Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

ENSLAVED - bemutatták az új, 'Utgard' című album borítóját


2020-03-25

A norvég prog-metalisták néhány hete ismét szerződést kötöttek kiadójukkal, a Nuclear Blast-tal; egyben pedig bemutattak egy vadonatúj videoklipet. Most közzétették új albumuk első részleteit is.

Az Enslaved és a Nuclear Blast tehát a jövőben is "minden erejével azon lesz, hogy szétterjessze a világon a norvég avant-gárd metal stílus igéjét. A zenekar és a kiadó immáron tíz éve áll szerződésben egymással - a Nuclear Blast-nál jelent meg például a banda legutóbbi, nagysikerű nagylemeze, az 'E' is.

Ivar Bjørnson gitáros / alapító az alábbi közleményt adta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy újra világraszóló lemezszerződést köthettünk a Nuclear Blast kiadóval! Többé-kevésbé együtt dolgoztunk az elmúlt egy évtizedben ezzel a kiadóval, és kijelenthetjük, hogy osztatlanul pozitív élményt éltünk át. Mind szív tekintetében azon vannak, hogy felkarolják zenei vízióinkat; mind pedig üzleti szempontból arra törekednek, hogy bejárja a világot a muzsikánk. Arról nem is beszélve, hogy személyes jóbarátság fűz minket a kiadó amerikai, brit és német munkatársaihoz egyaránt; így összességében is kijelenthető, hogy jelenleg az ideális szituáció közepén állunk. Hajrá, előre... és minden más irányba!".

A banda december elején vonult be a bergeni Duper Stúdióba, ahol felveszi új nagylemezét, melynek végleges keverését a híres Jens Bogren fogja elvégezni 2020 áprilisában, a svédországi Fascination Street Stúdióban. A lemez producere maga Ivar Bjørnson és Grutle Kjellson.

Mint kiderült, az új Enslaved album az 'Utgard' címet kapta, és várhatóan az ősz folyamán fog napvilágot látni.

A friss banda-közlemény így szól: "Először is, szeretnénk hálás köszönetet mondani azért, hogy már most ilyen szívélyesen várjátok új, 'Utgard' című albumunkat! Érthető, hogy a jelenlegi kommunikációs szituáció számos megválaszolandó kérdést felvetett. Elsősorban azt szeretnénk mondani, hogy reméljük, mindannyian jól vagytok; jól szolgál egészségetek. Ebben a jelenlegi szituációban meg kellett hoznunk egy döntést kiadónkkal, a Nuclear Blast-tal közösen, ami arra irányul, hogy elhalasztjuk következő albumunk, az 'Utgard' megjelenését egy későbbi, őszi időpontra. Ez pedig azt jelenti, hogy az egész promóciós folyamat eltolódik... Ezúton tehát bejelentjük, hogy az új lemez első single-dala / videoklipje május 22-én fog megjelenni, és mi már nagyon várjuk, hogy megoszthassuk veletek! Biztosak vagyunk benne, hogy megértitek, miért ez a döntés a legjobb megoldás. Ezzel egyidőben azonban bemutathatjuk nektek az 'Utgard' lemezborítóját. Bandánknak a sorban ez a 10. album-borítója, amit Truls Espedal készített; és ahogy maga a lemez is, ez az illusztráció is az Enslaved-generátor nagy szélességű ingájának végletei között mozog. Ez a művészi darab egy masszív koncepciót tükröz, ami egy olyan banda ötlött ki, amely dalszövegileg és filozófiailag minden eddiginél több inspirációval rendelkezik. A tény, hogy Truls mestere ennek a művészetnek, már hosszú ideje köztudott, de barátunk ezúttal komolyan felülmúlta önmagát az 'Utgard' interpretációjával. Elég ha csak a színeket és az alkalmazott technikákat nézzük meg, máris felfedezhetjük az album mélységét, a horizont grandiozitását. Ez a tökéletes útitárs a fel nem térképezett területeken való kalandozáshoz... Hamarosan frissebb hírekkel is szolgálhatunk - addig is vigyázzatok magatokra és egymásra!".


Másik hír, hogy az Enslaved lesz a headliner zenekara az online közvetítendő, bergeni Verftet zene-fesztiválnak, amit április elsején rendeznek meg. Erről bővebb infók itt találhatók.

Nem mellesleg új videoklipet is forgatott a banda. Ennek kapcsán a következőket közölték: "Egy izlandi videó-mágussal, Gaui H-val töltöttünk el egy egész hétvégét szülővárosunkban, Bergenben. Ahhoz a dalhoz készült videoklip, ami témáját tekintve a "True North", vagyis a "Valódi Észak" jelenséggel foglalkozik. Ez egy olyan hely, ami a sötétségen keresztül repíti az embert egy új nap felé; ezáltal pedig a küzdelmeink elviselhetőbbé válnak. Olyan helyeken forgattuk az új videót, mint például a történelmi Bryggen terület - ahol a "Fekete Halál" jár-kel -, valamint különféle hegytetők, erdők és kortárs épületek, melyek hosszú ideje megihletik a Bergen környékén élő művészeket. Rengeteg helyi barátunk és lelkes önkéntes jött el a forgatásra, de a munkálatokból nagy részt vett ki a Lysverket étterem csapata és a helyi metal-fesztivál, a Beyond The Gates szervező-stábja is. Alig várjuk már, hogy a világra szabaduljon mindazt, amit Gaui H és bandája összevágott az utókornak. Köszi mindenkinek; köszönet Bergennek!".

Az örömhírek alkalmából az Enslaved tavaly év végén bemutatott egy vadonatúj videoklipet, ami a 'What Else Is There?' című felvételhez készült. Ezt a számot eredetileg a norvég electro-pop csapat, a Röyskopp szerezte és adta elő. A feldolgozás bónusz track-ként szerepel az Enslaved aktuális, 'E' című albumának digitális változatán.

Az Enslaved aktuális, 'E' címet viselő albumát Jens Bogren (Soilwork, Opeth, Katatonia, Amon Amarth) keverte, a svédországi Fascination Street Stúdióban. A felvételek Norvégiában, a bergeni Duper & Solslottet Stúdióban zajlottak. Az album 2017. október 14-én jelent meg, a Nuclear Blast gondozásában.


ENSLAVED - bemutatták az új, 'Utgard' című album borítóját
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás