Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Első albumán dolgozik a HIM és az Amorphis egykori tagjai alkotta FLAT EARTH zenekar - itt a debütáló dal, a 'Blame' videoklipje!


2018-09-10

Nemrég elindultak a finn szupergroup debüt-albumának munkálatai.

A Flat Earth együttest a nemrégiben feloszlott HIM két egykori tagja, Mikko "Linde" Lindström gitáros és Mika "Gas Lipstick" Karppinen dobos alapította. A banda felállását az Amorphis ex-basszerosa, Niclas Etelävuori és a Polanski énekese, Anttoni "Anthony" Pikkarainen teszi teljessé.

A Flat Earth célja, hogy "grunge-hatású, régi jó rockzenével kényeztesse a hallgatók füleit". A banda bemutatkozó albuma a híres Helsinki-beli Finnvox Stúdióban készül, Hiili Hiilesmaa producer közreműködésében. A csapat a munkálatok költségeinek fedezése végett elindított egy Fund You-kampányt, aminek célja 15 ezer € elérése.

A Helsinki-ből származó Flat Earth semmiképp sem egy átlagos szupergroup, lévén a banda négy tagját elsősorban a zenei szeretete köti össze. A tapasztalt muzsikusok egyéni és kollektív tehetsége egy dinamikus formációt eredményezett. A Flat Earth a pszichedeliával fűszerezett alternatív rockzene dicső napjait hivatott feleleveníteni, dallamos, érzelmekkel teli, játékos, egyben melankólikus nóták formájában.

A Flat Earth a Drakkar Entertainment kiadóval kötötte meg első európai lemezszerződését (ami Finnországra ne mterjed ki). A banda bemutatkozó albuma várhatóan 2018 legvégén jelenik meg.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy szerződést kaptunk a Drakkar-tól! Már jóideje ezen az albumon dolgozunk; így már epekedve várjuk, hogy végre kiadhassuk ezt a művet. Arról nem is beszélve, mennyire várjuk már a következő turnét!" - nyilatkozta Niclas Etelävuori.

A banda első nyilvános dala, a 'Blame' lentebb elérhető hivatalos videó formájában.


Első albumán dolgozik a HIM és az Amorphis egykori tagjai alkotta FLAT EARTH zenekar - itt a debütáló dal, a 'Blame' videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás