Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DEMON HEAD - februárban érkezik a 'Hellfire Ocean Void' album


2019-01-30

A Demon Head nevezetű, dán pszichedelikus stoner / doom metal banda február 22-én jelenteti meg új, 'Hellfire Ocean Void' című stúdiólemezét.

A 'Hellfire Ocean Void' album nyolc, "gyászos dallamok és túlvilági dimenziók alkotta, classic-rock stílusban (elektromos gitár, basszus, dobok) megkomponált" dalból áll. "Sötét és misztikus akkordok, szórványos gitárszólók, kaotikus arpeggio-szintetizátorok és M.F.L profetikus szavai egyesülnek J.W. Ambient szilárd dob-ütemeivel, akusztikus hangszereléssel és szalag-manipulációval, melyek összessége igazán kísérteties, avantgárd hangképet alkot".

Az új lemez dalszerzői, rögzítési, produceri és mixer munkáit 2017-2018 telén zajlottak le, a Demon Head saját, analóg stúdiójában. A csapat tagjai Dánia "fagyos vidékét" vették célba; azt a stúdiót, ahol "nincsenek idő- és hang-korlátok; elengendő tér és óra áll a perfekció rendelkezésére". Az egyetlen külsős személy, akit beengedtek, a legendás producer, Flemming Rasmussen (Metallica, Morbid Angel, Mercyful fate, stb.) volt, aki a végleges maszterizálást látta el.

A Svart Records jóvoltából február 22-én megjelenő 'Hellfire Ocean Void' album alakjában a Demon Head egy valódi "kortárs rockzenei mesterművet" alkotott meg, mellyel "garantálan sötétséget lop a hallgatók szívébe".

A tracklista:
01. Rumours
02. The Night Is Yours
03. A Flaming Sea
04. In The Hour Of The Wolf
05. Labyrinth
06. Strange Eggs
07. Death’s Solitude
08. Mercury & Sulphour

Az 'In The Hour of the Wolf' és a 'The Night Is Yours' című single alább elérhető:

A Demon Head 2018. április 20-án adta ki legutóbbi mini-albumát, a The Sign Records jóvoltából. A 'The Resistance' című EP megjelent digitálisan és 500 példányszámra limitált bakeliten, rajta "két zeneileg és tematikailag lenyűgöző történettel". Az egyik a 'Rivers Of Mars', ami egy "kísérteties rock-nóta, ami különös módon ötvözi egy éjszakai erdő tájképét a Marson található víz felfedezésével". A másik dal maga a címadó tétel, ami "egy totalitárius hatalmas alatt létező, földalatti partizán mozgalom küzdelmeinek és rémálmainak időtálló narratívája; annak rockzenei indulója".

A 'The Resistance' felvételei a koppenhágai Chaos Island Stúdióban zajlottak. A keverést a Ballade Stúdió munkatársai és a banda tagjai végezték.

Nemrég megjelent a 'Rivers Of Mars' című szám hivatalos videoklipje, ami itt megtekinthető:

Bővebb infók, hírek a Demon Head zenekarról a Facebookon találhatók.


DEMON HEAD - februárban érkezik a 'Hellfire Ocean Void' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás