Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [283. rész]


2018-02-25

A skandináv extrém metal-színtér egyik pionír zenekara támad ezen a fagyos napon!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 283. rész

UNANIMATED - 'Life Demise'

Az 1988-ban Stockholmban alakult Unanimated az egyik első banda volt, ami az "északi" death metal műfajt dallamos szólógitárokkal és black metalista atmoszférával ötvözte. Debütáló albumuk, az 'In The Forest of the Dreaming Dead' (1993) - és különösen második lemezük, az 'Ancient God of Evil' (1995) - hatalmas sikereket aratott a nemzetközi extrém metal-színtéren. Az utóbbit konkrétan a skandináv melodic death / black-szcéna egyik legnagyobb hatással bíró albumaként tartják számon még napjainkban is - általa is lett az Unanimated a globális extrém metal-mozgalom egyik elsőszámú zászlóvivője.

Az Unanimated 15 év múlva alkotta meg harmadik ópuszát, az 'In the Light of Darkness'-t (2009), ami szintén egy top-formában lévő bandát prezentált. Annak ellenére, hogy ez egy ún. reunion-album, a banda nem szimplán újjáélesztette zenéje legendás hangzását, de tovább is fejlesztette azt, egy még gonoszabb, még nyersebb, black metal-elemekben még gazdagabb irányba, mind zenei, mind vizuális tekintetben.

Nyolc újabb év telt el a legutóbbi lemez megjelenése óta; az Unanimated újra feltámadt, hogy visszatérjen a Pokolból, és megbüntesse a világot a Kaszás haragjával és a Sötétség erejével.

Az Unanimated régóta várt, negyedik stúdióalbumának megjelenése 2018 második felére várható. A zenekar a Century Media kiadóval kötött lemezszerződést.

A banda jelenlegi felállását Jonas Deroueche (ex-Carbonized, ex- General Surgery) és Johan Bolin (ex-Desultory, ex-Zebulon) gitárosok, valamint Richard Cabeza (Murder Squad, ex-Dismember, ex-Carbonized, ex-General Surgery) basszusgitáros, Micke Broberg (Born For Burning, ex-Celestial Pain) énekes és Anders Schultz (Unleashed) dobos alkotja.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [283. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás