Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Bemutatta a 'Sometimes the World Ain’t Enough' című album harmadik single-dalát a THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA


2018-06-27

A svéd, klasszikus rock zenét játszó szuper-group - melyet többek közt Arch Enemy és Soilwork tagok alapítottak - hamarosan újabb nagylemezzel jelentkezik.

Miután leigázták a rockzenei világot a 2017-es, 'Amber Galactic' című sláger-albummal (amit még Svéd Grammy-díjra is jelöltek), és annak promóciójával lebonyolítottak egy nagyszabású európai turnét, a svéd classic / prog-rock banda, a The Night Flight Orchestra tagjai rögtön fel is vették következő nagylemezüket, ami a 'Sometimes the World Ain’t Enough' címet viseli.

Hasonlóan az 'Amber Galactic' gyakorlatához, az új album is két különböző borítóval lát napvilágot; így különböztethető meg a normál és a limitált / deluxe példányok külseje. Fentebb a normál, lentebb pedig a digipakos verziók fedele látható:

Az új lemez 2018. június 29-én jelenik meg, a Nuclear Blast jóvoltából, rajta 12 vadonatúj dallal. A limitált, digipakos / LP-változatok egy bónusz track-kel kiegészítve jelennek meg; a japán verzió pedig további egy extra nótát tartalmaz. Íme a teljes dallista:

01. This Time
02. Turn to Miami
03. Paralyzed
04. Sometimes the World Ain’t Enough
05. Moments of Thunder
06. Speedwagon
07. Lovers in the Rain
08. Can't Be That Bad
09. Pretty Thing Closing In
10. Barcelona
11. Winged and Serpentine
12. The Last of the Independent Romantics
13. Marjorie (limitált digipak CD / LP bónusz)
14. Pacific Priestess (japán bónusz track)

A 'Sometimes the World Ain’t Enough' produceri munkáit ezúttal is maguk a bandatagok végezték. A felvételek a Handsome Hard Music / Larsson Music Studio, valamint a Skara-beli Nordic Sound Lab stúdió falai között zajlottak. A keverést a banda gitáros-ütőse, Sebastian Forslund, a maszterizálást pedig Thomas “Plec” Johansson látta el, a világhírű Panic Room stúdióban.

"A riffek még riffesebbek, az énektémák még karcosabbak, a szinti-témák valósággal beburkolnak, az AOR még AOR-abb, a hosszú dalok még hosszabbak, a rövidek még rövidebbek...".

Az album digipak CD-n, bakeliten és digitális formában is előrendelhető. Első ízelítőképpen április végén megjelent a 'This Time' című single hivatalos klipje, amit a banda így kommentált: "Olyan volt ez a videó-forgatás, mint egy különbözp dimenziókból álló űr-koktél kikeverése. Bandánk tagjainek többször is fel kellett hívnia az adóhatóságot, hogy kikeressék a neveinket, nem vesztettük-e el a kapcsolatot a valósággal... A végeredmény kétségkívül lenyűgüző lett. Ez egy olyan kaland, amit nehéz lesz elfelejteni!".

Újabban megjelent a 'Lovers In The Rain' című szám videoklipje is, amit így kommentáltak: "A 'Lovers In The Rain' annak az érzésnek a betétzenéje, amikor először megfogod az első igazi szerelmed kezét. A boldogság olyan intenzív, a szívdobogásod olyan gyors, hogy az már majdnem pánikroham közeli élmény... Az agyadban azonban nem hagy nyugodni a gondolat, miszerint egyszer mindennek vége lesz. És onnantól, hogy ezt először átgondolod, már semmi nem lesz a régi. Innentől fogva azonban minden egyes élettapasztalatot ehhez az első, mágikus pillanathoz viszonyítasz. A 'Lovers In The Rain' tulajdonképpen a fiatalság himnusza; ezé a fantasztikus pillanata, amit mindannyian átélünk egyszer az életben - remélhetőleg, miközben a The Night Flight Orchestra szól a háttérben...".

A harmadik single, a 'Turn To Miami' szintén megjelent hivatalos videoklip formájában:

A The Night Flight Orchestra az ősz folyamán egy nagyszabású európai lemezbemutató turnét bonyolít le, a Blak Mirrors együttes társaságában. Ennek keretében - december 11-én fellépnek a budapesti A38 Hajón is. A teljes beosztást a Facebook-on lehet megtalálni; a hazai koncert Facebook-eseménye pedig itt érhető el.

A The Night Flight Orchestra ötlete 2007-ben pattant ki Björn "Speed" Strid (Soilwork) énekes és David Andersson (Mean Streak) gitáros fejéből, egy közös észak-amerikai turné alkalmával. A zenekar hamar kiteljesült: Sharlee D' Angelo (Arch Enemy, Spiritual Beggars) basszusgitáros, Richard Larsson (Von Benzo) billentyűs, és Jonas Källsbäck (Mean Streak) dobos tették egésszé a felállást.

Az együttes célja "a '70-es / '80-as évek klasszikus rockzenéjének felidézése egy sajátos, időtálló formában".

A The Night Flight Orchestra első nagylemeze 2012 júniusában jelent meg, 'Internal Affairs' címmel, a Coroner Records jóvoltából. A csapat élőben 2013 augusztusában debütált a Linköping-beli Dina-Scenen klubban.


Bemutatta a 'Sometimes the World Ain’t Enough' című album harmadik single-dalát a THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás