Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Pénteken kiadja első nagylemezét Alice Cooper fiának hard rock bandája, a CO-OP - itt az új dal, a 'Howl', amiben Joe Perry vendégeskedik!


2018-06-12

A phoenixi hard rock banda, a Co-Op - amit Dash Cooper, a legendás Alice Cooper fia vezet - az EMP Label Group jóvoltából adja ki első teljes értékű albumát, június 15-én.

A Co-Op első nagylemezének borítóját Melody Myers (Escape The Fate, Asking Alexandria, Marc Rizzo) készítette. A 'Co-Op' album "egy szilárd hard rock-anyag, aminek hangzását Cooper erőteljes vokáljai, valamint időtálló klasszikus rock-dallamok és modern megoldások alapoznak meg".

Az album Észak-Amerikában június 15-én (EMP Label Group), Európában pedig június 29-én (Ellefson Music Productions/SPV) jelenik meg. A hivatalos lemezbemutató koncertet június 16-án tartják meg, a Phoenix-beli Club Red-ben.

A tracklista:
01. N.O.W.
02. Old Scratch (ft. Alice Cooper)
03. Howl (ft. Joe Perry)
04. Desert Dreams
05. Theme For Ignorance
06. Sleep
07. Condemned
08. Secret Scars
09. Never Whisper The Truth
10. Overdrive

Íme az első single-dal az albumról, a 'N.O.W.', aminek premierjét maga Alice Cooper vezeti fel:

Újabban megjelent a 'Howl' című szám, amiben nem más, mint az Aerosmith és a Hollywood Vampires gitárosa, Joe Perry vendégeskedik. Íme a premier:

Alice Cooper - aki maga is vendégszerepel a Co-Op egyik dalában - így nyilatkozott: "Amit a legjobban szeretek Dash bandájában, az a dinamika. Még a megalakulás környékén mondtam egyszer nekik, hogy “Srácok, remek témáitok vannak, csak az a baj, hogy mindenki egyszerre játszik. Nincsen dinamika a zenében, csak egy szilárd ütem, ami miatt a vokálokat is alig lehet hallani”. A következő alkalom, amikor hallottam őket játszik, már fantasztikusan sült el. Rájöttek, hogy kell dinamikát "csinálni"; így mindjárt erőteljesebb is lett a zene. Ezután mondtam nekik: “Fiúk, ez nem volt könnyű, de ti megcsináltátok. Gratulálok!”. És ez azóta is így megy. Amikor már a rádió-műsoromban játszottam a dalaikat, közöltem a hallgatókkal, hogy “Nem csak azért játszom ezt, mert a fiam zenél benne, hanem azért is, mert tényleg imádom a zenéjüket”. Ez nem túlzás. Végre egy banda, ami tele van tűzzel!".

A 2014-ben alakult Co-Op együttes jelenlegi felállását Dash Cooper énekes, Jeremy Tabor gitáros, Justin Swartzentruber basszer és Nick Spann dobos alkotja. A megalakulást követően szinte azonnal híressé vált a csapat a phoenixi rock-színtéren - néhány év elteltével már olyan legendák előzenekaraként léphettek színpadra, mint a Mötley Crüe, a KISS és (a büszke apa) Alice Cooper, valamint az ő all-star projektje, a Hollywood Vampires. Ezek a sikerek keltették fel Thom Hazaert és a Megadeth basszerosa, David Ellefson figyelmét, akik közös cégükkel (EMP Label Group) azonnal leigazolták a Co-Op együttest. A banda debütáló EP-je 2017-ben jelent meg; ezzel pedig további sikereket értek el, immáron Phoenix-en kívül és a tengeren túlon is.

Ellefson így nyilatkozott: “Alice Cooper volt az, aki először turnéra vitte a Megadeth-et. Azóta is remek a kapcsolatunk eme legendával. Továbbá Alice írta My Life With Deth című könyvem előszavait. Most pedig hatalmas boldogsággal jelenthetem be, hogy beteljesült a kör; mivel a jövőben együtt dolgozhatok Dash-sel és a Co-Op zenekarral, mely az utóbbi időben egy hihetetlenül fantasztikus rockbandává nőtte ki magát”.

Zenekari tevékenységeik mellett a Co-Op tagjai egyéb projektekben is aktívan részt vesznek - ilyen például Alice Cooper Solid Rock Teen Center alapítványának támogatása és népszerűsítése. Ezen projekt keretében rendeszeresen fellépnek olyan előadók szóló-estjein (mint háttér-zenészek), mint Alex Lifeson (Rush), Danny Seraphine (Chicago), Don Felder (Eagles) és Tommy Thayer (KISS).

A 2016-os és 2017-es év egyébként rendkívül intenzív volt a Co-Op együttes számára; lévén többek közt az alábbi neves előadók társaságában léphettek fel az Államok területén: Korn, Mötley Crüe, Alice Cooper, KISS, Trivium, Steel Panther, Slaughter, Jackyl, L.A. Guns, Night Ranger, Johnny Lang, Beasto Blanco, P.O.D., The Iron Maidens, Lita Ford, Rob Zombie, Robbie Krieger (The Doors), Max Cavalera, Dee Snider (Twisted Sister), Ted Nugent, Orianthi, Roger Clyne, The Peacemakers, Great White, stb. A tavalyi évben bonyolították le első teljes értékű, nagyszabású turnéjukat is, a One Eyed Doll és a Doll Skin együttesek társaságában. 2018-ban folytatódott ez a sorozat: az év elején a veterán nu-metalista Flaw zenekarral turnéztak.


Pénteken kiadja első nagylemezét Alice Cooper fiának hard rock bandája, a CO-OP - itt az új dal, a 'Howl', amiben Joe Perry vendégeskedik!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás