Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bemutatta 'Fearless' című szólóalbuma új videoklipjét Gus G.


2019-01-31

A Firewind jelenlegi és az Ozzy-banda egykori gitárosa, Gus G. nemrég szóló-lemezszerződést kötött a német AFM Records-szal...

Nagyon izgatott vagyok, hogy bejelenthetem: világraszóló szólólemez-szerződést kötöttem Európa egyik premier kiadójával, az AFM Records-szal! Véleményem szerint az AFM manapság egyike azon kevés kiadóknak, amely érdekelt az előadók fejlődésében A cég stábja mérhetetlenül szenvedélyesen végzi munkáját - mindig új és izgalmas ötletekkel áll elő. Korábban egy rövid ideig együtt dolgoztam már velük, a Firewind 'Immortals' albumának észak-amerikai forgalmazása kapcsán; most azonban teljeskörű kollaboráció jött létre köztünk, a következő szólóalbumomat illetően” - nyilatkozta néhány hónapja Gus G., aki 'Fearless' címmel adta ki új albumát 2018. április 20-án, pénteken.

A gitáros "power-trió" formájában alakította ki új szólóbandáját, aminek felállását Dennis Ward (Pink Cream 69, Unisonic) basszusgitáros-énekessel és Will Hunt dobos (Evanescence, Black Label Society) teszi teljessé.

A metal-rajongók jól ismerhetik Dennis-t; lévén ő a Unisonic és a Pink Cream 69 basszusgitárosa”, - mondta Gus. “Amit azonban sokan nem tudnak róla, az az, hogy mindemellett egy multifunkcionális dalszerző, producer ÉS énekes is. Amikor jómagam és Dennis együtt dolgoztunk a Firewind legutóbbi lemezén, olyan gördülékenyen zajlott a munka, hogy nyilvánvalóvá vált: az új szólólemezen és a színpadon is együtt kell zenélnünk! Elküldtem hát neki a demókat és az új dal-ötleteket; ezeket meghallgatván pedig maga Dennis vette fel elsőként az ötletet, hogy trióként rögzítsük az albumot... Sokan észre sem veszik, milyen briliáns dalszerző Dennis, egyben milyen kiváló basszusgitáros és producer; sőt, fantasztikus énekes. Nekem rögtön bejött az ötlete, mivel ez így, ebben a formában olyasmi, amit eddig még nem próbáltam”.

Innen már csak egy kis lépés volt Will Hunt dobos felkeresése... Gus így folytatta mondandóját: “Will a kívánság-listám élén szerepelt. A sors pedig rám mosolygott, mivel 2017-ben találkozhattam vele egy frankfurti fesztiválon, a Steve Stevens-szel közös turném keretében. Will ugyanabban a szállodában szállt meg, ahol én is. Így hát összehaverkodtam vele, beszélgettünk egy csomót, és végül elvállalta a szereplést. Tavaly augusztusban el is jött a stúdiómba, ahol azonnal felvettük az egész album dob-témáit - mindössze két és fél nap alatt. Egy igazi profi tehetségről van szó!.

A dícséret persze nem csak a két session-zenészt, de magát Gus-t is megilleti; lévén a 'Fearless' albumon ismét bebizonyítja, hogy technikai készségei minden kétséget magasan lefölöznek; dalszerzői tehetsége pedig teret biztosít minden társ-zenésznek individualitása csillogtatására. A 'Fearless' lemez többek közt olyan ütős, durva riffekkel tarkított metal-himnuszokat tartalmaz, mint a 'Letting Go' és a 'Mr Manson'; de végtelenül dallamos ('Don't Tread On Me') szerzemények és három instrumentális nóta is felkerült az albumra, egy Dire Straits-klasszikus ('Money For Nothing') feldolgozása mellett.

A tracklista:
01. Letting Go
02. Mr Manson
03. Don't Tread On Me
04. Fearless
05. Nothing To Say
06. Money For Nothing (Dire Straits feldolgozás)
07. Chances
08. Thrill Of The Chase
09. Big City
10. Last Of My Kind:
11. Little Ain't Enough (digipak / LP bónusz track)
12. Aftermath (digipak / LP bónusz track)

A rendeléseket itt lehet leadni. Ízelítőképpen lentebb megtekinthető a 'Letting Go' című szám hivatalos videoklipje, valamint a 'Mr. Manson' szöveges videója. A megjelenés napján bemutatták a címadó dal hivatalos klipjét; később pedig az album munkálatait dokumentáló mini-filmet is. 2019 januárjában továbbá megjelent a 'Don’t Tread On Me' című dal hivatalos videója is.

Gus G. és bandája 2019 februárjában bonyolítja le következő európai trunéját; méghozzá a Steel Panther előzenekaraként. A koncerteken az Edguy-ból ismert dobos, Felix Bohnke kíséri az alap-felállást.

Gus legutóbbi szólólemezét a Century Media Records adta ki, 2015 júliusában. A 'Brand New Revolution' album borítóját ezúttal is Gustavo Sazes (Firewind, Arch Enemy, Kamelot) tervezte. Az album producelését Jay Ruston (Stone Sour, Anthrax, Steel Panther) végezte; a keverés pedig Mike Fraser (Metallica, AC/DC, Van Halen, Aerosmith) nevéhez köthető. Hasonlóan Gus első, 'I Am The Fire' című albumának gyakorlatához, a banda alap-felállását ezen a korongon is Jo Nunez (Firewind) dobos és Marty O' Brien (Lita Ford-banda) basszusgitáros teszi teljessé. Bővebben erről az albumról itt írtunk.


Bemutatta 'Fearless' című szólóalbuma új videoklipjét Gus G.
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás