Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BURN THE PRIEST - a Lamb Of God eredeti nevén jelent meg a 'Legion: XX' című feldolgozás-lemez; itt a friss klip-premier!


2018-08-23

Az ötszörös Grammy-jelölt, Billboard-aranyérmes richmondi Lamb Of God zenekar eredeti nevén adta ki következő stúdiólemezét.

A Lamb Of God kétségkívül a modern metal-színtér egyik legsikeresebb bandája, de a tagok azt sem felejtik el, honnan jöttek. Mark Morton (gitár), John Campbell (basszusgitár) és Chris Adler (dobok) 1994 telén lapították meg a zenekar első inkarnációját, eredetileg Burn The Priest néven - ez négy évvel azután történt, hogy a három fiatal megismerte egymást a Virginia-i Közösségi Egyetemen. Kevesebb mint egy évvel később,1995 nyarán találkoztak Randy Blythe énekessel, majd pedig Chris Adler testcérével, Willie Adler-rel (gitár) - ezután változtatták meg a banda nevét Lamb Of God-ra. A többi pedig már a metal-történelem része...

Mark Morton így emlékszik vissza: "Hogy valóban meg tudjuk érteni a Burn The Priest nevezetű banda esszenciáját, először el kell képzelnünk azt a "tájképet", ahol mindez megszületett: a '90-es évek közepét. Amikor a grunge és az alternatív zene uralta a hang-hullámokat. A közösségi média és az internet még a fasorban sem volt; így más kollektív források, kulturális platformok és szórakozási lehetőségek után kellett néznünk. Ez volt az az idő, amikor a "csináld-magad" magazinok tettek minket valakivé; regionálisan ismertté; a 'copy / paste' művelethez pedig el kellett menned a papír-írószer üzletbe...".

A Burn The Priest debütáló albuma a Philadelphia-i Legion Records jóvoltából jelent meg. Ez a lemez egy kezdetleges, metalzenét játszó punkcsapat bemutatkozása volt. Ahogy a banda egy nagyobb népszerűséget szerzett lokális szinten, a tagok elhatározták, hogy nevet váltanak, nehogy sátánizmussal vádolják meg őket - így lett Lamb Of God az együttes neve.

Morton így folytatta: "Ahogy a hangzásunk és a dalaink fejlődtek, úgy vittük véghez a céljainkat is... Eleinte csak pince-bulikban és elhagyatott raktárakban játszottunk; és már akkor észrevettük, hogy a belőlünk áradó energia kimúlhatatlan. Ezek a kisebb, Philadelphia-környéki koncertek, valamint az emberek, akikkel ott találkoztunk, örökre beleégtek a kollektív tudatunkba és bandánk DNS-ébe".

Lévén a Burn The Priest 20 évvel ezelőtt adta ki első albumát, a banda ennek apropójából idén ünnepel. Mégohzzá egy feldolgozás albummal, ami a klasszikus punk, a hardcore, a crossover és a noise műfajok nagyságát reflektálja - ezek azok a rock-alfajok, melyek annak idején megihlették a Lamb Of God-ot... és az egész modern heavy metal-színteret.

A banda Burn The Priest néven adja ki új stúdiólemezét, a 'Legion: XX'-et, melyen olyan legendák egyes dalainak feldolgozásai hallhatók, mint a Cro-Mags, az Agnostic Front, a Quicksand, a Ministry, a Bad Brains, a Melvins, az S.O.D., a The Accused, a Big Black és a Sliang Laos. Ezeket a számokat azzal az elhibázhatatlan precízióval adja elő a banda, ami életben tartotta őket több mint két évtizeden keresztül, de ugyanakkor visszaköszön a punk műfajra jellemző nyers hangzás, amit annak idején a négy mit sem sejtő főiskolás (és egy szakácsból lett énekes) termelt ki magából. A feldolgozás-lemez producere Josh Wilbur volt; tehát minden tekintetben autentikára lehet számítani.

"A baljóslatú kezdetek ellenére olyasvalamivé vált ez a banda, amiről annak idején azt hittük, teljességgel lehetetlen..." - tette hozzá Morton. "Az új albumon szereplő, általunk kiválasztott feldolgozások egy különleges történetre reflektálnak. Ezek a banda korai történetének mérföldkövei. Ezek azok az inspirációk, melyek nélkül talán nem is létezne a zenekarunk; nem lenne munkánk és kreativitásunk még ma sem....Hatalmas köszönet ezeknek a bandáknak, amiért "meggyújtották számunkra a tüzet", és persze örök hála az össze rajongónak, hogy életben tartották a lángot".

A tracklista:
01. Inherit The Earth (The Accused)
02. Honey Bucket (Melvins)
03. Kerosene (Big Black)
04. Kill Yourself (S.O.D.)
05. I Against I (Bad Brains)
06. Axis Rot (Sliang Laos)
07. Jesus Built My Hotrod (Ministry)
08. One Voice (Agnostic Front)
09. Dine Alone (Quicksand)
10. We Gotta Know (Cro-Mags)

A 'Legion: XX' 2018. május 18-án jelent meg, az Epic Records jóvoltábl, különféle fizikai és digitális formátumban. Az előrendeléseket itt lehet leadni. Lentebb elérhető az 'Inherit The Earth' című single, ami eredetileg egy The Accused-szám. Az 'Inherit The Earth' egyébként külön is megjelenik, 7-hüvelykes bakeliten, melynek B-oldalán a Helmet 'In The Meantime' című klasszikusának feldolgozása szerepel.

"14 éves korom óta rajongok az Accused zenekarért - ekkor hallottam meg őket, a 'Thrasher Skate Rock Volume 3' válogatáson, egyszerre a C.O.C.-vel és megannyi zseniális crossover bandával. Blaine Cook énekes óriási hatással volt rám, vokál-témák tekintetében" - mondta Randy Blythe frontember az 'Inherit The Earth' feldolgozása kapcsán.

Újabban megjelent a Big Black-féle 'Kerosene' dal feldolgozása is, amit Blythe így kommentált: "A Big Black számomra egy rettentően fontos banda. Amikor 12 éves voltam, és punk-rockot hallgattam, azt hittem, hogy ez a műfaj csak Angliában létezik... Aztán elkezdtem gördeszkázni; ezzel együtt pedig megismertem a Black Flag-et és a Bad Brains-t is. Felfedeztem tehát ezt a szuper-ügyes amerikai punk-rockot, ami elmondhatatlanul mély nyomot hagyott bennem. Így fedeztem fel később Steve Albini bandáit, a Shellac-ot és a Rapeman-t; valamint az összes többi zajos punk-rockot, ami az AmRep és a Touch & Go kiadóknál jelent meg. A 'Kerosene' az egyik legfaszább szám a világon - a kisváros unalomról szól...". Íme a hivatalos videoklip:

Lentebb elérhető a Bad Brains-féle 'I Against I' dal feldolgozása, és a Ministry-féle 'Jesus Built My Hotrod' animációs kisfilmje is - ez utóbbit Heath Bradley készítette:


BURN THE PRIEST - a Lamb Of God eredeti nevén jelent meg a 'Legion: XX' című feldolgozás-lemez; itt a friss klip-premier!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás