Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [293. rész]


2018-04-01

A mai napon Jézus feltámadását ünnepeljük.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 293. rész

NATTEFROST - 'Sluts Of Hell'

A Nattefrost Roger Rasmussen (avagy Hellcommander Nattefrost), a Carpathian Forest frontemberének egyszemélyes projektje. A 2003-as megalakulás óta két nagylemezt, egy EP-t és egy válogatást adott ki a "zenekar"; emellett néhány számmal szerepelt a Fenriz' Red Planet-tel közös split-lemezen is.

Rasmussen a norvégiai Sandnes városában született. Első zenei megmozdulása egy The Childmolesters nevű projekt volt, amit 1990-ben alapított, későbbi Carpathian Forest-beli bandatársával, Johnny "Nordavind" Krøvellel közösen. Ez a zenekar meglehetősen rövid életű volt - a hamvaiból kelt életre egy újabb projekt, az Enthrone, ami végül 1992-ben változtatta nevét Carpathian Forest-re. A Carpathian Forest létezésének első évei alatt Nattefrost még Lord Nosferatu-ként szerepelt - aktuális művésznevén 1995 óta ismert; ekkor jelent meg a banda első EP-je, a 'Through Chasm, Caves and Titan Woods'.

2000-ben Nattefrost megalapította első önálló projektjét, a World Destroyer-t, amiben részt vett Eivind Kulde és a Carpathian Forest-es bandatársa, Daniel Vrangsinn is. Ez a banda 2004-ben kiadott egy demó-lemezt ('Diabolical Quest'), de ezen kívül nem jelent meg más kiadványuk. Nattefrost 2011-ben hozta létre a Kreft nevezetű duót (Patolog Falk-kal közösen) - ebben az évben jelent meg a 'Lommemannen' EP.

2003-ban alakult meg a Nattefrost-ról elnevezett szóló-projekt, és jelent meg annak első albuma, a 'Blood & Vomit'. A második Nattefrost lemez, a 'Terrorist (Nekronaut, Part I)' egy évvel később látott napvilágot, rajta számos, black metal-körökben neves vendégzenésszel - mint például Carl-Michael Eide, Sanrabb, Hoest. 2006-ban a Nattefrost kiadott egy koncert-EP-t, 'Drunk and Pisseskev at Ringnes 2004' címen - ezt az első szóló-koncert során rögzítették, 2004-ben. 2008-ban továbbá megjelent egy válogatás-album is, ami a 'Hell Noise and Live Terrorism' címet kapta. A Nattefrost utolsó kiadványa egy 2009-es split-album ('Engangsgrill'), melyen a Darkthrone-os Fenriz doom metalista projektjével, a Fenriz's Red Planet együttessel közösen szerepel.

Nattefrost 2016-ban az Urgehal-lal működött közre: ő írta az 'Endetid' című szám szövegét, és énekelte fel a vokál-témákat (ez a dal az 'Aeons in Sodom' albumon szerepel). A multi-instrumentalista zenész ezt megelőzően olyan előadókkal is kollaborált, mint a Green Carnation ('Light of Day, Day of Darkness'), Taake ('Hordalands doedskvad') és az Aura Noir ('The Merciless').

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [293. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás