Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

'Outlaws ‘Til the End' címmel jelenteti meg country-metal stílusú feldolgozás-albumát a DEVILDRIVER - itt a klasszikus 'Copperhead Road'!


2018-07-02

A Dez Fafara énekes vezette kaliforniai groove metal banda az évek során egy sajátos stílust alakított ki. Most azonban megismerhetjük a tagok személyes kedvenceit, a bandát megalapozó hangzás gyökereit.

Köszönhetően az olyan sikeres, toplistás albumoknak, mint a 2005-ös 'The Fury of Our Maker's Hand', vagy a 2011-es, ultra-brutális 'Beast' és a 2016-os karrier-meghatározó 'Trust No One', az ikonikus Dez Fafara énekes vezette DevilDriver a modern metal műfaj egyik legstabilabb, legkedveltebb bandájává nőtte ki magát. Ettől függetlenül, 2018-ban a bandával szemben támasztott elvárások végleg ledőlnek!

Fafara már korábban beharagozta, hogy bandája következő nagylemeze egy "outlaw country-metal album" lesz, tele feldolgozásokkal. Most hivatalosan is bejelentették: 'Outlaws ‘Til the End' címmel jelenik meg ez a különleges kiadvány! Ez a monstre dal-kollekció a Napalm Records révén jelenik meg, 2018. július 6-án, de az előrendeléseket már most le lehet adni különféle formátumban.

Az 'Outlaws ‘Til the End' egyben egy "meglepő módon beívelt labda", egyben pedig egy "vad kinyilatkoztatás" a banda részéről. Arról a bandáról van szó, amit a modernkori heavy metal világ egyik leghatékonyabb, legalapvetőbb erejeként tartanak számon.
Érzésem szerint a VALÓDI zene mindig könnyen rám ragadt - legyen szó blues-ról, vagy éppen olyan igazi goth-muzsikákról, mint a Bauhaus és a Sisters Of Mercy. Ide sorolhatók továbbá azok az "outlaw country-nagyságok", mint például Johnny Cash, Wayne "The Train" Hancock és Willie Nelson" - nyilatkozta Fafara. “Az efféle dolgok mindig is vonzottak engem; ezek a valódi, McCoy-féle zenék. A blues és az "outlaw country" műfaj alapozta meg tulajdonképpen a rock n' roll-t. Ezek a stílusok már az igazi rock n' roll előtt léteztek... szóval én a saját fejemben keménynek hallom ezeket az előadókat”.

Kezdve a feldolgozás-album Hank3-féle 'Country Heroes' dalával, az 'Outlaws ‘Til the End' szimplán a DevilDriver egyik legvérpezsdítőbb kiadványa. És ami a legfontosabb: ezek a múltidéző, ellenállhatatlan slágerek egy az egyben a klasszikus DevilDriver-hangzásra épülnek, megfejelve Fafara elhibázhatatlan állati üvöltéseivel.

Az 'Outlaws ‘Til the End' produceri, mixer és hangmérnöki munkáit Steve Evetts (Dillinger Escape Plan, Every Time I Die, Sepultura, The Cure), valamint a banda gitárosa, Mike Sprietzer látta el. A maszterizálási munkák a neves Alan Douches nevéhez fűződnek.

Nem mellesleg ezen az albumon olyan híres country- és metal-vendégelőadók jutottak szerephez, mint például a horror-metal ikon Wednesday13 (aki a George Jones-féle 'If Drinking Don't Kill Me' vokál-témáihoz kölcsönzi érces hangját); a 36 Crazyfists frontembere, Brock Lindow (aki a Steve Earle-féle 'Copperhead Road'-ot látja el tűzzel és lélekkel); a Fear Factory énekese, Burton C. Bell (aki Richard Thompson háború-ellenes 'Dad's Gonna Kill Me' klasszikusából csinál gothic metal-őrületet). Mellettük a Lamb Of God két tagja, Randy Blythe és Mark Morton segédkezik a Willie Nelson-féle 'Whiskey River' dalban; de az előbbi részt vesz a "cowboy-sztenderdnek" számító 'Ghost Riders in the Sky' DevilDriver-átiratában is; méghozzá maga Johnny Cash fia társaságában!

Íme a borító és a dallista:

01. Country Heroes
Írta: Hank Williams III
Előadja: Hank3 & Dez Fafara

02. Whiskey River
Írta: Johnny Bush & Paul Stroud; híressé tette: Willie Nelson
Előadja: Randy Blythe, Mark Morton & Dez Fafara

03. Outlaw Man
Írta: David Blue; híressé tette: the Eagles
Előadja: Dez Fafara & Neal Tiemann

04. Ghost Riders in the Sky
Írta: Stan Jones
Előadja: John Carter Cash, Ana Cristina Cash, Randy Blythe & Dez Fafara

05. I'm the Only Hell (Mama Ever Raised)
Írta: Bobby Bobby Borchers, Wayne Kemp, Mack Vickery; híressé tette: Johnny Paycheck
Előadja: Dez Fafara & Devildriver

06. If Drinking Don't Kill Me (Her Memory Will)
Írta: Harlan Sanders, Rick Beresford; híressé tette: George Jones
Előadja: Wednesday13 & Dez Fafara

07. The Man Comes Around
Írta: Johnny Cash
Előadja: Lee Ving & Dez Fafara

08. A Thousand Miles From Nowhere
Írta: Dwight Yoakam
Előadja: Dez Fafara & Neal Tiemann

09. Copperhead Road
Írta: Steve Earle
Előadja: Brock Lindow & Dez Fafara

10. Dad's Gonna Kill Me
Írta: Richard Thompson
Előadja: Burton C. Bell & Dez Fafara

11. A Country Boy Can Survive
Írta: Hank Williams Jr.
Előadja: Dez Fafara & Devildriver

12. The Ride
Írta: J.B. Detterline Jr., Gary Gentry; híressé tette: David Allan Coe
Előadja: Lee Ving & Dez Fafara

Már a munkálatok elején tudtam, hogy ezen a lemezen sok vendégszereplő fog helyet kapni; és azt is tudtam, hogy az első John Carter Cash lesz” - emlékszik vissza Fafara. “Semmiképpen nem akartam, hogy ez a projekt John, vagy Hank3, vagy akár Randy Blythe nélkül szülessen meg. Mondjuk alapvetően nem számítottunk ilyen sok vendégre, de ahogy elkezdtük kérdezgetni az embereket, csak úgy ömlöttek az 'igen' válaszok! Randy és Mark Morton egyaránt vidékről származik; így náluk nem is volt kétség a vendégszereplés. John-nal több mint két órát beszélgettük - ezidő alatt pedig kiderült, hogy ő is imádja a heavy metalt; tisztában az én "outlaw country" rajongásommal, és azzal is, hogy nagy fanja vagyok az apja zenéjének. Szinte nem is beszélgettünk másról, csak a metalról; pedig én erőltettem a country zenét is... Ez volt a legőrületesebb dolog az egészben”.

Nem csak a John Carter Cash-sel közös kollaborációt fontos említeni, hanem azt is, hogy az albumon vendégként szerepel a legendás amerikai punk-rocker Fear zenekar frontembere, Lee Ving is.
Lee-nek van egy country-bandája, a Range War; plusz amikor először elkezdett zenélni, az édesanyja neki adta a saját mandolinját, amin tudott country-t játszani már jóval azelőtt, hogy belevetette magát a punk rockba. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a karrierem során stúdiózhattam Ozzy-val és hasonló nagyságokkal, de azt sosem gondoltam volna, hogy egyszer Lee Ving-gel is kollaborálhatok... Mit is mondhatnék?! Ő a legnagyobb hős az életemben. Emlékszem, Fear-póló volt rajtam, amikor először elszöktem otthonról...".

Az első dal-premier a 'Country Heroes', amiben maga az eredeti dalszerző, Hank3 vendég-énekel. Ennek kapcsán Fafara elmondta: "Ez a lemez nem is jelentene számomra ilyen sokat, ha nem szerepelne rajta Hank3. Jelenleg ő az egyik legautentikusabb, igazi törvényenkívül, country-előadó! Azért választottam tőle a 'Country Heroes' című számot, mert ennek a szövege roppantul faszául meg van írva: a híres kívülállók neveinek felsorakoztatása pedig egyszerűen zseniális! "I'm drinking some George Jones and little bit a Coe...", stb... Hank3 egy zseni; mindenkinek ismernie kell őt".

Újonnan megjelent a klasszikus 'Ghost Riders In The Sky' feldolgozásának hivatalos klipje. Ebben a többek között maga John Carter Cash (a legendás Johnny Cash fia), valamint a Lamb Of God frontembere, Randy Blythe vendégeskedik. Fafara elmondta: "Óriási megtiszteltetés és privilégium sázmomra, hogy ezekkel a fantasztikus előadókkal dolgozhattam együtt. Nézni, ahogy John Carter Cash és Ana Cristina Cash közösen stúdiózik a Cash Cabin falai között, karrierem csúcspontja volt. Részemről az teljesítette be ezt az egész projektet, hogy két ilyen földreszállt, zseniális személlyel munkálkodhattam együtt. Arról nem is beszélve, hogy Randy részvétele is hatalmas örömmel tölt el. Ő az én testvérem - sokat tanultunk egymástól; és nagyon élveztük a közös munkát. Ebben a dalban mindannyian 110%-ot nyújtottunk annak érdekében, hogy minden tökéletes legyen! Élvezzétek hát!".

John Carter Cash így nyilatkozott: "Egész életem során imádtam azt az erőt és kísérteties feelinget, amivel a 'Ghost Riders In The Sky' fel van szerelve. Egyébként kilenc éves korom óta a heavy metal zenéről szól az életem. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy összehozott engem Dez Fafarával, Randy Blythe-tal és a DevilDriver-rel ezen az albumon, ami eme zenei mesterművek betetőzött metalista változatainak gyűjteménye".

Alább elérhető a 'Copperhead Road' szöveges videója is. Ebben a dalban a 36 Crazyfists énekese, Brock Lindow vendégeskedik.

Lentebb megtekinthető az albumot felvezetői videó-interjú sorozat hat része, amiben a frontember és a vendégek is megszólalnak:


'Outlaws ‘Til the End' címmel jelenteti meg country-metal stílusú feldolgozás-albumát a DEVILDRIVER - itt a klasszikus 'Copperhead Road'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás