Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

AURORA BOREALIS - megjelent az 'Apokalupsis' album, amiről itt a friss videó, a 'Sarkikos'!


2018-05-15

A marylandi death/black metal zenekar május 15-én jelentette meg új nagylemezét, a Beverina és a Casus Belli Musica kiadók révén.

A banda énekes-gitárosa, Ron Vento a következőképpen nyilatkozott az új albumról: “Az 'Apokalupsis' egy koncept-album, aminek története egy kalandot mutat be, kezdve a teremtéstől, egészen az elkerülhetetlen apokaliptikus háborúig. Mindezt a földöntúli élet, és annak emberekre gyakorolt hatásának jellemzésével írjuk körül. Az album dalai bemutatják, kik ők valójában, honnan jöttek, és hogyan manipulálták az emberiséget. Továbbá azokról is szó van, akiket elraboltak és áldozatul ejtettek - ennek okait is körüljárjuk. Az 'Apokalupsis' azzal kezdődik, hogy Isten lázongó angyalokat válogat ki a Mennyország kapujában... A tradícionális mesékkel ellentétben viszont ezeket az anygalokat különféle csillagok felé száműzi Isten, csak azért, hogy továbbra is fogolyként őrizze őket. Egy csillag jut minden bukott angyalnak; ugyanúgy, ahogy egy-egy csillagot szántak minden démonnak. Ezen csillagok szívében lakoznak azok a lények, melyek Isten legkiválóbb alkotása, az emberiség irányába szeretnének eljutni. Akiknek sikerül megmenekülnie, azok óriási szoláris robbanásokat és csillagközi rengéseket hajtanak végre. Az űrt és az időt féreglyukak révén manipulálják; majd pedig elkezdik kutatni az emberi életet. Van olyan is persze, aki soha sem tud megmenekülni, és a csillagok többmilliárd éves hanyatlása után végül felemészti őket az örök magány. Akik azonban elérik a Földet, megkezdik csalárd műveleteiket. A történelem során ezek a lények különböző formákat öltöttek, de a szándékuk mindvégig ugyanaaz volt: csalásra és árulásra építsék a jövőjüket - ugyanez a helyzet Éva és a kígyó esetében is, az Édenkertben... A modern időkben persze ezek a lények földönkívülinek álcázzák magukat - ők irányítják a legnagyobb uralkodók életét (a fáraóktól kezdve, a királyokon át, az elnökökig), azzal a céllal, hogy a lehető legnagyobb mértékű pusztítást évgezhessék. Idővel ők is felfedik magukat, hogy tökéletesen megalapozhassák az Armageddont; az Apokalupsis-t, ami ha egyszer eljön, mindennek vége”.

Az 1994-ben Ron Vento által alapított Aurora Borealis az évek során kifejlesztette saját védjegyének számító brutális, gyors és technikás, de dallamos death metalt, ami "egy nagy adag black metallal is vegyül". A banda többek közt arról is híres, hogy lemezeiken a műfaj néhány legnevesebb dobosát tudhatták köreikben; ilyen volt például Tim Yeung, Tony Laureano, Derek Roddy, vagy jelenleg Mark Green, aki "kiváló ötleteivel járul hozzá Ron Vento egyébként is top-minőségű dalszerzői munkájához".

Az 'Apokalupsis' az Aurora Borealis hetedik nagylemeze; a 2014-es 'Worldshapers' folytatása. Az új anyag május 15-én jelent meg CD-n, június 15-én pedig bakeliten.

Az új lemezborítót az a Mike Hrubovcak készítette, aki korábban olyan legendáknak dolgozott, mint a Six Feet Under, az Avulsed, a Sinister és a Grave.

A tracklista:
01. And After
02. Even Angels Sin
03. Phlegethon
04. Arrival
05. Sarkikos
06. Dozakh
07. Magor Missabib
08. The Great Expanse
09. Esoterica
10. Apokalupsis
11. Lo-Ruhamah

Alább meghallgatható az 'Even Angels Sin' című szám, valamint megtekinthető a 'Sarkikos' dal hivatalos videója:


AURORA BOREALIS - megjelent az 'Apokalupsis' album, amiről itt a friss videó, a 'Sarkikos'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás