Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

VOIDTHRONE - 'Kur' címmel jelenik meg a Seattle-i black-death banda új albuma, ami itt végighallgatható!


2018-05-01

A Voidthrone egy újabb "agyakat gyötrően sötét, disszonáns terrort" hoz a világra

Miután 2016-ban megjelent a banda 'Spiritual War Tactics' albuma, új tagok kerültek a felállásba; így megújult erővel rögtön neki is láthattak a dalszerzésnek. Már a munkálatok elején látszott, hogy újabb alkotásuk, a 'Kur' az eddigi legambíciózusabb munkájuk lesz.

A Voidthrone közleménye a 'Kur' kapcsán így szól: “Zenei szempontból ez az album a Voidthrone előző lemezére épül. A központi, ismétlődő riffek és textúrák igencsak kontrasztosak; ennek következménye pedig egy olyan egyedülálló hang-támadás, ami minden bizonnyal szokatlan lehet a hallgatóknak. Ezzel a megközelítéssel szeretnénk egy bizonyos művészi szintet elérni: olyan kalandra igyekszünk csábítani a hallgatókat, ami az elejétől a végéig az anyag és az üresség távlatát mutatja be, egyfajta lebilincselő, érzelmi hullámzás közepette. Dalszerzés közben azt adjuk ki magunkból, amit pillanatnyilag érzünk, viszont folyamatosan azon vagyunk, hogy eltávolodjunk a mainstream extrém metaltól. Célunk az, hogy egyedi, disszonáns zenét alkossunk; olyat, ami magába foglalja a sajátos műfajunk tradícionális elemeit, de mégsem reflektál semmi eddig hallott dologra".

Dalszövegek tekintetében az album az elszigeteltség és az elhagyatottság témáját járja körül. A dalok a végleges pszichológiai összeomlást tükrözik; a valóságtól, a társadalomtól és az önmagunktól való elrugaszkodást mutatják be. A 'Kur' egy átlagember perspektívájából beszél, egyfajta MacGuffin-féle felvilágosodást - ami lehet vallási, személyes, tudományos, univerzális, stb. - részletez... A konkrét narratíva egyébként végül expresszionista zűrzavarba és káoszba torkollik, de a koncepció és a zene totálisan összeolvad; és a végén nem marad más, csak a terror és a pszichológiai lebetegedés”.

A tracklista:
01. Modern Hellfire
02. Kur
03. Phantasm Epoch
04. Their Recursive Communion

A 'Kur' május 4-én jelenik meg. Alább elérhető az első album-előzetes, plusz a lemez címadó dalának hivatalos videója és a teljes stream:


VOIDTHRONE - 'Kur' címmel jelenik meg a Seattle-i black-death banda új albuma, ami itt végighallgatható!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás