Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elvenking, Sound Storm és Evenoir tagok álltak össze a SHADYGROVE zenekarban - itt az új koncert-klip!


2018-11-14

Év elején a Rockshot Records igazolta le Shadygrove zenekart, annak debütáló albuma, az 'In the Heart of Scarlet Wood' áprilisi kiadása végett.

Az Elvenking, az Evenoire és a Sound Storm egyes tagjai alkotta, olasz Shadygrove a mítológiai múltból merít inspirációt. Zenei időutazók, avagy aurális archaeológusok révén különféle korszakokat elevenítenek fel, mind muzikális, mind dalszövegi tekintetben... a lényeg viszont az, hogy lélekből szóljanak a dalok.

A Shadygrove debütáló albumát főként a Blackmore’s Night és Loreena McKennitt rajongóinak ajánlják. Az 'In the Heart of Scarlet Wood' április 6-án jelent meg, a Rockshots Records jóvoltából.

Fabio ‘Lethien’ Polo hegedűs szerint a Shadygrove hangzása “a folk, az ethno és az akusztikus kelta-pop keveréke". "Igyekszünk a világ tudomására juttatni saját régiónk kulturáját - ennek megfelelően dalainkat kelta és középkori elemek tarkítják. Persze van a dalokban némi modernitás is, de attól még megmarad a zene eredeti lelke. Tulajdonképpen minden nótát azon célból írunk, hogy elkalauzoljuk a hallgatót egy olyan tájra, ahol a természet az úr”.

Az énekesnő Lisy Stefanoni hozzátette: “Mindannyian nagyon szeretjük a folk-zenét, és annak különféle ágazatát. Emellett rengeteg kelta zenét is hallgatunk, de persz a metalt - különösképpen a folk metalt - sem mellőzzük. Többnyire olyan bandákat hallgatunk, mint az Eluiveitie, az In Extremo, vagy a szimfónikusabb projektek, mint az Ayreon és a The Gentle Storm. Azok, akik szintén nagy rajongói a folk metalnak, minden bizonnyal imádni fogják a mi dalainkat is, mivel a mi hátterünket is alapvetően ez a műfaj biztosítja. A Shadygrove világában egyébként a hallgatók legendás lényekkel és elbűvölő tájképekkel találkozhatnak; vagy épp ősi rituáléknak lehetnek tanúi...”.

A tracklista:
01. Scarlet Wood
02. My Silver Seal
03. The Port Of Lisbon
04. Eve Of Love
05. This Is The Night
06. Cydonia
07. Northern Lights
08. Let The Candle Burn
09. Queen Of Amber

Az album első single-dala, a 'Scarlet Wood' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában. Újabban megjelent a 'The Port Of Lisbon' című dal hivatalos koncert-klipje is. Az albumra a rendeléseket itt lehet leadni.

A Shadygrove felállása így néz ki:

Lisy Stefanoni - ének, furulya
Fabio “Lethien” Polo - hegedű
Matteo Comar - gitár
Elena Crolle - billentyűk
Davide Papa - basszusgitár
Simone Morettin - dobok, etnikus ütős hangszerek


Elvenking, Sound Storm és Evenoir tagok álltak össze a SHADYGROVE zenekarban - itt az új koncert-klip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás