Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

WINTERFYLLETH - májusban Budapestre is ellátogatnak a manchesteri black metalisták


2020-02-11

A brit black metal banda bejelentette The Reckoning of Europe elnevezésű headliner turnéját, aminek keretében hazánkat is megjárják.

A The Reckoning of Europe nevezetű körúton a norvég Mork zenekar kíséri a főbandát. A turné május 14.-i kezdete nagyjából egybeesik a Winterfylleth soron következő, hetedik nagylemezének megjelenésével, amiről bővebb infók hamarosan nyilvánossá válnak...

A The Reckoning of Europe turné - amit megelőzően egy brit akusztikus körutat és egy német fesztivál-turnét is lebonyolít a banda - május 17-én, vasárnap érkezik a budapesti Dürer Kertbe. Erről bővebb infók itt találhatók.

A Winterfylleth legutóbbi, 'The Hallowing of Heirdom' című nagylemeze 2018. április 6-án jelenik meg, a Candlelight / Spinefarm Records jóvoltából. A 12 számos 'The Hallowing of Heirdom' albummal "ismét saját hangzása határait feszegeti a banda, bátran evezvén eddig felfedezetlen vizekre".

Chris Naughton frontember korábban így nyilatkozott: "Lévén az eredeti terv az volt, hogy egy akusztikus albumot alkotunk meg, lehetőségünk adódott saját dalszerzői abilitásaink további feltérképezésére. A komponálási folyamatok során rájöttünk, hogy a korábbiakhoz hasonló mentális képzelgések és érzelmek jönnek belőlünk, de ehhez nem feltétlenül van szükség torzított gitárokra és durva vokálokra...”.

Az új Winterfylleth album többnyire az angol folk zene tradícionális elemeit ötvözi a banda jellegzetes védjegyeivel. A 'The Hallowing of Heirdom' "mélyen merít ebből a különleges műfajból - ennek végeredménye pedig egy teljes egészében akusztikus mestermű, ami komoly sztenderdeket állít a műfaj elé, egyúttal viszon hű is marad hozzá. A dalszövegek és a koncepció tekintetében ókori folklór témák, vallási költészet, különféle rejtélyek, versek és ódák, valamint korabeli brit népjátékok elevenednek fel a Winterfylleth örökség-tárházában. A zenei atmoszféra szempontjából a csapat korábbi albumai is eszünkbe juthatnak, de az akusztikus hangszerelés és a tradícionális folk-hatások révén egy rendkívül változatos, sokoldalú művet ismerhetünk meg a 'The Hallowing of Heirdom' formájában.

A 'The Hallowing of Heirdom' munkálatai Chris Fielding hangmérnök felügyelete alatt zajlottak, a Skyhammer Stúdióba; míg a maszter Markus Stock és a Klangschmiede Studio E nevéhez fűződik. A borítón egy olajfestmény látható (Sycamore Gap At Dusk címmel), ami David Taylor alkotása.

A tracklista:
01. The Shepherd
02. Frithgeard
03. Æcerbot
04. Halgemonath
05. Elder Mother
06. Embers
07. A Gleeman’s Volt
08. Latch to a Grave
09. The Nymph
10. On-Cýdig
11. Resting Tarn
12. The Hallowing of Heirdom

A manchesteri székhelyű Winterfylleth zenekar 2016-ban adta ki 'The Dark Hereafter' című CD-jét, ami a 2007-es megalakulás óta az ötödik sorlemez a banda történetében. A Candlelight Records jóvoltából megjelent album hatalmas sikereket aratott; épp úgy mint a többi Winterfylleth album, melyeknek köszönhetően a nevesebb szaklapok a jelenlegi európai színtér egyik legsikeresebb black metal bandájaként tartják számon a Winterfylleth legénységét. A csapat felállása immáron a 2014-es 'The Divination of Antiquity' album felvételei óta változatlan; és annak ellenére, hogy a tavalyi évben lebonyolítottak egy nagyszabású turnét (mellyel fennállásuk 10. évfordulóját ünnepelték), továbbra is töretlen intenzitást mutat a zenekar - ennek kiváló bizonyítéka a 'The Hallowing of Heirdom' című album, ami garantáltan a színtér egyik újabb klasszikussá válik a jövőben.

A lemezt itt lehet megrendelni. Ízelítőképpen lentebb elérhető az 'Elder Mother' című szám szöveges videója:

A Winterfylleth alap-felállása így néz ki:

Chris Naughton – ének, gitár
Simon Lucas – dobok, ütős hangszerek
Nick Wallwork – gitár
Dan Capp – vokál, gitár, basszusgitár
Mark Deeks – vokál, szintetizátor, vonós hangszerek

A 'The Hallowing of Heirdom' stúdiós munkálatai során az alábbi vendégzenészek segítettek be:

Victoria Bernath - viola & violin
Jo Quail - cselló
Matthew Dabbs - Glockenspiel
Jake Rogers - furulya
Angela Deeks - beszéd a 'The Nymph' című számban
Sarah Wallwork - háttér-vokál a 'The Shepherd' című számban

A Winterfylleth jövőbeni koncertjeiről, aktuális tevékenységeiről bővebben a Facebookon lehet informálódni.


WINTERFYLLETH - májusban Budapestre is ellátogatnak a manchesteri black metalisták
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás