Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Februárban Budapestre is ellátogat a legendás ATHEIST zenekar


2020-08-27

A floridai technikás metal műfaj úttörőjeként számontartott Atheist együttes nemrég világraszóló lemezszerződést kötött az európai Agonia Records-szal; most pedig bejelentették a soron következő turnét!

Az Atheist zenekart világszerte a technical death metal műfaj úttörőjeként tartják számon. Rengeteg mai zenekarra voltak nagy hatással a jelenkori extrém metal-színtéren. Az eredeti tervek szerint idén szeptemberben az Atheist (2011 óta először) visszatért volna Európába, hogy újra felelevenítse régi klasszikusait, valamint előadjon korábban soha be nem mutatott dalokat. Sajnos a koronavírus miatt le kellett fújni a 2020-as turnét, de - mint most kiderült - 2021 tavaszán bepótolják a körutat!

Az 1988-ban alakult Atheist magával viszi az európai / brit turnéra a szintén legendás, norvég Cadaver zenekart (ami nemrég kiadott egy 'DGAF' című EP-t a Nuclear Blast jóvoltából) és a francia Svart Crown együttest is (aminek február elején jelent meg új nagylemeze). A körúton nyitó-zenekarként továbbá részt vesz az amerikai horror-metal banda, a From Hell is (akik új koncept-albumukat, a 'Rats & Ravens'-t mutatják be a közönségnek).

A körút 2021. február 16. és március 13. között fogl lezajlani. Február 24-én a budapesti Barba Negra klubban is fellép a négy banda, valamint a német Critical Mass együttes. Erről a koncertről bővebb infók itt találhatók.


A banda nemrégiben megkötötte új lemezszerződését is. Az Atheist alapítója / énekese / dalszerzője, Kelly Shaefer nemrég a következőket nyilatkozta: "A 2018-as év fennállásunk 30. esztendejét fémjelezte. Az Atheist ennek örömére hamarosan egy nagyon fontos albumot tesz le az asztalra, egy nagyon fontos kiadó és egy fantasztikus stáb révén - ez alatt értem az Agonia Records-ot és az Extreme Management Group-ot. Nagyon magabiztosak vagyunk atekintetben, hogy az együttes elkötelezettségünknek hála, közösen újabb szintre emeljük az Atheist identitását; egy roppantul izgatottak vagyunk, hogy egy súlyos új lemezzel lephetünk meg benneteket! Alig várjuk már, hogy kezdetét vegye ez a különleges fejezet!".

A csapat nemrégiben kötött szerződést a new yorki Extreme Management Group, Inc. (Suffocation, Origin, Cattle Decapitation, Cryptopsy) céggel is. Ezt így kommentálta Shaefer: "Az Atheist mindezzel elég nagy dolgot vállalt, mivel 30 éves karrierünk során nem volt egyetlen menedzsmentünk sem. Az EMG azonban tökéletes partnernek tűnik. Szóval izgatottan állunk örökségünk újabb fázisa előtt, melynek alapköve lesz az új lemez".

Az Atheist tehát jelenleg is új nagylemezén dolgozik. A banda tagjai hamarosan stúdióba vonulnak Jason Suecof (Death Angel, DevilDriver) producerrel, hogy megkezdjék az ünnepi album rögzítését.

Az Atheist jelenlegi felállását Steve Flynn dobos, valamint Chris Martin és Daniel Martinez gitárosok egészítik ki - ez utóbbi kettő a banda eddigi lemezein nem szerepelt, csak a turnékon vett részt. Habár a koncerteken Yoav Ruiz játszik, egyelőre nem árulták el, hivatalosan ki az új basszusgitáros (csak annyit tudni, hogy egy, "a színtéren jól ismert, kiváló technikai tehetséggel megáldott" zenészről van szó). A két eredeti tag - Shaefer és Flynn -, valamint a három új zenséz "mindent megtesz, hogy az Atheist továbbra is a műfaj elsőszámú pionírja maradjon; egyben újra is értelmezze ezt a stílust".

Az új, egyelőre cím nélküli Atheist album (ami a 2010-es 'Jupiter' folytatása) megjelenése 2021 második felére (nyár vége / ősz eleje-közepe) várható. Ezt követően a banda nagyszabású világkörüli turnét bonyolít le, melynek kezdete a fentebb említett európai körút.

Az aktuális turné már 2019 júniusában elindult Dél-Amerikában, ahol a Suffocation előzenekaraként turnézott a csapat. Az ősz és a tél folyamán szintén Észak-Amerikát járta a banda, a Cattle Decapitation, a Punisher, a Vitriol és a Purification By Fire társaságában. Az egyik koncert (december 19., Sacramento) teljes felvétele itt megtekinthető:

Másik hír, hogy a Season Of Mist kiadó ismét piacra dobta bakeliten az Atheist három klasszikus nagylemezét, a 'Piece of Time'-ot, az 'Elements'-et és az 'Unquestionable Presence'-t. A rendeléseket itt lehet leadni.

Ezzel egyidőben a banda elindította új webshop-ját, amit ezen a linken lehet elérni: atheist.indiemerch.com

A zenekar egyúttal elindította hivatalos Instagram-oldalát is, ahol egyéb friss hírekről értesülhetnek a rajongók.

A globális karantén alatt a banda egyes tagjai - Daniel Martinez, Chris Martin, Yoav-Ruiz Feingold és Anthony Medaglia egy speciális playthrough-videó sorozat erejéig üsszegyűltek. Elsőként a 'Mother Man' című számhoz forgattak ilyen fajta videoklipet, majd megjelent az 'And The Psychic Saw' is (mindkét dal eredetileg az 'Unquestionable Presence' albumon szerepel).

További infók, friss hírek hamarosan...


Februárban Budapestre is ellátogat a legendás ATHEIST zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás