Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

BAEST - 2019 szeptemberében új albumot ad ki a dán death metal banda


2019-03-11

A Baest nevezetű, dán metalbanda egy pillanatra sem áll le tavalyi debütáló albuma, a 'Danse Macabre' sikereinek tetézésvel...

A Baest február 9-én indult európai / nagy-britanniai turnéra, a lengyel Decapitated előzenekaraként. A körút kezdetével egyidőben jelentették be, hogy következő, második nagylemezük - ami a 2018-as 'Danse Macabre' folytatása lesz - 2019. szeptember 13-án jelenik meg, a Century Media Records jóvoltából.

"Igen, itt vagyunk újra! A 2018-as esztendő egy nagyszerű év volt a Baest rövid történelmében; de a legnagyobb izgalmak még előttünk állnak! Alig várjuk, hogy kezdetét vegye fennállásunk eddigi leghosszabb turnéja, amit a fantasztikus Decapitated társaságában bonyolítunk le; majd pedig ezév szeptemberében kiadjunk egy pokolian jó albumot! Hamarosan találkozunk!" - közölte néhány napja a Baest.

Másik hír, hogy a csapatot három kategóriában is jelölték az idei Gaffa Award-ra, amit március 8-án rendeztek meg, a dániai Odensében. A Baest “Az év legjobb élő bandája”, “Az év legjobb új bandája” és “Az év legjobb metal-albuma” kategóriában nyerhette el a rangos díjat - ez utóbbi kettő meg is történt! További részletek itt.

A Baest zenekar neve az angol "beast" ("szörnyeteg") dán megfelelője; ez a kifejezés pedig remekül passzol a csapat könyörtelen megszólalásához. A Baest zenéjét többek közt a Bloodbath, a Grave, az Entombed és a Dismember klasszikus albumai ihlették, de - az old-school feeling mellett - ez a banda sajátos kreativitással és rendkívüli energiával van felszerelve.

A Baest 2015-ben alakult, és már az első évben több mint 40 koncertet adtak - felléptek többek közt a Copenhell, a Roskilde, a Royal Metal Fest és a Eurosonic rendezvényeken (olyan legendák előtt, mint pl. a Hatebreed, a Dying Fetus, az Entombed A.D. és az Illdisposed). 2016-ban jelent meg önállóan finanszírozott debüt-EP-jük, a 'Marie Magdalene'; 2017-ben pedig kiadtak egy 'Crosswhore' című single-t. Az Aarhus városából származó banda tavaly elkészült első nagylemezével, aminek megjelenése 2018. augusztus 17-én volt esedékes.

A Baest első nagylemeze a 'Danse Macabre' címet kapta. A Century Media jóvoltából megjelent albumot Andreas Linnemann producerrel rögzítette a banda, az Output Lydstudio falai között. A maszterizálást Lawrence Mackrory látta el, az Obey Mastering Stúdióban (Firespawn, Decapitated, LIK). Íme a lemezborító és a dallista:

01. Crosswhore
02. Hecatomb
03. Danse Macabre
04. Atra Mors
05. Messe Macabre
06. Ritual
07. Vortex
08. Ego Te Absolvo

Lentebb elérhető a fentebb említett 'Crosswhore' hivatalos videoklipje, ízelítőképpen az album rendeléséhez. Szintén lentebb tekinthető meg az 'Ego To Absolvo' és a 'Vortex' dal kisfilmje, amit Søren Kahr rendezésében forgattak, a banda saját próbatermében, valamint a legutóbbi turné alkalmával. Szintén lentebb tekinthető meg az album deluxe változatának "kicsomagoló videója".

A banda felállása így néz ki:

Mattias Melchiorsen - basszusgitár
Svend Karlsson - gitár
Sebastian Abildsten - dobok
Simon Olsen - ének
Lasse Revsbech - gitár

Friss hírek és a jövőbeni turné-beosztások a Facebookon érhetők el.


BAEST - 2019 szeptemberében új albumot ad ki a dán death metal banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás