Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

ENSLAVED - itt az első dal és videoklip az 'Utgard' albumról: 'Homebound'!


2020-05-22

A norvég prog-metalisták néhány hete ismét szerződést kötöttek kiadójukkal, a Nuclear Blast-tal; egyben pedig bemutattak egy vadonatúj dalt is.

Az Enslaved és a Nuclear Blast tehát a jövőben is "minden erejével azon lesz, hogy szétterjessze a világon a norvég avant-gárd metal stílus igéjét. A zenekar és a kiadó immáron tíz éve áll szerződésben egymással - a Nuclear Blast-nál jelent meg például a banda legutóbbi, nagysikerű nagylemeze, az 'E' is.

Ivar Bjørnson gitáros / alapító az alábbi közleményt adta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy újra világraszóló lemezszerződést köthettünk a Nuclear Blast kiadóval! Többé-kevésbé együtt dolgoztunk az elmúlt egy évtizedben ezzel a kiadóval, és kijelenthetjük, hogy osztatlanul pozitív élményt éltünk át. Mind szív tekintetében azon vannak, hogy felkarolják zenei vízióinkat; mind pedig üzleti szempontból arra törekednek, hogy bejárja a világot a muzsikánk. Arról nem is beszélve, hogy személyes jóbarátság fűz minket a kiadó amerikai, brit és német munkatársaihoz egyaránt; így összességében is kijelenthető, hogy jelenleg az ideális szituáció közepén állunk. Hajrá, előre... és minden más irányba!".

A banda december elején vonult be a bergeni Duper Stúdióba, ahol felvette új nagylemezét, melynek végleges keverését a híres Jens Bogren végezte el 2020 áprilisában, a svédországi Fascination Street Stúdióban. A lemez producere maga Ivar Bjørnson és Grutle Kjellson.

Mint kiderült, az új Enslaved album az 'Utgard' címet kapta, és várhatóan az ősz folyamán fog napvilágot látni.

A friss banda-közlemény így szól: "Először is, szeretnénk hálás köszönetet mondani azért, hogy már most ilyen szívélyesen várjátok új, 'Utgard' című albumunkat! Érthető, hogy a jelenlegi kommunikációs szituáció számos megválaszolandó kérdést felvetett. Elsősorban azt szeretnénk mondani, hogy reméljük, mindannyian jól vagytok; jól szolgál egészségetek. Ebben a jelenlegi szituációban meg kellett hoznunk egy döntést kiadónkkal, a Nuclear Blast-tal közösen, ami arra irányul, hogy elhalasztjuk következő albumunk, az 'Utgard' megjelenését egy későbbi, őszi időpontra. Ez pedig azt jelenti, hogy az egész promóciós folyamat eltolódik... Ezúton tehát bejelentjük, hogy az új lemez első single-dala / videoklipje május 22-én fog megjelenni, és mi már nagyon várjuk, hogy megoszthassuk veletek! Biztosak vagyunk benne, hogy megértitek, miért ez a döntés a legjobb megoldás. Ezzel egyidőben azonban bemutathatjuk nektek az 'Utgard' lemezborítóját. Bandánknak a sorban ez a 10. album-borítója, amit Truls Espedal készített; és ahogy maga a lemez is, ez az illusztráció is az Enslaved-generátor nagy szélességű ingájának végletei között mozog. Ez a művészi darab egy masszív koncepciót tükröz, ami egy olyan banda ötlött ki, amely dalszövegileg és filozófiailag minden eddiginél több inspirációval rendelkezik. A tény, hogy Truls mestere ennek a művészetnek, már hosszú ideje köztudott, de barátunk ezúttal komolyan felülmúlta önmagát az 'Utgard' interpretációjával. Elég ha csak a színeket és az alkalmazott technikákat nézzük meg, máris felfedezhetjük az album mélységét, a horizont grandiozitását. Ez a tökéletes útitárs a fel nem térképezett területeken való kalandozáshoz... Hamarosan frissebb hírekkel is szolgálhatunk - addig is vigyázzatok magatokra és egymásra!".

Az 'Utgard' koncepciója kapcsán a kövekezőket közölte a banda: "Az "Utgard" kifejezés számunkra rengeteg jelentéssel bír: lehet ez egy kép, egy metafora, egy ezoterikus "helyszín", vagy akár egy egyedülálló szó, stb.. Az északi mítológiában az "Utgard" egy táj, ahol az óriások kóborolnak; ahol Asgard istenei feltámadnak, és ahol elszabadul a veszély, a káosz, a kontrollálatlan őrület... valamint a kreativitás és a humor. Ezen az albumon tehát Utgard-ba kalauzoljuk a hallgatókat. Ez a hely olyan, ami egyszerre van felettünk és mélyen alattunk. Nem az a célunk, hogy elkerüljük a sötétséget, hanem az, hogy konkrétan a sötétségbe vessük bele magunkat. Ez az individualizmus újjászületése. Egy olyan világban, amit a kapzsiság, az irigység és az egoizmus ural, egy ilyen kalandra van szüksége mindenkinek. Az 'Utgard' nem egy tündérmese; hanem vitális része az elmének és mindannak, ami körülvesz minket az emberiség létrejötte óta. Fel kell ismernünk a tényt, hogy létezik ez a hely; méghozzá a tudat egyik szegletében; és ez határozza meg életünk korai időszakát. Élvezzétek hát ezt az utazás; feszegessük együtt a határokat!".

A tracklista:
01.
Fires In The Dark
02. Jettegryta
03. Sequence
04. Homebound
05. Utgardr
06. Urjotun
07. Flight Of Thought And Memory
08. Storms Of Utgard
09. Distant Seasons

Az album első single-dala, a 'Homebound' hivatalos videoklipje lentebb elérhető. Ennek kapcsán így szól a banda-közlemény: "A 'Homebound' a felfedezés és az ismeretlen irányába való kalandozás szépségeiről. Ahhoz, hogy úgynevezett "viking" legyél, az utazás végén haza kell térned. Ez a dal egyfajta zenei kalandot jelent az Enslaved számára; de ugyanakkor főhajtás a merész emberek előtt, akik hozzánk hasonlóan bátran kiállnak magukért és sajátos zenei stílusukért".

A 'Homebound' digitális és 500 példányszámra limitált bakelit-kislemez formájában is megjelenik június 26-án. A bakelit A-oldalán a címadó dal; B-oldalán pedig egy klasszikus TNT-dal ('Knights Of The New Thunder') feldolgozása hallható. Ezt az exkluzív mini-kiadványt itt lehet előrendelni.

Nem mellesleg korábban új videoklipet is forgatott a banda. Ennek kapcsán a következőket közölték: "Egy izlandi videó-mágussal, Gaui H-val töltöttünk el egy egész hétvégét szülővárosunkban, Bergenben. Ahhoz a dalhoz készült videoklip, ami témáját tekintve a "True North", vagyis a "Valódi Észak" jelenséggel foglalkozik. Ez egy olyan hely, ami a sötétségen keresztül repíti az embert egy új nap felé; ezáltal pedig a küzdelmeink elviselhetőbbé válnak. Olyan helyeken forgattuk az új videót, mint például a történelmi Bryggen terület - ahol a "Fekete Halál" jár-kel -, valamint különféle hegytetők, erdők és kortárs épületek, melyek hosszú ideje megihletik a Bergen környékén élő művészeket. Rengeteg helyi barátunk és lelkes önkéntes jött el a forgatásra, de a munkálatokból nagy részt vett ki a Lysverket étterem csapata és a helyi metal-fesztivál, a Beyond The Gates szervező-stábja is. Alig várjuk már, hogy a világra szabaduljon mindazt, amit Gaui H és bandája összevágott az utókornak. Köszi mindenkinek; köszönet Bergennek!".

Az örömhírek alkalmából az Enslaved tavaly év végén bemutatott egy vadonatúj videoklipet, ami a 'What Else Is There?' című felvételhez készült. Ezt a számot eredetileg a norvég electro-pop csapat, a Röyskopp szerezte és adta elő. A feldolgozás bónusz track-ként szerepel az Enslaved aktuális, 'E' című albumának digitális változatán.

Az Enslaved aktuális, 'E' címet viselő albumát Jens Bogren (Soilwork, Opeth, Katatonia, Amon Amarth) keverte, a svédországi Fascination Street Stúdióban. A felvételek Norvégiában, a bergeni Duper & Solslottet Stúdióban zajlottak. Az album 2017. október 14-én jelent meg, a Nuclear Blast gondozásában.


ENSLAVED - itt az első dal és videoklip az 'Utgard' albumról: 'Homebound'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás