Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

THE OCEAN - új videoklipet mutattak be a 'Phanerozoic' albumról


2019-06-25

A német The Ocean zenekar tavaly kiadta nyolcadik, 'Phanerozoic' című albumát, amiről most friss videoklip debütált.

A 'Phanerozoic' albumot az elmúlt két és fél évben írták meg, lévén ezt megelőzően a banda több éven keresztül a 2013-as 'Pelagial' album promóciójával turnézott a világ minden táján, Szibériától Ecuadorig.

A 2018-as évet a klasszikussá vált 'Precambrian' album (2007) bakelites újrakiadásával indította a banda (egyúttal néhány májusi koncert során előadták teljes egészében a tíz éves lemezt). Mindez már a következő nagylemez, a 'Phanerozoic' felvezetője volt; lévén koncepcióját tekintve a 2007-es lemez folytatása ez az anyag - konkrétan 500 millió év elteltével játszódik; amikor az emberiség túl van a kihaláson, a növények és állatok pedig átvették az evolúciós folyamatok uralmát.

A 'Phanerozoic' - zenei és koncepcionális tekintetben - továbbá a hiányzó link a 'Precambrian' és a 2010-es dupla lemez, a 'Heliocentric / Anthropocentric' között. A banda 2017 decemberében és 2018 januárjában készült fel a stúdiós munkákra, melyek februárban zajlottak le, a legendás izlandi Sundlaugin Stúdióban (Björk, Sigur Ros, stb.).

Egy hideg, de mégis csodálatos, egyben elszigetelt környezetben lévő helyet kerestünk az album munkálataihoz, lévén ilyen hangulatra volt szükség ezen dalok felvételeihez” - nyilatkozta a The Ocean mestere, Robin Staps. “Az új album tehát hangzása tehát eléggé zord és kemény lett... a második felére azonban kiteljesedik a változatosság - ott már komoly meglepetések várhatók”.

Julien Fehlmann - aki a 'Heliocentric' óta együtt dolgozott a bandával minden album esetében - újra a zenekar segítségére sietett. A keverést és a masztert egy másik neves mester, Jens Bogren végezte; a vonós-zenekari hangszerelés pedig ismét Magnus Lindberg (Cult Of Luna) nevét dícséri.

Nincs értelme változtatni egy jól bevált formulán“ - folytatta Staps. “Julien-nel 2009 óta együtt dolgozunk, Magnus pedig a Pelagic által kiadott lemezek felének volt a mixere. Jens szintúgy fantasztikus munkát végzett a 'Pelagial' lemezen; ezért úgy döntöttünk, hogy ismét összehozzuk ezeket az úriembereket...”.

A 'Phanerozoic' album két részben fog megjelenni (Part I és II), 2018. november 2-án, valamint 2020 elején, a Metal Blade (CD, digitális) és a banda saját kiadó, a Pelagic Records (LP) révén.

A 'Phanerozoic I' rendelési infói itt érhetők el.

A tracklista:
01. The Cambrian Explosion
02. Cambrian II: Eternal Recurrence
03. Ordovicium: The Glaciation Of Gondwana
04. Silurian: Age Of Sea Scorpions
05. Devonian: Nascent
06. The Carboniferous Rainforest Collapse
07. Permian: The Great Dying

Az első rész debütáló, epikus single-dala, a 'Permian: The Great Dying' - ami a Perm–triász kihalási eseményről szól - lentebb elérhető hivatalos audió és videoklip formájában. Korábban megjelent a 'Devonian: Nascent' című dal, amiben a Katatonia frontembere, Jonas Renkse vendégszerepel. Szintén lentebb érhető el a 'Cambrian II: Eternal Recurrence' című tétel kisfilmje, valamint a lemez munkálatait összefoglaló videó-sorozat első része.

A The Ocean 2019 őszén a Leprous zenekar társaságában turnézik Európában (mielőtt megkezdődnének a 'Phanerozoic' második részének munkálatai; ezt megelőzően azonban több nyári fesztiválon is színpadra áll a "kollektíva".


THE OCEAN - új videoklipet mutattak be a 'Phanerozoic' albumról
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás