Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

SPIRAL SKIES - itt az új videoklip a 'Blues for a Dying Planet' albumról!


2018-11-07

A Spiral Skies nevezetű okkult-rock kvintett május 18-án adta ki bemutatkozó albumát, a német AOP Records jóvoltából.

A 'Blues for a Dying Planet' albumon a banda felvonultatja "több évtizedes hatásait", ezzel egy olyan különleges hangzást kreálván, ami a kritikusok “másvilágiként” jellemeznek. A folk, a doom és a '70-es évekbeli rockzene sajátos elegyére kell számítanunk, olyan legendás bandák hatásával, mint a Jefferson Airplane, a Curved Air és a The Devil's Blood.

A Spiral Skies az elmúlt években lebilincselő performanszaival és egyedülálló, intenzív megjelenésével kápráztatta el a közönséget. Debütáló EP-jüket, az 'A Queendom to Come'-ot meglehetősen nagy érdeklődés övezte a Bandcamp-en. A banda első hivatalos single-dalát ('Event Horizon') a világ minden táján rendszeresen játsszák különböző online rádiók.

A csapat bemutatkozó nagylemeze, a 'Blues for a Dying Planet' 2018. május 18-án jelent meg, digitálisan és CD-n, a német AOP Records jóvoltából; bakeliten pedig a Plastichead (Európa, USA) és az Edel (német nyelvterületek) jóvoltából.

A tracklista:
01. Black Hole Waltz
02. Awakening
03. Dark Side Of The Cross
04. The Wizard's Ball
05. Danse Macabre
06. Labyrinth Of The Mind
07. Shattered Hopes
08. Left Is Right And Right Is Left Behind
09. The Prisoner

A 'Danse Macabre' és a 'The Prisoner' című tétel lentebb meghallgatható. Május végén megjelent a 'Dark Side Of The Cross' című szám hivatalos klipje is, amihez a következőket fűzte a banda: "Azok, akiket száműznek, letaszítanak, elnyomnak - gyűljenek és fogjanak össze. Csakis együttes erővel vagyunk képesek a feje tetejére fordítani a világot". Novemberben továbbá bemutatták az 'Awakening' dal kisfilmjét is.

A banda felállása így néz ki:

Frida Eurenius - ének
Jonas Lyander - gitár, ütős hangszerek, kórus
Dan Svanljung - gitár, mellotron
Eric Sandberg - basszusgitár
Daniel Bäckman - dobok, ütős hangszerek, szintetizátorok

A zenekarról bővebb infók, hírek a Facebook-on olvashatók.


SPIRAL SKIES - itt az új videoklip a 'Blues for a Dying Planet' albumról!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás