Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

ENSLAVED - elindultak a stúdió-munkák; lezajlott a videoklip-forgatás


2020-02-12

A norvég prog-metalisták néhány hete ismét szerződést kötöttek kiadójukkal, a Nuclear Blast-tal; egyben pedig bemutattak egy vadonatúj videoklipet.

Az Enslaved és a Nuclear Blast tehát a jövőben is "minden erejével azon lesz, hogy szétterjessze a világon a norvég avant-gárd metal stílus igéjét. A zenekar és a kiadó immáron tíz éve áll szerződésben egymással - a Nuclear Blast-nál jelent meg például a banda legutóbbi, nagysikerű nagylemeze, az 'E' is.

Ivar Bjørnson gitáros / alapító az alábbi közleményt adta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy újra világraszóló lemezszerződést köthettünk a Nuclear Blast kiadóval! Többé-kevésbé együtt dolgoztunk az elmúlt egy évtizedben ezzel a kiadóval, és kijelenthetjük, hogy osztatlanul pozitív élményt éltünk át. Mind szív tekintetében azon vannak, hogy felkarolják zenei vízióinkat; mind pedig üzleti szempontból arra törekednek, hogy bejárja a világot a muzsikánk. Arról nem is beszélve, hogy személyes jóbarátság fűz minket a kiadó amerikai, brit és német munkatársaihoz egyaránt; így összességében is kijelenthető, hogy jelenleg az ideális szituáció közepén állunk. Hajrá, előre... és minden más irányba!".

A banda december elején bevonult a bergeni Duper Stúdióba, ahol felveszi új nagylemezét, melynek végleges keverését a híres Jens Bogren fogja elvégezni 2020 tavaszán, a svédországi Fascination Street Stúdióban. A lemez producere maga Ivar Bjørnson és Grutle Kjellson.

Nem mellesleg új videoklipet is forgatott a banda. Ennek kapcsán a következőket közölték: "Egy izlandi videó-mágussal, Gaui H-val töltöttünk el egy egész hétvégét szülővárosunkban, Bergenben. Ahhoz a dalhoz készült videoklip, ami témáját tekintve a "True North", vagyis a "Valódi Észak" jelenséggel foglalkozik. Ez egy olyan hely, ami a sötétségen keresztül repíti az embert egy új nap felé; ezáltal pedig a küzdelmeink elviselhetőbbé válnak. Olyan helyeken forgattuk az új videót, mint például a történelmi Bryggen terület - ahol a "Fekete Halál" jár-kel -, valamint különféle hegytetők, erdők és kortárs épületek, melyek hosszú ideje megihletik a Bergen környékén élő művészeket. Rengeteg helyi barátunk és lelkes önkéntes jött el a forgatásra, de a munkálatokból nagy részt vett ki a Lysverket étterem csapata és a helyi metal-fesztivál, a Beyond The Gates szervező-stábja is. Alig várjuk már, hogy a világra szabaduljon mindazt, amit Gaui H és bandája összevágott az utókornak. Köszi mindenkinek; köszönet Bergennek!".

Az örömhírek alkalmából az Enslaved tavaly év végén bemutatott egy vadonatúj videoklipet, ami a 'What Else Is There?' című felvételhez készült. Ezt a számot eredetileg a norvég electro-pop csapat, a Röyskopp szerezte és adta elő. A feldolgozás bónusz track-ként szerepel az Enslaved aktuális, 'E' című albumának digitális változatán.

Az Enslaved és az ARTE Concert egyúttal közzétette a banda 2019-es, Summer Breeze fesztiválos fellépésének teljes, professzionális felvételét:

Az Enslaved aktuális, 'E' címet viselő albumát Jens Bogren (Soilwork, Opeth, Katatonia, Amon Amarth) keverte, a svédországi Fascination Street Stúdióban. A felvételek Norvégiában, a bergeni Duper & Solslottet Stúdióban zajlottak. Az album 2017. október 14-én jelent meg, a Nuclear Blast gondozásában.


ENSLAVED - elindultak a stúdió-munkák; lezajlott a videoklip-forgatás
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás