Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [288. rész]


2018-03-14

Ma egy kevésbé ismert, ám annál kiválóbb amerikai rockbandát elevenítünk fel.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 288. rész

GUILD OF AGES - 'Wicked Game'

A Guild Of Ages egy Colorado-i hard rock banda, amit néhány középiskolás srác alapított Denverben, a '80-as évek végén. A zenekari felállást Danny Martinez (gitár, ének), Antz Trujillo (gitár, billentyűk), Steve Stuntz (dobok) és Jim Lostetter (basszusgitár) alkotja.

A Guild Of Ages zenéjében erős és dallamos gitár-témák vegyülnek harmonikus vokálokkal, gazdag billentyű-játékkal és alapvetően egyedi hangzással. Korábban Caught In The Act (CITA) néven működött a banda, de Észak-Amerika-szerte Guild Of Ages-ként tettek szert nagyobb hírnévre. A '90-es évek végén és a 2000-es évek elején évente körülbelül 300 koncertet adtak.

A csapat annak idején felkeltette Bobby Barth (Axe, Blackfoot, Angry Anderson) érdeklődését is, aki később producerként vállalt szerepet első albumukon, a 'Relapse of Reason' dalaiban (ezt Európában az MTM Music, az Egyesült Államokban a NEH Records, Japánban pedig a Zero Corp. kiadó gondozta). A 'Relapse of Reason' Európában, de főként Japán aratott nagy sikereket a dallamos hard rock zene kedvelőinek körében; ettől függetlenül a világ minden táján komoly rajongótáborra tett szert a banda. A 'Relapse of Reason'-t választották az 1994-e év legjobb rock-lemezének Japán több szaklapjában is. 

A második album 'Heat of Emotion' címmel látott napvilágot - ezt a lemezt a patinás Burrn! magazin is besorolta házi toplistájára, és összességében véve is nagyobb siker volt elődjénél; lévén zenei és dalszerzői tekintetben is sokat fejlődött azóta a banda.

1997 nyarán a csapat egy németországi turné kiemelkedő pillanatait örökítette meg egy "egészestés" koncertlemezen, aminek hanganyagát már az USA-be visszatérve keverték véglegesre. A 'Live Over Germany' album megjelenését követően nekiláttak a következő stúdiólemez megírásának.

A Caught In The Act nevet azután változtatták meg, hogy Európában egyre többen ismerték meg őket; így pedig kiderült az is, hogy az Államokban már működik egy ilyen nevű együttes, levédett jogokkal - szintúgy Hollandiában, ahol egy vokál-group használta ugyanezt a nevet. Ahelyett tehát, hogy nemzetközi jogi perekbe keverednének, Guild Of Ages-re változtatták a banda nevét.

Az új stúdióalbum, a 'One' (ami az első a Guild Of Ages neve alatt) 1998 februárjában jelent meg, Európában kibővítve a teljes 'Live Over Germany' anyaggal, limitált példányban. '98 nyarán a banda vissza is tért Európába, ahol a legendás Axe előzenekaraként turnéztak (Hollandiában, Belgiumban és Németországban).

1999 elején láttak neki következő nagylemezük munkálatainak: a 'Vox Dominatas' még abban az évben megjelent, nem kevésbé pozitív kritikai fogadtatásban részesülvén. Japánban a Toshiba/EMI is felfigyelt a bandára; ennek következtében pedig a Távol-Keleten újra megjelent a banda első három stúdióalbuma, bónusz dalokkal kiegészítve. Az 1999-es és a 2000-es év nagy részét turnézással töltötte a Guild Of Ages - eközben pedig dalokat szereztek a következő albumra. A német Jaded Heart zenekar épp ekkoriban rögzítette későbbi klasszikusát, a 'IV' albumot, a NEH Stúdió falai között; így a két banda között szoros barátság alakult ki. Amikor a Jaded Heart akkori énekese, Michael Bormann Észak-Amerikában járt a 'IV' promóciójával, összeállt a Guild Of Ages tagjaival; és közösen megaírták a következő GOA-albumot, a 'Citadel'-t.

A 'Citadel'-t 2001-ben adta ki a japán Toshiba/EMI és az európai MTM Music, kibővítve egy best-of válogatással, ami a 'Truth' címet viseli.

Habár a Guild Of Ages nem sokkal a 'Citadel' megjelenése után feloszlott, a 2010-es évek elején újra összeállt a csapat; sőtmitöbb jelenleg (2018 márciusában) is turnéznak, és írják az új dalokat. Minderről bővebb infók a banda Facebook-oldalán olvashatók!

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [288. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás