Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [286. rész]


2018-03-07

Újjáélednek a '80-as évek!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 286. rész

PALACE - 'Cool Runnin''

A Palace együttest Michael Palace énekes-gitáros alapította. A felállást Rick Digorio gitáros, Marcus Johansson dobos és Soufian Ma’Aoui basszusgitáros teszi teljessé. A zenekar imázsát és zenéjét a '80-as évek klasszikus rockzenéje ihlette, de a Palace elsősorban lendületes aréna-rockot és modern hangzású AOR-t játszik.

Debütáló albumuk, a 'Master of the Universe' fogós refrénekkel, dallamos szólókkal, lüktető dob- és basszus-témákkal, túlvilági billentyű-játékkal és szárnyaló vokálokkal van tele. Ahogy a kiadó nevezi: a Palace első nagylemeze egy "vérbeli 'vissza-a-jövőbe' anyag".

Fiatalkoruk ellenére mind a négy tag meglehetősen nagy zenei tapasztalattal rendelkezik; mind stúdiózás, mind turnézás tekintetében. Együtt és külön-külön is olyan zenekarokban fordultak meg (vagy jelenleg is tagjai), mint az Adrenaline Rush, a Reach, a Houston, a Find Me, a Gutterdämerung, vagy a Big Time.

Michael Palace eleinte dalszerzőként és gitárosként kezdett el dolgozni a Frontiers kötelékében. Szerzeményei és szólói olyan bandák lemezein hallható, mint a First Signal (aminek énekese Harry Hess), a Cry of Dawn (Göran Edman vokáljával) és a Kryptonite (a Poodles-ből ismert Jakob Samuel-lel). Sikeres kollaborációi azonban odáig vezettek, hogy a kiadó világraszóló szerződést kötött Palace-szal és bandájával, és még azon a nyáron (2016) kiadta első stúdióalbumát.

Természetesen fontos, hogy egy rockzenekar élőben is kiválóan szóljon. A Palace már a kezdetektől fogva biztosítja rajongóit, hogy amit a lemezen hallhatnak, ugyanazt kapják a koncerteken is; ezért "készüljön fel mindenki egy felejthetetlen élményre, ha a közelébe ér a zenekar"!

"Svédországból indultunk, és végigdolgoztuk magunkat egész Európán. Célunk a kezdetektől fogva az, hogy minden rajongónk láthasson minket élőben, a saját városában, vagy a kedvenc rockfesztiválján” - nyilatkozta a frontember. “Mi magunk imádjuk a zenét, amit játszunk, és ezt a boldogságot szeretnénk átadni mindenkinek, olyan hosszú távon, amennyire csak lehet. Őszintén reméljük, hogy sokaknak bejön majd ez az album, és a lehető leghamarabb találkozunk mindenkivel!".

A debütáló Palace lemez megjelenése napján Stockholmban adott exkluzív lemezbemutató koncertet a banda, a Harry B James klubban.

A 'Master of the Universe' album - ami itt megrendelhető - 2016. augusztusában jelent meg. Abban az évben több illetékes rockmagazin is besorolta a lemezt az éves toplistára.

Nem mellesleg új albumon dolgozik a zenekar - erről bővebb infók a Palace hivatalos Facebook-oldalán olvashatók.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [286. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás