Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Régi és új énekeseivel rögzítette új albumát a DYECREST


2019-02-20

A finn metalbanda meghívta régi énekeseit is, hogy elkészítse az új, 'The Stage Is Set' című EP-t, ami többnyire aktuális nagylemezük, az 'Are You Not Entertained?' egyes dalainak új verzióit tartalmazza.

A Dyecrest legutóbbi albuma, a 2018-as 'Are You Not Entertained?' 7. helyen végzett a finn lemezeladási listán. A sikereken felbuzdulva a banda most kiadott egy speciális EP-t, melyen vendégként feltűnik a csapat két korábbi énekese is: Janne Oksanen - aki a debütáló Dyecrest albumon vokálozott - a 'First Born Angel' című számot énekelte fel; Kimmo Blom (Leverage) pedig a 'Where The Light Was Born' dalt adja elő. A zenekar jelenlegi frontembere, Mikael Salo az EP címadó dalában ('The Stage Is Set') és az aktusztikus 'Winterblood' dalban énekel - ezt a nótát a díjnyertes Helena Waris egyik fantasy-regénye ihlette. Ezen tételek mellett egy korábban kiadatlan dal, a 'Truce' is helyet kapott az EP-n (ebben mindhárom énekes hangja hallható).

Az EP digitális formában jelent meg az Inverse Records jóvoltából. A lemezt itt lehet megrendelni. Ízelítőképpen lentebb elérhető a címadó dal szöveges videója:

A banda legutóbbi, 'Fading/Reaching' című single-dala - aminek demóját már tíz évvel ezelőtt felvette a banda, de csak mostanra sikerült véglegesíteni - alább megtekinthető hivatalos videoklip formájában:

Nemrég a Dyecrest a Soilwork frontemberével állt össze, hogy egy hosszas szünet után kiadjon egy vadonatúj dalt. A lentebb meghallgatható, 'Red Alert' című szám a második single a banda 2018-as, 'Are You Not Entertained?' című nagylemezéről, amit május 25-én adott ki az Inverse Records. A 'Red Alert' az album agresszív oldalát mutatja be. A dalban együtt énekel a Dyecrest énekese, Mikael Salo, valamint a Soilwork frontembere, Björn "Speed" Strid.

Az első új single-dal, a 'First Born Angel' már 2017 végén megjelent.

Az 'Are You Not Entertained?' producere Jussi Jauhiainen és Teemu Velin volt (mindketten a finn metalbanda, a Stam1na tagjai). A hanganyag keverését Miitri Aaltonen, maszterizálását pedig Mika Jussila végezte el, a Finnvox Stúdió falai között.

Az új album borítója és dallistája így néz ki:

01. Fading/Reaching
02. Red Alert
03. The Stage Is Set
04. No Fear
05. First Born Angel
06. Breaking News
07. Are You Entertained?
08. Where The Light Was Born
09. For The Better (They Will Die)
10. Devil Dance
11. Nuku Vaan
12. Winterblood
13. The Time Has Come

Bővebb infók a bandáról és az új albumokról a Facebookon találhatók.


Régi és új énekeseivel rögzítette új albumát a DYECREST
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás