Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

2019 februárjában jelenik meg a ROCK GODDESS visszatérő albuma, a 'This Time'


2018-09-30

A Turner-testvérek által vezetett, '70-es évek végén alakult NWOBHM-lánycsapat több mint 30 év után ad ki új nagylemezt.

A Jody és Julie Turner, valamint Tracey Lamb basszusgitáros alkotta Rock Goddess trió 2014 áprilisában tartotta első próbáját az újjáalakulás után. Néhány sikeres turnét és fesztivál-fellépést követően a Rock Goddess most egy visszatérő albumon dolgozik, ami immáron előrendelhető a rajongói költségfedező PledgeMusic oldalán. Lamb szerint, az eddig elkészült anyag "szuperül szól". Mint kiderült, a visszatérő lemez a 'This Time' címet viseli, és 2019. február 22-én jelenik meg, a banda saját kiadója jóvoltából, mint a 2017-es "felvezető kislemez", az 'Unfinished Business' folytatása (eredetileg 2018 októberében jelent volna meg az album, de a "gyártást akadályozó tényezők, betegség és egyéb időbeli akadályok" okán el kellett tolni a dátumot").

A 'This Time' albumot egy londoni stúdióban rögzítette a csapat, a híres Wes Maebe producer (Robert Plant, UB40, New Model Army, Praying Mantis, stb.) közreműködésében. Mint kiderült, az új albumon már nem szerepel Tracey Lamb basszusgitáros; lévén ő július elején - magánügyekre hivatkozva" - kilépett a felállásból. Utódja Jenny Lane (Feen, The Graphic, Katmandino, Electrics) lett.

Hamarosan közzéteszik a 'This Time' részleteit, de addig is itt lehet figyelemmel követni a munkálatokat.

A Rock Goddess 1977-ben alakult Dél-Londonban. Ekkoriban a lányok mindössze 10-12 évesek voltak. Országszerte 1981-ben szereztek hírnevet; ekkor a Kerrang! magazin az év 5. legígéretesebb bandájának nevezte őket. Egy négy-számos demó kiadása után, 1982-ben a Reading Fesztiválon tűnt fel a trió, ahol maga az Iron Maiden egyik előzenekaraként léptek fel. A Rock Goddess-t hamarosan a neves A&M kiadó vette szárnyai alá. '83-ban jelent meg klasszikus debütáló lemezük, melyet Vic Maile producelt. Egy évvel később látott napvilágot a 'Hell Hath No Fury' album; ekkor azonban Lamb kilépett, és a Girlschool-ban folytatta karrierjét. '85-ben még kiadtak egy nagylemezt ('Young And Free'), '87-ben azonban lejárt az A&M szerződése, ezért pénzügyi problémák miatt feloszlani kényszerült a banda.

A Rock Goddess először 2009-ben állt össze néhány koncert erejéig, de a hivatalos visszatérés 2013 nyarán történt meg; ekkora jelentették be: nekiláttak egy új album munkálatainak. 2015. május 14-én a londoni O2 Islington Akadémián adott koncertet a csapat: ez azt jelenti, hogy a Rock Goddess 30 után ekkor lépett fel először Angliában. Onnantól kezdve rendszeresen adnak koncerteket Nagy-Britannia- és Európa-szerte - ezek rendre teltházas események.


2019 februárjában jelenik meg a ROCK GODDESS visszatérő albuma, a 'This Time'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás