenekari témákban bővelkedő, drámai zenei kaland", aminek témáját "különféle kelet-európai, szláv mítológiák, legendák" adják. Erről bővebben itt írtunk.


Itt a RED CAIN zenekar új videoklipje, a 'Zero'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás