Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Idén új nagylemezzel tér vissza a legendás UNANIMATED zenekar


2019-02-13

A veterán svéd death-black metal alakulat, az Unanimated tavaly egy három lemezre szóló szerződést kötött a Century Media Records-szal. Idén új nagylemezt ad ki a banda.

Az 1988-ban Stockholmban alakult Unanimated az egyik első banda volt, ami az "északi" death metal műfajt dallamos szólógitárokkal és black metalista atmoszférával ötvözte. Debütáló albumuk, az 'In The Forest of the Dreaming Dead' (1993) - és különösen második lemezük, az 'Ancient God of Evil' (1995) - hatalmas sikereket aratott a nemzetközi extrém metal-színtéren. Az utóbbit konkrétan a skandináv melodic death / black-szcéna egyik legnagyobb hatással bíró albumaként tartják számon még napjainkban is - általa is lett az Unanimated a globális extrém metal-mozgalom egyik elsőszámú zászlóvivője.

Az Unanimated 15 év múlva alkotta meg harmadik ópuszát, az 'In the Light of Darkness'-t (2009), ami szintén egy top-formában lévő bandát prezentált. Annak ellenére, hogy ez egy ún. reunion-album, a banda nem szimplán újjáélesztette zenéje legendás hangzását, de tovább is fejlesztette azt, egy még gonoszabb, még nyersebb, black metal-elemekben még gazdagabb irányba, mind zenei, mind vizuális tekintetben.

Nyolc újabb év telt el a legutóbbi lemez megjelenése óta; az Unanimated újra feltámadt, hogy visszatérjen a Pokolból, és megbüntesse a világot a Kaszás haragjával és a Sötétség erejével.

Az Unanimated régóta várt, negyedik stúdióalbumának megjelenése 2018. augusztus 10-én volt esedékes. A zenekar a Century Media kiadóval kötött lemezszerződést. A négy-számos, 'Annihilation' "nyers és mocskos" felvezetője volt a banda soron következő, 2019 őszén megjelenő nagylemezének.

Az 'Annihilation' EP (amit itt lehet megrendelni) folytatását tehát még az idei évben kiadja a banda; de ezt megelőzően újra piacra dobják az első két, legendássá avanzsált albumot: az 'In the Forest of the Dreaming Dead'-et (1993) és az 'Ancient God of Evil'-t (1995), valamint ezek folytatását, az 'In the Light of Darkness'-t (2009). Ezen albumok az évek során totálisan kifogytak a hivatalos kereskedelmi forgalomból, és ritkasággá váltak az eredeti lemezek gyűjtőinek körében. Mindhárom album CD-n, LP-n és digitálisan jelenik meg újra - az 'Ancient God of Evil' című klasszikus például most először lát napvilágot bakeliten.

Hamarosan bejelentik az újrakiadásokat, és közzéteszik a visszatérő nagylemez részleteit...

Az Unanimated soron következő koncertjeiről a Facebookon lehet bővebb infókat találni.


Idén új nagylemezzel tér vissza a legendás UNANIMATED zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás