Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Felvette első nagylemezét a dán death metalista TAPHOS zenekar - itt az új dal!


2018-04-20

A koppenhágai death metal banda 'Come Ethereal Somberness' címmel adja ki első nagylemezét, június 8-án, a Blood Harvest Records (CD) és a Helter Skelter Productions (LP) révén.

A Taphos egy 'Premonition' című EP-vel debütált a 2017-es évben (ez lentebb egészében meghallgatható); most pedig bejelentették az első nagylemezt is, ami a 'Come Ethereal Somberness' címet viseli.

A Taphos a 'Premonition'-t megelőzően két demó-lemezt adott ki, 'Demo MMXVI' és 'MMXVII' címen - ezekkel hívta fel magára globális szinten a figyelmet; keltette fel többek közt a Blood Harvest kiadó érdeklődését is. Underground körökben komoly elvárásokat támasztanak a banda első nagylemezével szemben; a 'Come Ethereal Somberness' pedig ezeknek garantáltan megfelel; sőtmitöbb felülmúlja őket. A banda alapvető hangzása - melyet a fentebb említett kislemezekkel alapoztak meg - minden eddiginél súlyosabb és nyomasztóbb, de kísérletezősebb, és meglepetéseket is okozhat. Alap-stílusát tekintve klasszikus death metalra kell számítani: a '90-es évek skandináv és amerikai védjegyei köszönnek vissza, de fontos tényező az epikusság is. Koncepcióját tekintve az album egyértelműen egy horrorisztikus, hátborzongató kalandot biztosít a hallgatóknak: "a Taphos lesz az új rémálmod"!

A tracklista:
01. Letum
02. Impending Peril
03. Thrive In Upheaval
04. Ocular Blackness
05. A Manifest Of Trepidation
06. Dysfori
07. Insidious Gyres
08. Livores
09. Obitum

Lentebb meghallgatható a 'Premonition' EP három dala, melyek mindegyike felkerült a nagylemezre is. Szintén lentebb érhető el a 'Come Ethereal Somberness' című szám.

A Taphos felállása így néz ki:

Hampus ‘H’ Wahlgren - ének, basszusgitár
Andreas ‘D’ Nielsen - gitár
Mathias ‘M’ Friborg - gitár
Ugur ‘U’ Yildirim - dobok

A Taphos zenekar májusban a svéd Degial társaságában indul európai turnéra. Bővebb infók, hírek a bandáról és a koncertekről a Facebook-on találhatók.


Felvette első nagylemezét a dán death metalista TAPHOS zenekar - itt az új dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás