Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [292. rész]


2018-03-28

Euro-power metal, az agresszívabb fajtából!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 292. rész

DREAMLAND - 'Revolution In Paradise'

A Dreamland egy 2003-ban alakult, svéd melodic power metal együttes. A banda eddigi fennállása során három nagylemezt adott ki - ezek a következők: 2005 - 'Future's Calling', 2007 - 'Eye for an Eye', 2009 - 'Exit 49'.

A Dreamland felállását Jake E énekes (aki a későbbiekben az Amaranthe vokalistájaként híresült el), Nils Olsson és Eric Rauti (ex-Rusty Souls, Ancient Dreams) gitárosok, Mats Rendlert (Sandalinas, ex-Infinity, ex-Rusty Souls) basszusgitáros és egy Alexx nevezetű dobos alkotja.

A göteborgi székhelyű zenekar alapvetően power metal zenét játszik, de dalaikra nagy mértékű hatással van a '80-as évekbeli hard rock / metalzene is.

Debütáló nagylemezük, a 'Future's Calling' 2005-ben jelent meg, a hamburgi központú Dockyard1 kiadó jóvoltából. Ez az album a világ minden táján pozitív fogadtatásban részesült a színtér közönsége előtt.

Az első tagcsere 2006-ban történt: Jesse Lindskog (Dragonland) ült be a dobok mögé, és vált hivatalos taggá. Ez az év meglehetősen intenzív volt; lévén több turnét is lebonyolított a csapat - többek közt a Nocturnal Rites és a veterán 220 Volt zenekarok társaságában; emellett felléptek több európai metal-fesztiválon is. Az év októberében a Dreamland volt az előzenekar a Hammerfall 'Threshold' című albumának release party-ján (ahol saját számokat és Hammerfall-feldolgozásokat is előadtak. Ugyanebben a hónapban stúdióba is vonultak, hogy a neves Andy Larocque (a King Diamond gitárosa) producerkedése mellett felvegyék a második nagylemezt, amit 'Eye for an Eye' címmel láttak el.

Az 'Eye for an Eye' 2007 januárjában jelent meg, szintén a Dockyard1 kiadó gondozásában. Ezt az albumot a Hammerfall frontembere, Joacim Cans stúdiójában, a Moonshine falai között rögzítették. A keverést ezúttal is Larocque végezte, de a munkálatokba besegített Olof Mörck (Amaranthe) és maga Joacim Cans is.

A következő albumra két évet kellett várni: az 'Exit 49' 2009 szeptemberében látott napvilágot, az addigra már Dockyard2-re átnevezett kiadó által. Ezen és az előző lemezen egyaránt vendégként szerepel Andreas Solveström, a Within Y és az Amaranthe hörgőse.

2010 óta nagyritkán ad koncerteket a zenekar, és annak ellenére, hogy nem oszlottak fel, újabb dalokat sem rögzítettek.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [292. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás