Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elhunyt a PAT TRAVERS BAND eredeti basszusgitárosa, Peter "Mars" Cowling


2018-03-21

A kanadai hard rock gitáros Pat Travers és legendás bandája 2018. március 20-án vesztette el egykori basszusgitárosát.

Cowling összesen nyolc albumot rögzített a Pat Travers Band színeiben, 1976 és 1982 között. Kilépése után 1989-ben tért vissza a bandába, azonban négy év múlva ismét kilépett. Tulajdonképpen az ő basszus-játéka hallható a legnagyobb Travers-slágerekben; mint például a 'Boom Boom (Out Go The Lights)' és a 'Snortin' Whiskey'. 

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra Cowling halálának okát, és Pat Travers sem kommentálta egykori zenésztársa elvesztését.

Cowling volt az egyik szereplője a 'Hooked On Music' című élő videó-performansznak, amit eredetileg a német Rockpalast tévéműsorban forgattak 1976-ban. A Pat Travers Band akkori felállásának tagja volt az Iron Maiden dobosa, Nicko McBrain is. Cowling egyébként a PTB több hivatalos videófelvételén szerepel - ezek egyike a 'Boom Boom - Live at the Diamond Club', amit 1991-ben készítettek Torontóban.

A kanadai hard rock-gitáros Pat Travers - aki Jimi Hendrix Ottawa-beli koncertje után választott szakmát - önálló nagylemeze 1976-ban jelent meg. Ezt követte számos sikeres album; mint például a 'Makin' Magic' és a 'Crash And Burn'. Attól függetlenül, hogy Travers legtöbb lemeze elmúlt 30 éves, a zenész továbbra sem tartja bandáját nosztalgia-produkciónak, és jelenleg is rendszeresen stúdiózik / turnézik.

[Cowling a kép bal szélén látható:]


Elhunyt a PAT TRAVERS BAND eredeti basszusgitárosa, Peter
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás