Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [280. rész]


2018-02-14

Vérbeli, erőteljes dél-európai melodic-metal szól ma rovatunkban!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 280. rész

INNERWISH - 'Modern Babylon'

Az Innerwish története 1995-ig nyúlik vissza. Az athéni zenekar az elmúlt 20 év során Görögország egyik legjelentősebb metal-exportjává; Európa melodic-metal színterének egyik legnevesebb bandájává vált.

Debütáló albumuk 1998-ban jelent meg, 'Waiting For The Dawn' címen, az NMC Records jóvoltából. Ezt követte egy split-CD, amit a Reflection együttessel közösen jelentettek meg, 'Realms Of The Night' címen, 2001-ben.

Második teljes értékű albumuk, a 'Silent Faces' 2004-ben látott napvilágot, a híres német Limb Music kiadó révén; harmadik sorlemezük, az 'Inner Strength' pedig 2006-ban jelent meg. A visszajelzések mindkét album esetében rendkívül pozitívak voltak; különösen Európában és Japánban. A sikerek odáig vezettek, hogy az Innerwish olyan bandák előzenekaraként állhatot színpadra, mint a Judas Priest, a Helloween, a Therion, a Within Temptaion, az U.D.O., a Manowar, az Orphaned Land, a Rhapsody, az Opeth és a Brainstorm.

2008-ban az Innerwish bevonult az athéni Devasoundz Stúdióba, ahol megszületett a negyedik album, a 'No Turning Back', aminek keverését a legendás Fredrik Nordström / Henrik Udd páros végezte el, a svédországi Studio Fredman falai között. Miután elkészült az album, két évig tartott, mire a csapat megtalálta új kiadóját, a svéd Ulterium Records személyében. A 'No Turning Back' végül 2010-ben jelenthetett meg. Ezután újabb sikeres turnék és teltházas koncertek következtek - ekkorra már az egész világ megismerte az Innerwish nevét.

Habár kívülről minden tökéletesnek látszott, a bandán belül kisebb viszályok alakultak ki; így 2010 végén Terry Moros dobost leváltotta Fragiskos Samoilis; egy évvel később pedig Babis Alexandropoulos énekes is távozott, mert a jövőben klasszikus zenei karrierjére szeretett volna koncentrálni. Ahelyett azonban, hogy az Innerwish új énekest keresett volna, a banda nekilátott egy újabb album megírásának. Végül viszont - 2013-ra - meglett az új frontember is, George Eikosipentakis személyében.

Az Innerwish új felállásának első megmozdulása két feldolgozás-nóta felvétele volt: az egyik a Black Sabbath klasszikus ópusza, a 'Neon Knights' (ami a görög Metal Hammer magazin egyik válogatás-albumára került fel). a másik pedig a Warlord 'Black Mass' című száma volt (ez utóbbi a 'Sons of a dream – A tribute to the Majesty of Warlord' című amerikai váltogatás-lemezen szerepelt).

Ezután gőzerővel elindultak a következő nagylemez munkálatai! Nhány hónapnyi kemény munka és álmatlan éjszaka után, 2015 augusztusában az Innwerwish ismét bevonulhatott a Devasoundz Stúdióba, ahol elindultak az ötödik album munkálatai. A banda a hangmérnöki munkákhoz ezúttal is a jól bevált, híres Nordström-Udd duót hívta segítségül. A végeredmény pedig a banda eddigi legjobb lemeze lett! Nem véletlen, hogy az albumot magáról a zenekarról nevezték el. A csapat ugyanis egy minden eddiginél szilárdabb felállással, friss hangzással és egy különleges dal-kollekcióval állt elő. Attól függetlenül, hogy az új nóták új zenei elemekkel vannak felszerelve, mégis visszaköszön a klasszikus Innerwish-hangzás, ami tele van energiával, lendülettel és érzelmekkel, összefoglalván mindazt, amiről ez a banda szól. Az 'InnerWish' kétségkívül a 2016-os év legsokszínűbb, legerősebb melodic-metal albuma!

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [280. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás