Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Áprilisban adja ki második albumát az olasz MESSA zenekar


2018-02-13

Az olasz "skarlát-doom" banda 'Feast for Water' címmel április 6-án jelenteti meg új nagylemezét, az Aural Music kiadó jóvoltából.

A Messa kísérteties doom metal zenében utazik, némi sötét jazz-csavarral megspékelve. Ezt a különleges hangzást az egyedi női ének, a Rhodes zongora és a '70-es éveket idéző fuzz-gitárok kombinációja váltja ki. A Messa hatásai között emlegetik többek közt a Windhand, Bohren Und Der Club Of Gore, a The Devil’s Blood, a Jex Thoth, Angelo Badalamenti, a Bellwitch, az Urfaust, John Coltrane és Aluk Todolo előadókat. A csapat a kezdetekben okkult drone-doom zenét játszott (az első, 'Belfry' című lemezen), de mostanra átváltottak egy sötétebb, atmoszférikusabb hangzásba, ami igazán introspektívvá, szimbolikussá és ritualisztikus megszólalásúvá teszi második albumukat, a 'Feast for Water'-t.

A tracklista:
01. Naunet
02. Snakeskin Drape
03. Leah
04. The Seer
05. She Knows
06. Tulsi
07. White Stains
08. Da Tariki Tariquat

A Messa a 2014-es év első napján alakult. Marco és Sara, a két zenekarvezető ekkor ötlötte ki az alapvető koncepciót, és vágott bele a dalszerzői munkába. Később csatlakozott hozzájuk Alberto és Rocco is. A tagok zenei hátterének extrém diverzitása azonnal bebizonyította, hogy itt valami rendkívül különleges van készülőben. 2016-ban a Messa lemezszerződést kötött az Aural Music kiadóval, és piacra dobta első ópuszát, a 'Belfry'-t, amivel Európában és Észak-Amerikában egyaránt turnéztak a későbbiekben. Ezután megjelent egy flexy-disc és egy Picture 7’’-kiadványuk, majd megkezdték a 'Feast for Water' munkálatait, a "dark jazz-doom" és a "rituális okkult-blues" zene jegyében.

Bővebb infók a bandáról a Facebook-on találhatók.


Áprilisban adja ki második albumát az olasz MESSA zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás