Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A Prágai Filharmónikusokkal rögzítette harmadik albumát a MAYAN - itt a 'Dhyana' címadó dalának videoklipje!


2018-09-22

Az Epica gitárosa / dalszerzője, Mark Jansen által vezetett Mayan zenekar felvette harmadik albumát; és ehhez a rajongók támogatása is kellett.

"Izgatottan vágunk bele új Indiegogo-kampányunkba, melynek célja, hogy megerősítsük harmadik albumunk hangzását. Ehhez továbbá kiváló támogatást biztosít egy élő szimfónikus nagyzenekar is!" - közölte korábban a Mayan.

"Nem titok, hogy rajongunk az epikus filmzenékért; így az mindig is nagy álmunk volt, hogy egy valódi vonós- és ütős-zenekarral vonulhassunk stúdióba; lévén ez nagyon sokat tesz zenénk gazdagságához. Alapvetően ebben a tudatban kompontáltunk meg minden új dalt".

"Most ti is segíthettek álmaink valóra váltásában, azzal, hogy számos értékes ajándékért cserébe hozzájárultok a stúdiós munkálatok költségeinek fedezéséhez. Az ajándékok közt olyan élmények és tárgyak is fellelhetők, mint például egy új EP (amit KIZÁRÓLAG ezen kampány keretében értékesítünk), valamint egy exkluzív lehetőség arra, hogy részt vehessetek a nagyzenekarral közös stúdiózáson!".

"Tekintsétek meg az alábbi videót, és látogassatok el a szóban forgó kampány hivatalos oldalára. Előre is köszönjük mindenkinek a támogatást!".

A Mayan eddigi fennállása során is számos alkalommal lépett színpadra nagyzenekari kísérettel. Logikus volt tehát a lépés, hogy a következő albumot egy élő szimfónikus nagyzenekarral rögzítsék. A projekt megvalósításához a rajongók támogatását kérték; ami nem is maradt el - sőt, több mint €40,000-t sikerült összegyűjteni ahhoz, hogy a banda összeállhasson a Prágai Filharmónikusokkal, és közösen felvehessék az új lemezt. A világ egyik leghíresebb szimfónikus zenekara - melynek neve olyan filmzenékhez köthető, mint pl. a Star Wars saga és a Hannibál (2001) - monumentális, epikus hangzással járult hozzá a Mayan új, 'Dhyana' című nagylemezéhez (valamint a bónuszként ezzel járó 'Undercurrent' EP-hez).

A tracklista:
01. The Rhythm Of Freedom
02. Tornado Of Thoughts - I Don’t Think Therefore I Am
03. Saints Don’t Die
04. Dhyana
05. Rebirth From Despair
06. The Power Process
07. The Illusory Self
08. Satori
09. Maya - The Veil Of Delusion
10. The Flaming Rage Of God
11. Set Me Free

Mark Jansen így nyilatkozott: "Minden energiánk és szenvedélyünket beleadtuk ebbe a nagy jelentőséggel bíró projektbe. A 'Dhyana' (ami azt a pillanatot takarja, amikor az elmét legyőzi a szív) rendkívül büszkévé tesz minket, és már alig várjuk, hogy kiadhassuk. Hűséges rajongóink támogatása révén sikerült felvennünk ezt a lemezt a Prágai Filharmónikusok közreműködésében. E kollaboráció, és persze Joost van den Broek pridcer szaktudása és motiváló ereje révén a lehető legkiválóbb hangzást értük el. Mondanunk sem kell, mennyire izgatottak vagyunk!!!".

A 'Dhyana' szeptember 21-én jelenik meg, a Nuclear Blast jóvoltából. Az előrendeléseket itt lehet leadni. Ízelítőképpen alább elérhető az első single, a 'The Rhythm Of Freedom' szöveges videója:

Újabban megjelent a 'Saints Don't Die' és a címadó dal hivatalos klipje is, ami itt tekinthető meg:

Így készült a videoklip:

Íme a 'Dhyana' első két előzetese, aminek révén betekintést nyerhetünk a filharmónikusokkal közös munkába és a dalszerzői folyamatokba:

A Mayan jelenlegi felállása így néz ki:

A Mayan legutóbbi, második albuma 2014. január 31-én jelent meg, 'Antagonise' címmel, a Nuclear Blast kiadó gondozásában.


A Prágai Filharmónikusokkal rögzítette harmadik albumát a MAYAN - itt a 'Dhyana' címadó dalának videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás