Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

BAEST - hamarosan új albumot ad ki a dán death metal banda; itt az új dal / videoklip, a 'Vitriol Lament'!


2019-09-12

A Baest nevezetű, dán metalbanda egy pillanatra sem áll le tavalyi debütáló albuma, a 'Danse Macabre' sikereinek tetézésvel...

A Baest február 9-én indult európai / nagy-britanniai turnéra, a lengyel Decapitated előzenekaraként. A körút kezdetével egyidőben jelentették be, hogy következő, második nagylemezük - ami a 2018-as 'Danse Macabre' folytatása lesz - 2019. szeptember 13-án jelenik meg, a Century Media Records jóvoltából.

Mint most kiderült, a Baest új albuma a 'Venenum', címet viseli. A lemez megjelenik limitált digipak CD-n, digitális változatban, valamint fekete színű LP-n és egyéb exkluzív változatokban - minderről itt lehet bővebb infókat találni. Íme a borító és a dallista:

01. Vitriol Lament
02. Gula
03. Nihil
04. Venenum
05. Styx
06. Heresy
07. As Above So Below
08. Sodomize
09. Empty Throne

Lentebb elérhető az első új single-dal, a 'Gula' hivatalos videoklipje, amit Karmacat rendezett.

A banda így kommentálta az új dalt: “A ‘Gula’ című számban bemutatjuk a Baest keményebb oldalát és hangzását. Egy nyers, de ugyanakkor egyszerű és gyilkos nótát állítottunk elő, mely magában foglalja a Baest alapjait is: dallamok és ritmusok káosszal vegyítve...".

Újabban megjelent a 'Vitriol Lament' című szám klipje is, amit a feröer-szigeteki G! fesztiválon forgattak, Søren Kahr rendezésében.

A Baest június 21-én mutatta be először élőben az új dalokat, a dán Copenhell fesztiválon. Itt forgatták az új album második single-dalának videoklipjét. Az 'As Above, So Below' kapcsán a következőket nyilatkozták a tagok: "Nagy rajongói vagyunk Chuck Schuldiner-nek; az ‘As Above So Below’ pedig egyfajta főhajtás a Death és annak eredeti, melodikusabb stílusa előtt. Chuck egy nagyszerű dalszerző és egy rettentően befolyásos zenész volt; mi pedig a Baest hangzásával szeretnénk előtte tisztelegni. A dal intróját ennek megfelelően tehát hidegvérű brutalitás követi. Végül pedig egy kis rock ’n’ roll-lal fűszerezzük meg a dolgokat. Ezáltal igazán experimentálissá válik ez a dal, és mi nagyon büszkék vagyunk rá! A videót a 2019 júniusi Copenhell fesztiválon forgattuk, ahol bandánk történetének valahavolt legnagyobb, legőrültebb és legemlékezetesebb koncertjét adtuk".

Az új album exkluzív változatának "kicsomagoló" videója itt érhető el:

A hivatalos európai lemezbemutató túra október-november folyamán fog lezajlani, az Aborted és az Entombed A.D. társaságában. A Hell Over Europe III nevezetű körút plakátja így néz ki:

Másik hír, hogy a csapatot három kategóriában is jelölték az idei Gaffa Award-ra, amit március 8-án rendeztek meg, a dániai Odensében. A Baest “Az év legjobb élő bandája”, “Az év legjobb új bandája” és “Az év legjobb metal-albuma” kategóriában nyerhette el a rangos díjat - ez utóbbi kettő meg is történt! További részletek itt.

A Baest zenekar neve az angol "beast" ("szörnyeteg") dán megfelelője; ez a kifejezés pedig remekül passzol a csapat könyörtelen megszólalásához. A Baest zenéjét többek közt a Bloodbath, a Grave, az Entombed és a Dismember klasszikus albumai ihlették, de - az old-school feeling mellett - ez a banda sajátos kreativitással és rendkívüli energiával van felszerelve.

A Baest 2015-ben alakult, és már az első évben több mint 40 koncertet adtak - felléptek többek közt a Copenhell, a Roskilde, a Royal Metal Fest és a Eurosonic rendezvényeken (olyan legendák előtt, mint pl. a Hatebreed, a Dying Fetus, az Entombed A.D. és az Illdisposed). 2016-ban jelent meg önállóan finanszírozott debüt-EP-jük, a 'Marie Magdalene'; 2017-ben pedig kiadtak egy 'Crosswhore' című single-t. Az Aarhus városából származó banda tavaly elkészült első nagylemezével, aminek megjelenése 2018. augusztus 17-én volt esedékes.

A Baest első nagylemeze a 'Danse Macabre' címet kapta. A Century Media jóvoltából megjelent albumot Andreas Linnemann producerrel rögzítette a banda, az Output Lydstudio falai között. A maszterizálást Lawrence Mackrory látta el, az Obey Mastering Stúdióban (Firespawn, Decapitated, LIK). Íme a lemezborító és a dallista:

01. Crosswhore
02. Hecatomb
03. Danse Macabre
04. Atra Mors
05. Messe Macabre
06. Ritual
07. Vortex
08. Ego Te Absolvo

Lentebb elérhető a fentebb említett 'Crosswhore' hivatalos videoklipje, ízelítőképpen az album rendeléséhez. Szintén lentebb tekinthető meg az 'Ego To Absolvo' és a 'Vortex' dal kisfilmje, amit Søren Kahr rendezésében forgattak, a banda saját próbatermében, valamint a legutóbbi turné alkalmával. Szintén lentebb tekinthető meg az album deluxe változatának "kicsomagoló videója".

A banda felállása így néz ki:

Mattias Melchiorsen - basszusgitár
Svend Karlsson - gitár
Sebastian Abildsten - dobok
Simon Olsen - ének
Lasse Revsbech - gitár

Friss hírek és a jövőbeni turné-beosztások a Facebookon érhetők el.


BAEST - hamarosan új albumot ad ki a dán death metal banda; itt az új dal / videoklip, a 'Vitriol Lament'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás