Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'The Storm' című kislemezzel jelentkezett a Ritchie Blackmore-féle RAINBOW


2019-05-17

A legendás Rainbow zenekar megújult felállása április végén és májusban is új kiadvánnyal jelentkezett.

Az új single, a 'The Storm' dalszövegét Blackmore felesége, Candice Night írta. Ez a dal egyébként a pár saját zenekara, a Blackmore’s Night 2001-es száma, a 'Fires At Midnight' újradolgozott változata.

A Ritchie Blackmore's Rainbow 2019. április 26-án adta ki 'Black Sheep Of The Family' című kislemezét. A single - ami megrendelhető digitális formában az iTunes-on - egy feldolgozás, melynek eredeti verzióját a Quartermass zenekar adta elő a hetvenes években. (A dalt egyébként 1975-ben már feldolgozta a Rainbow: a 'Ritchie Blackmore's Rainbow' című klasszikus debüt-albumon szerepelt).

A Ritchie Blackmore-féle Rainbow 2018 tavaszán egy speciális koncert-anyaggal jelentkezett. A 'Memories in Rock II' lemez két teljes audió koncertfelvételt tartalmaz; egy vadonatúj stúdió-dalt, 'Waiting For A Sign' címen; valamint egy DVD-t, amin interjúk és egyéb színfalak mögötti videók kaptak helyet.

A dupla-lemezes koncert-anyagot klasszikus Deep Purple- és Rainbow-slágerekből álló szettlisták alkotják. Természetesen a két banda legnagyobb klasszikusai - 'Spotlight Kid', 'I Surrender', 'Mistreated', 'Man On The Silver Mountain' / 'Woman From Tokyo', 'Perfect Strangers', 'Black Night', 'Smoke On The Water' szerepelnek az albumon - mindegyik Ritchie Blackmore mester és bandája epikus performanszában.

A 'Memories in Rock II' 2018. április 6-án jelent meg (rendelés itt), a Minstrel Hall / Soulfood kiadók jóvoltából, az alábbi borítóval és tartalommal:

CD1
01. Over The Rainbow
02. Spotlight Kid
03. I Surrender
04. Mistreated
05. Since You've Been Gone
06. Man On The Silver Mountain / Woman From Tokyo
07. 16th Century Greensleeves
08. Soldier Of Fortune
09. Perfect Strangers
10. Difficult To Cure
11. All Night Long
12. Child In Time

CD2
01. Stargazer
02. Long Live Rock'N'Roll / Lazy
03. Catch The Rainbow
04. Black Night
05. Carry On Jon
06. Temple Of The King
07. Smoke On The Water
08. Waiting For A Sign

DVD
Ritchie Blackmore Interview
Ronnie Romero Interview
Jens Johansson Interview
Bob Nouveau Interview
David Keith Interview
Candice Night Interview
Lady Lynn Interview
Dave David Interview
Andreas Bock Interview
Michael Bockmühl Interview
Bonus Backstage Clip
"I Surrender" 2017 Backstage Clip

Íme a hivatalos előzetesek, és a 'Waiting For A Sign' premiere (ez az első új Rainbow-dal 22 év után):

A Rainbow néhány hónapja két vadonatúj stúdió-felvétellel tért vissza. A banda tehát 22 év kihagyás után egyenesen két újonnan rögzített dalt is közzétett: az egyik egy instrumentális, 'Land Of Hope And Glory' című tétel, ami valójában egy 1901-es, Edward Elgar által szerzett, brit patrióta dal átdolgozása; a másik pedig a banda egyik régi klasszikusának, a Russ Ballard által írt 'I Surrender'-nek a 2017-es verziója (amiben a banda aktuális énekese, Ronnie Romero szerepel). Mindkét dal elérhető digitális formában az iTunes-on, valamint meghallgatható a lenti lejátszókon.

Rainbow néven ezek az első hivatalos stúdió-felvételek a banda utolsó, 1995-ös, 'Stranger in Us All' című albuma óta (ezen a lemezen még Doogie White énekelt).

A Blackmore-féle Rainbow 2016-ban éledt újjá egy különleges felállással, három exkluzív koncert erejéig (erről bővebben itt írtunk). A két német és egy angliai buli során a veterán gitárvirtuóz újra bebizonyította, hogy továbbra a rock 'n' roll-történelem egyik legmeghatározóbb alakjaként tartható számon a legendás banda.

Az Eagle Rock Entertainment kiadó 2017. június 9-én piacra dobta a Rainbow 'Live In Birmingham 2016' című koncert-anyagát; méghozzá 2CD / Digitális Audio változatban: a 2016-os brit koncert tehát most először jelent meg hivatalos hangfelvétel formájában. A szóban forgó koncert szettlistája természetesen kivétel nélkül klasszikusokból állt - a Rainbow legnagyobb slágerei mellett a Deep Purple régi dalai is elhangzottak a buli során (a kiadvány traklistája lentebb látható).

A Rainbow két 2016-os német koncertjének felvétele azév novemberében jelent meg, egy 'Memories In Rock' című DVD-n (az Eagle Vision és az Eagle Records jóvoltából); mostantól pedig audió formájában is elérhető az egyik rock-történelmi esemény! A 2CD-s szett tartalmazza a teljes birminghami, Genting Arénabeli koncert hanganyagát, melyen felfedezhető néhány olyan tétel is, ami a német bulikon például nem hangzott el (ilyen a 'Soldier Of Fortune' és a 'Burn' című Purple-klasszikus).

A birminghami show sztárjai - Ritchie Blackmore mellett Ronnie Romero (Lords Of Black) énekes; David Keith dobos; Bob Nouveau basszer; Jens Johansson (Stratovarius); Candice Night (Blackmore's Night) énekesnő és Lady Lynn háttérvokalista voltak. A veterán gitáros karrierje és öröksége tehát egy újabb grandiózus kiadvány formájában került megörökítésre!

Íme a 'Live In Birmingham 2016' borítója és tartalma:

CD1
“Over The Rainbow” / “Highway Star”
“Spotlight Kid”
“Mistreated”
“Since You Been Gone”
“Man On The Silver Mountain”
“Soldier Of Fortune”
Medley: “Difficult To Cure (Beethoven’s Ninth)” / Drum Solo / Bass Solo / Band Jam / Keyboard Solo (inc. Toccata & Fugue in Dm) / “Difficult To Cure (Beethoven’s Ninth)”
“Catch The Rainbow”

CD2
“Perfect Strangers”
“Long Live Rock ‘n’ Roll”
“Child In Time”
“Stargazer”
Medley: “Black Night” / “Woman From Tokyo” / “Black Night”
“Burn”
“Smoke On The Water”

A Rainbow 2017 nyarán visszatért az Egyesült Királyságba, egy újabb exkluzív turné erejéig. Ennek keretében léptek fel a második éves, londoni Stone Free Fesztiválon (Blackmore-nak ez volt az első londoni koncertje 1995 óta); illetve színpadra álltak Manchester-ben, Glasgow-ban és (ismét) Birmingham-ben is. A körút hivatalos összefoglaló videója lentebb tekinthető meg:


'The Storm' című kislemezzel jelentkezett a Ritchie Blackmore-féle RAINBOW
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás