Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Amoral, MyGrain és For The Imperium tagok egyesültek az OCEANHOARSE zenekarban - itt az új dal / videoklip!


2018-05-05

Két éven át tervezték a projektet, most végre megmutathatják a világnak magukat: a Helsinki-beli heavy metal banda megosztotta újabb dalát / videoklipjét!

Tudatos döntés volt, hogy addig nem hozzák nyilvánosságra az Oceanhoarse együttes mibenlétét, amíg elég ki nem alakul a végleges formáció, és a dalok is elég feszes hangzásúak nem lesznek. A banda az elmúlt két éven több számot is felvett a stúdióban, de ezek közül csak azokat teszik közzé, melyek eléggé eredetiek, koncert-képesek.

Az Oceanhoarse legelőször önmaga irányába fogalmazott meg szabályokat: ki kell zárni minden mesterséges, előre rögzített hangot, szintetizátort - ehelyett az ütős, tökös, koncert-orientált heavy metal-hangzásra kell fókuszálni; továbbá ennek a bandának kell elsőszámú prioritásnak lennie kivétel nélkül minden tag számára!

2016 decemberében döntöttem úgy, feloszlatom régi bandámat, az Amoral-t, és valami egészen új dologba vágok bele” - nyilatkozta Ben Varon gitáros. ”A legfontosabb az volt, hogy mindezt olyan zenészek társaságában tehessem meg, aki hozzám hasonlóan lelkesek, motiváltak és szenvedélyesek, ha zenéről van szó. Tehát olyan muzsikosokat kerestem, akik képesek 130%-ot adni magukból, és mindenüket feláldozzák a bandáért. Az első ilyen srác Jyri Helko basszusgitáros volt; akit nem mellesleg már azon a napon fel is hívtam, amikor vége lett az Amoral-nak...”.

Helko, a For The Imperium ex-tagja rögtön elvállalta a szereplést. A basszer így nyilatkozott: "Tökéletes időben érkezett ez a hívás! Ben-hez hasonlóan jómagam is szükségét érzem a kemény munkának; annak, hogy tagja legyek egy erős formációnak, ami minden más bandát képes lesöpörni a színpadról. Nem kellett tehát sokat hezitálnom...".

A megfelelő frontembert Varon és Helko közösen választotta ki: ő a MyGrain egykori énekese, Tommy Tuovinen. A vokalista így szólt: "Nagyon izgatott lettem, amikor felvázolták nekem a banda ötletét. A múltban sok olyan bandának és projektnek voltam tagja, ami nem haladt semerre... így már szimplán az az attitűd felkeltette az érdeklődésem, amit ezek a srácok sugároztak magukból. Amint pedig meghallottam az első dalaikat, rögtön tudtam, hogy nekem benne kell lennem ebben a bandában!".

A dobos-poszt betöltése már nehezebb feladatnak bizonyult; lévén minden jelölt tagja volt különféle bandáknak; így megoszlott volna a figyelmük is - ami ugyebár itt nem opció... A Heavy Metal istenei azonban úgy döntöttek, megáldják a zenekart a finn zenei színtér egyik legféltettebb kincsével, egy fiatal virtuózzal, Oskari Niemi-vel, akit barátai / zenésztársai ajánlottak be Varon-éknak. Niemi hozzáállása és tehetsége azonnal levette a lábukról a srácokat - rögtön bebizonyosodott, hogy ő volt a hiányzó láncszem.

Az Oceanhoarse tehát megszületett!

A zenekar 2018 januárjában mutatkozott be; mégpedig egy single-dallal / videoklippel, amit a bandáról neveztek el (lentebb elérhető a premier). A dal megjelenését két teltházas finnországi koncert követte, melynek során az Oceanhoarse a Beast In Black nevezetű szupergroup előzenekaraként lépett színpadra. Ezen koncertek egyikén készült el a banda második videoklipje, a 'Fading Neons'.

Büszkék vagyunk arra, hogy elsősorban koncert-bandaként definiálhatjuk magunkat; szóval miért is ne mutatnánk meg mindenkinek, mire vagyunk képesek?!” - mondta Varon. “Rendkívül jó ötletnek bizonyult tehát az, hogy egymással párhuzamosan adjuk egy adott dal stúdiós és koncert-verzióját. Pláne, hogy ezt a konkrét felvételt a valahavolt második bulinkon rögzítettük! Ha jól megfigyelitek, a koncert-verzió teljesen máshogy szól, mint a stúdiós; így jóval izgalmasabb az egész dolog!”.

A 'Fading Neons' stúdió-változata letölthető és meghallgatható a jól ismert online zeneszolgáltató oldalain; a koncert-klip premiere pedig lentebb érhető el.

2018 áprilisában a banda digitáls formában kiadta új dalát, a 'Waves'-t. "E dal előadása közben konkrétan libabőrös lesz a karom. Egyszerűen imádom ezt a számot" - mondta Oskari Niemi dobos.
"A
'Waves' az eddigi legkeményebb, legepikusabb nótánk. Előadás alatt mindvégig balanszban kell tartanom a hangomat ezzel a grandiózus riffel, ami úgy ömlik bele az agyamba, mint a forró láva" - tette hozzá Tommy Tuovinen énekes.

A 'Waves' dal hivatalos videoklipjét a Bravewords magazin honlapján mutatták be - lentebb ez is megtekinthető.

Az Oceanhoarse Facebook-oldala itt érhető el.


Amoral, MyGrain és For The Imperium tagok egyesültek az OCEANHOARSE zenekarban - itt az új dal / videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás