Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

IMONOLITH - a Strapping Young Lad tagjaival egyesült a Threat Signal énekese; kiadták az első kislemezt


2019-01-18

Lévén a Strapping Young Lad multi-instrumentalista frontembere, Devin Townsend szünetelteti mindkét bandáját (SYL, Devin Townsend Project) a tagoknak maradt ideje egy új projekt létrehozására.

Devin Townsend néhány hónapja jelentette be, hogy bizonytalan időre szünetelteti a Devin Townsend Project-et, mivel "komolyabb tervei vannak". Ennek okán a DTP tagja úgy döntött, összeáll Devin egykori bandája, a Strapping Young Lad néhány zenészével, hogy egy új zenekart alapítsanak.

Ryan Van Poederooyen doboshoz (DTP) és Brian "Beav" Waddell gitároshoz (aki basszusgitáron játszik a DTP-ben) Byron Stroud basszer (SYL), Kai Huppunen másod-gitáros (Methods Of Mayhem, Noise Therapy) és Jon Howard énekes (Threat Signal) csatlakozott ebben az új formációban, aminek nevét 2018. március 16-án hozták nyilvánosságra - a projekt neve: Imonolith.

Van Poederooyen annak kapcsán nyilatkozott, Jon Howard hogyan jött a képbe a szinte teljes egészében Townsend-körökből származó bandatagoknál: "Mindenképpen olyan énekest kerestünk, aki valamennyire azért nemzetközi szinten is ismert. Jon-t egy közös jóbarátunk ajánlotta be. Kapcsolatba léptünk vele, és a találkozás, néhány próba után már totális mértékben meg lettünk győződve arról, hogy ez a srác hatalmas tehetség. Néhány nappal azután, hogy megismerkedtünk, már fel is vettünk néhány demót. Ekkorra már teljesen biztossá vált, hogy ő a mi emberünk. Jon egyszerre tud énekelni, visítani és hörögni - mindegyik vokál-stílusnak a legjobbikát adja ki magából. Ebben a bandában a közönség megismerheti különleges tehetségének minden aspektusát".

Az Imonolith március végén elindította hivatalos Facebook- és Instagram-oldalát, ahol frissen lehet értesülni az aktualitásokról.

Szintén március végén indultak el a banda debütáló albumának stúdiós munkálatai. Ezzel kapcsolatban az alábbi update-et osztották meg: "Ryan Van Poederooyen elvégezte az Imonolith első albumának kezdetleges dob-témáinak stúdiós munkáit. Annyit mindenképpen elmondhatunk, hogy rettentően szerencsések vagyunk, hogy egy A-listás producer / hangmérnök / mixer, Jay Van Poederooyen segít ki minket. Ryan egyértelműen kinyilatkoztatta, hogy sosem hangzott még ilyen jól semmilyen eddigi dob-témája. Ennyi. Nincs több kérdés. RVP Sonor dobjai és Sabian-cintányérjai egyszerűen zseniálisan szólnak. Mindannian nagyon izgatottak vagyunk. Ha pedig Jay önmagát dícséri, az már jelent valamit! Azt mondanunk sem kell, hogy teljes egészében "természetes" dob-témákkal operálunk; tehát nincsenek semmiféle samplerek! Ennél fantasztikusabban nem is kezdődhetne ez az egész! A következő fejezet Jed gitár-témáinak rögzítése lesz. Figyeljétek a híreket, a képeket és az update-eket! Előre is köszönjük a támogatást!".

A lemez hanganyagának keverését szintén Van Poederooyen végzi el. A legfrissebb riport így szól: "Tudjuk, hogy már alig várjátok, hogy hallhassátok az Imonolith zenéjét. Jelentjük, az anyag pillanatnyilag keverés alatt áll - ezt a csodálatos Jason Van Poederooyen végzi, egy LA-beli stúdióban. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy Jay és a menedzsment révén egy kiváló, fantasztikus hangzású albumot teszünk le az asztalra. Izgaottan várjuk, hogy május folyamán - amikor 100%-ban készen leszünk - bemutathassuk az első ízelítőt nektek. Tudjuk, hogy már ti is epekedve várjátok a prezentációt, de még néhány hetet várnotok kell, mivel szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy minden a lehető legprofibb lett. Köszönet a türelmetekért és a támogatásért. Ti vagytok a legnagyszerűbbek - általatok lesz igazán izgalmas ez az egész!".

Május elején bemutatták a banda hivatalos logóját, amit a rajongók választottak ki, egy közönség-szavazás alapján. Íme:

Május közepén a csapat közzétette első demó-dalát. Ezzel kapcsolatban az alábbiakat közölték: "Köszönjük nektek, hogy ilyen türelmesek voltatok az elmúlt hónapok során. Tudjuk, hogy sokat kellett várnotok az első dalunkra; de most végre megkapjátok... mert megérdemlitek - Ti, akik nagylelkűen támogattatok minket. Ez az egyik keményebb számunk, a 'The Reign' demó-változata. Addig nem fogunk album-minőségű nótákat közzétenni, amíg kiadásra készen nem áll a lemez. Ettől függetlenül reméljük, tetszeni fog, amit itt hallotok. Ez csak egy kis ízelítő mindabból, amire számítanotok kell - csak az egyik oldala az Imonolith muzikális sokszínűségének".

Május végén megjelent a második demó-track, a 'Breathe' is. "Hatalmas köszönet mindenkinek a remek visszajelzésekért és pozitív kommentekért! Most, hogy hallottátok az Imonolith hangzásának keményebb oldalát, itt az idő, hogy megismerjétek a banda dallamosabbik felét is. A következő dal egy hangulatos, feelinges nóta, ami a 'Breathe' címet kapta. Reméljük, tetszik!".

A harmadik, 'Instinct' című dal gitár- és dob-témáinak rögzítése közben készült felvételek alább érhetők el. Az új közlemény így szól: "Itt egy kis ízelítő Brian 'Beav' Waddell munkálataiból, az új Imonolith dal, az 'Instinct' munkálatai közben. Egyúttal megtekinthetitek a dal dob-kamerás felvételét is. Habár ez is csak demó-verzió, ezekből a videókból remekül prezentálódik, hogyan szól e dal hangszerelése. Hamarosa bemutatjuk az 'Instinct' teljes változatát is, ami tele van fasza kis vokál-témákkal és dallamokkal...".

Újonnan megjelent a 'Dig' című szám demó-változata is:

Mint most kiderült, az Imonolith hivatalos debütáló kislemeze / single-dala, a 'Hollow' 2019. január 18-án jelenik meg (iTunes, Google Play, stb.). Lentebb megtekinthető a hivatalos videoklip, itt pedig megvásárolható a digitális single.

Ryan ‘RVP’ Van Poederooyen így szólt: "A 'Hollow' egy olyan, személyes küzdelmekről szóló dal, amivel mindannyian azonosulni tudunk. Társadalmi nyomások és egyéb csalódás-élmények vezetnek odáig, hogy valaki belül teljesen kiüresedve érezze magát - leginkább azok, akiknek nincs ráállva az elméje ezekre a dolgokra. Maga a dal egyébként pozitív üzenettel van felszerelve. Nem konkrétan az üresség érzetéről van szó; annál inkább a megelőzésről, melyre mindannyian képesek vagyunk, ha mellőzzük a negatív gondolkodást és értelmes dolgokban hiszünk".

Hamarosan jönnek a további hírek, részletek az Imonolith zenekar kapcsán...


IMONOLITH - a Strapping Young Lad tagjaival egyesült a Threat Signal énekese; kiadták az első kislemezt
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás