Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Bright Gloom' címmel jelentette be új albumát a ’77 együttes - itt a friss dal-premier!


2018-03-23

A Valeta-fivérek vezette '77 (Seventy Seven) együttes újra bebizonyítja, hogy rock nem halt meg, és nem is fog, amíg ők a színen vannak!

A zenéjében, koncepciójában és ideológiájában a '70-es évek rock-éráját esztétikailag és művészileg felelevenítő '77 banda elsőszámú inspirációja a Bon Scott-érás AC/DC (1977-ben jelent meg a klasszikus 'Let There Be Rock' lemez - innen a banda neve). Az elmúlt években a zenekar nem csak energetikus classic-rock stílusú stúdiólemezeivel, hanem lendületes, fiatalos fellépéseikkel is ismertté vált Európa-szerte. Többek közt olyan híres skandináv előadók kérték fel őket előzenekarként, mint a Bullet, az Audrey Horne és Michael Schenker.

A ’77 most bejelentette, hogy április 27-én új albumuk jelenik meg, 'Bright Gloom' címen. Ez az ütős hard rock album magában foglal mindent, amit a Valeta-testvérpártól - Armand (ének, ritmusgitár) és LG (szólógitár, vokál) elvárnánk.

Ezúttal egyáltalán nem gondoltuk túl a dolgokat; egyszerűen csak azt játszuk, ami magától jön belőlünk” - nyilatkozta LG. "Amellett, hogy sötétebb megközelítésű, egyben letisztultabb atmoszférájú dalokkal álltunk elő, koncepció tekintetében is igyekeztünk valami újat nyújtani; leképezni a kettősség, a dualitás jelenségét - innen jött a 'Bright Gloom' cím”.

Az új lemezt a madridi Brazil Stúdióban vette fel a banda, 2017 novembere és decembere folyamán, egy híres spanyol producer, Raül Refree, valamint egy szintén jól ismert hangmérnök, Javier Ortiz közreműködésében.

A ‘77 a 'Bright Gloom' esetében is igyekezett minden részletet tökélyre vinni. Ebben beletartozik a lemezborító is, aminek kivitelezése Pol Abran Cantador és a '70-es évek esztétikáját hűen visszaadó Branca Studios nevéhez fűződik.

A 'Bright Gloom' egyébként a banda első albuma, amin Dani Martin basszusgitáros játszik.
Hosszú évek óta ismerjük Dani-t” - mondta LG. “Tulajdonképpen ő is régóta nagy rajongója a bandánknak. Sőt, még ‘77-es tetkó is van a karján! Egyik alkalommal ellátogatott egy Barcelona-beli koncertünkre, hogy videókat készítsen, a 'Maximum Rock'n'Roll' album promóciója alatt. Mondjuk addigra már megismertük őt, mert korábban is többször találkozunk hasonló eseményeken... Egy fantasztikus fickóról van szó - tökéletesen passzol a ‘77-famíliába; lévén ő is autentikus zene-őrült, gear-fan és ‘70-es évek-imádó!”.

A 'Bright Gloom' albumot itt lehet megrendelni. Ízelítőképpen alább meghallgatható az 'It's Near' és a 'Where Have They Gone' című single:


'Bright Gloom' címmel jelentette be új albumát a ’77 együttes - itt a friss dal-premier!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás