Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Megjelent a legendás STORMWITCH új albuma, a 'Season of the Witch'


2018-06-30

A legendás német power metal csapat június végén új albumot adott ki.

A 2015-ös 'Season of the Witch' folytatásaként rögzített 'Bound to the Witch' 2018. június 29-én látott napvilágot, a Massacre Records jóvoltából, normál CD-n, limitált LP-n (11 dallal), valamint limitált digipakban (3 bónusz dallal kiegészítve) és digitális formában.

Az alább látható lemezborítót Michael Vetter készítette. Magát az albumot Marc Ayerle keverte és maszterizálta, a klangMAnufaktur stúdió falai között.

A tracklista:
01. Songs Of Steel
02. Odins Ravens
03. The Choir Of The Dead
04. Bound To The Witch
05. Arya
06. Stormwitch
07. Life Is Not A Dream
08. King George
09. Ancient Times
10. The Ghost Of Mansfield Park
11. Nightingale
12. Stronger Than Heaven (digipak bónusz track)
13. Rats In The Attic (digipak bónusz track)
14. Priest Of Evil (digipak bónusz track)

Az album első ízelítője a 'Songs Of Steel' című szám szöveges videója. Íme a premier:

Újabban megjelent az 'Odins Ravens' című dal is:

A hivatalos album-előzetes itt érhető el:

A Stormwitch zenekar 1979-ben alakult meg a baden-württembergi Heidenheim-ban, Lemon Sylvan néven. Három jó barát alapította: Harald Spengler, Steffan Kaufman és Andy Mück (közülük már senki nincs a zenekarban). Hozzájuk csatlakozott Peter Lancer és Jürgen Wannenwetsch is. Az összes zenész különféle művésznevet vett fel. Eleinte csak kis klubokban játszottak, nem is figyeltek fel rájuk az emberek; csak később értek el nagy áttörést.

1981-ben vették fel a Stormwitch nevet. Azóta is a heavy metal műfaj egyik kultikus zenekarának számítanak. Fennállásuk alatt eddig 10 nagylemezt jelentettek meg. Egészen a mai napig működnek, habár az évek során egyszer már feloszlottak. Először 1981-től 1994-ig működtek, majd 2002-től napjainkig. Magyarországon is felléptek már, több alkalommal is, főleg a nyolcvanas és kilencvenes években, de a kétezres években is játszottak már nálunk, több fesztiválon is. Az együttes rajongói "tiszteletbeli magyar"-nak hívják őket, illetve Magyarországot a "második hazájuknak". Legelső koncertalbumukon a legelső itthoni fellépésük hallható.

Fő témáik az okkultizmus, a mítoszok és a középkori történetek. A rajongók általában az 1981-től 1989-ig tartó korszakot tartják a zenekar aranykorának, mivelhogy az ebben a korszakban készült lemezeiken klasszikus heavy metal zene hallható. A rajongók általában az 1989-es 'Eye of the Storm' albumot tartják a "zuhanás" korszak első lemezének, hiszen az előző albumoktól eltérően itt már lágyabb, érzelgősebb dalokat is játszik a zenekar. Mivelhogy ezt az anyagot követően a Stormwitch erősen "ráfeküdt" a power metal vonalra, így a rajongók nagy része elfordult az együttestől. A kétezres évekbeli albumaik pedig még jobban megosztották a rajongótábort, de a 2015-ös 'Season of the Witch' albumot a kritikusok a Stormwitch nagy visszatérésének tekintik. Ezt az albumot a banda már 2011-ben pedzegette hivatalos weboldalán, de végül csak 2015-ben jelent meg. A nem mellesleg zenekar jó barátságban állt a neves magyar Pokolgép együttessel is, talán ezért is tértek vissza többször is hozzánk.


Megjelent a legendás STORMWITCH új albuma, a 'Season of the Witch'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás