Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [279. rész]


2018-02-11

Az amerikai alternatív metal-mozgalom pionírjai zenélnek ma, élükön egy karizmatikus legendával.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 279. rész

ROLLINS BAND - 'What's The Matter Man'

A Rollins Band amerikai rockegyüttes volt, melyet az énekes / dalszerző Henry Rollins vezetett.

Az együttes további tagjai Chris Haskett, Sim Cain, Theo van Rock, Andrew Weiss, Melvin Gibbs, Jim Wilson, Marcus Blake és Jason Mackenroth voltak. Weiss, Wilson, Blake és Mackenroth 2003-ban mindannyian kiléptek az együttesből. A zenekar „prototípusa” 1980-ban állt össze, miután a Black Flag felbomlott. Henry Rollins ekkor barátjával, Chris Haskett-tel, Bernie Wandell-lel és Mick Green-nel bandát alapított. A csapat 1987-ben alakult és kapta meg végleges nevét. Ekkor lépett be a tagok többsége is. A banda több stílusban játszott - például jazz -, de a fő profiljuk a hard rock és az alternatív metal volt. A Rollins Band a VH1 100 legnagyobb hard rock előadója-listáján a 47. helyen szerepel. Több helyen felléptek; turnéik során bejárták az egész világot.

A Rollins Band eredetileg 1987 és 1997 között működött, de '99-ben újabb négy évre összeálltak. Ezidő alatt hét stúdiólemezük, ugyanennyi koncertalbumuk és több kislemezük / EP-jük jelent meg. Utolsó öt nagylemezük mindegyike felkerült az amerikai toplistákra - etekintetben az 1994-es 'Weight' album mondható a legsikeresebbnek. Mindez a banda két leghíresebb számának, a 'Liar'-nek és a 'Disconnect'-nek köszönhető, melyeket annak idején rendszeresen játszotta az MTV.

Az 1961-es születésű Henry Rollins az amerikai rockzene egyik legeredetibb egyénisége. A testépítő külsejű, sajátos intellektusú Rollins meglehetősen sokoldalú személyiség, egyike napjaink legaktívabb médiaszereplőinek. A Black Flag hardcore formáció frontembereként lett világhírű a nyolcvanas években. Később szólóban, majd az állandóan változó összetételű Rollins Band élén folytatta pályáját. Eközben azonban megírt tízkötetnyi verset és novellát, s dolgozott színészként is, mégpedig olyan jelentős játékfilmeket, mint például David Lynch Lost Highway - Útvesztőben-je. Mindemellett üzletemberként is sikeres: könyv-, lemez- és videókiadással foglalkozik. Vonzereje leginkább szuggesztív előadásmódjában, iszonyú intenzitással sugárzó energiájában rejlik, mellyel bármikor képes magával ragadni a hallgatóságot. Megalkuvásra képtelen őszintesége kimondatja vele a legbensőbb gondolatait, és azt a nyers fájdalmat, amit sokan átélünk, de általában nem osztunk meg másokkal. Annak a képességének köszönhetően, hogy könnyen beszél ezekről a nehézségekről, miközben rendkívüli tehetséggel szórakoztat is, Henry Rollins igazi jelenséggé vált.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [279. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás