Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

A Perfect Circle dalt dolgozott fel a kanadai prog-metalista KOSM zenekar


2019-07-21

A sci-fi témákban utazó, vancouveri progresszív / alternatív metalbanda június végén adta ki második lemezét, ami egy 'Eyes on the Inside' című EP.

Az 'Eyes on the Inside' című EP - ami a banda 2018-as debütáló albuma, a 'Cosmonaut' folytatása - június 28-án jelenik meg, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Yharnam
02. Clocktower
03. A Call Beyond
04. Old Blood
05. Eyes On The Inside

Az 'Eyes on the Inside' a Kosm első anyaga, melynek dalszerzői munkáiból minden tag kivette a részét. A motiváció kapcsán az alábbi közleményt adták: "Igyekeztünk azt adni az embereknek, amit kértek tőlünk. Érzésünk szerint ezt sikerült is kiviteleznünk, és minden bizonnyal örülni fognak a rajongók ennek az EP-nek. Mindennek tetejében, ez a lemez 100%-ban azoknak a Bloodborne-fanoknak szól, akik a tavalyi évben a feledésbe trollkodtak minket... Egyszóval reméljük, nektek is épp annyira fog tetszeni ez a lemez, mint a progresszív metal műfaj rajongóinak általában! Az új dalok egyébként kemények, trükkösek és jóval "tömörebbek". Egyértelmű utalások hallhatók ezekben a dalokban a ránk legnagyobb hatással bíró bandákra, mint például a Tool, a Mastodon és a Gojira...".

Elsőként a 'Yharnam' című dalt osztották meg, szöveges videó formájában; a megjelenés napja előtt pedig bemutatták a teljes album-streamet. Íme a premierek:

A banda egyúttal feldolozott egy A Perfect Circle számot: a klasszikus '3 Libras' dal feldolgozását James Holder-rel, a vancouveri goth-metalcore banda, a 2 Shadows frontemberével közösen adja elő a banda.

A zenei szempontból a Tool, a Mastodon, a The Agonist (Alissa White-Gluz-éra), a Gojira és az A Perfect Circle által inspirált KOSM az elmúlt hónapokban komoly rajongótáborra tett szert, mind helyi, mind kiterjedtebb szinten. Elsőként csak feldolgozás-videókat osztott meg a banda; később azonban megjelent két saját single-daluk, az 'Ancient Heart' és a 'Space Mead'. Mindkét szám felkerült végül a banda debütáló albumára, 'Cosmonaut' címmel jelent meg, 2018 novemberében.

A banda legelső hivatalos videoklipje az 'Ancient Heart'-hoz készült. A premier kapcsán Sterling Paterson dobos így szólt: “Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk első hivatalos videoklipünket, amit az ‘Ancient Heart’ dalhoz forgattunk. Ez a klip egyfajta mérföldkő bandánk történetében; ugyanis korábban csak néhány feldogozást osztottunk meg veletek a YouTube-on. Ezzel is azt szeretnénk igazolni, hogy dalszövegek és zene tekintetében is képesek vagyunk a szokásostól eltérően gondolkodni - nem szimplán csak játszunk a hangszereinken. Az 'Ancient Heart' egyébként az a dal, ami meghatározza debütáló albumunk, a ‘Cosmonaut’ teljes koncepcióját és dalszövegi irányzatát. Ha azt vesszük, hogy valójában nem valami nagy a banda költségvetése, ahhoz képest szerintem egy igazán jó és érdekes videót alkottunk meg. Ez nagyrészt köszönhető énekesnőnknek, Jessie-nek, aki nagyszerű, kreatív ötletekkel járult hozzá a rendezéshez; és persze Lee Tebb videográfusnak / fényképésznek, aki alapvetően életre keltette a videót“.

Mind az 'Ancient Heart', mind a 'Space Mead' és a 'Cosmonaut' album megvásárolható digitális formában, az ismert zeneszolgáltató oldalakon (Bandcamp, iTunes, Spotify, Amazon, Google Play, stb.).

A KOSM felállása így néz ki:

Erik Leonhard – gitár
Mike Slater – gitár
Jessie Grace – ének
Sterling Paterson – dobok
Michael Mastracci – basszusgitár

Bővebb infók a bandáról, a jövőbeni koncertekről és az album munkálatairól a Facebookon olvashatók.


A Perfect Circle dalt dolgozott fel a kanadai prog-metalista KOSM zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás