Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Bemutatta új, 'Aeromantic' című albuma friss videoklipjét a THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA: 'Golden Swansdown'


2020-04-08

A svéd, klasszikus rock zenét játszó szuper-group - melyet többek közt Arch Enemy és Soilwork tagok alapítottak - új single-dallal és videoklippel jelentkezett.

A csapat év elején fejezte be a munkálatokat a 2018-as 'Sometimes the World Ain't Enough' album folytatásán. Az együttes új, 'Aeromantic' című albuma a Nordic Sound Labs Stúdióban került rögzítésre; méghozzá ugyanazon dobfelszerelés használatával, melyet az ABBA 1980 sláger-albuma, a 'Super Trouper' munkálatai során alkalmaztak. Az új lemez 2020. február 28-án jelent meg.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy egy igazi zenetörténeti különlegességet használhatunk új albumunk rögzítéséhez. Jonas-ra, a hangmérnökünkre nagy hatással volt Per Lindvall, az ABBA dobos, aki pontosan ugyanezt a felszerelést használta az 1980-as mestermű, a 'Super Trouper' rögzítéséhez is. E dobszer hangzása még mindig fantasztikus, és a mi zenénk hangzásához is tökéletesen passzol. Három ütemben zajlottak egyébként a munkálatok a Skara-beli Nordic Sound Lab Stúdióban - az utolsó session szeptember folyamán bonyolódott le. Az új album tehát néhány napon belül elkészül. Nagyon izgatottak vagyunk, és alig várjuk már, hogy megoszthassuk veletek az új alkotást!" - nyilatkozta korábban Björn Strid énekes.

Az 'Aeromantic' album kapcsán Strid a következőket közölte: "Február 28-án adjuk ki új, 'Aeromantic' című albumunkat. Ez egy úgynevezett "street-opera", aminek alapját széthullott álmok, összetört illúziók, illetve az a tény adja, hogy mindannyian kevesebbet érünk annál, amiknek lennünk kellene. A sötétség végén azonban mindig van egy remény-sugár. És ezzel a remény-sugárral - valamint a megfelelő elme-beállítottsággal - fel lehet építeni, meg lehet alkotni egy igaz svéd, klasszikus rock-melodrámát".

A tracklista:
01.
Servants Of The Air
02. Divinyls
03. If Tonight Is Our Only Chance
04. This Boy's Last Summer
05. Curves
06. Transmissions
07. Aeromantic
08. Golden Swansdown
09. Taurus
10. Carmencita Seven
11. Sister Mercurial
12. Dead Of Winter

Az albumot itt lehet megrendelni különféle változatban.

Az 'Aeromantic' első hivatalos ízelítője / single-dala, a 'Divinyls' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában, amit René U Valdes (Bravo Bravo Films) rendezett. A kisfilmben vendégként szerepel két neves gördeszkás sportoló, Karina Ljunggren és Ida Thörn.

A második, 'Transmissions' című single-dal hivatalos klipje itt tekinthető meg:

A lemez megjelenésének napján közzétették a 'Taurus' című szám hivatalos videoklipjét is:

Április elején bemutatták a 'Golden Swansdown' kisfilmjét is, amiben Ella Snellman táncművész vendégszerepel. A klip egyik érdekessége, hogy a táncrészeket egyetlen kamerával vették fel, vágás nélkül. A videót 2019 nyarán forgatták, az "apokalipszis előtti időszakban", René U. Valdes rendező segítségével.

Itt pedig elérhető két hivatalos album-előzetes:

Az új album bejelentését megelőzte egy 'Cabin Pressure Drops' című single-dal. Az ötperces kisfilmet így kommentálta a banda: "Azt hittétek, tudjátok, miről szól a The Night Flight Orchestra? Azt hittétek, hogy mi csak a szép időkről és a boogie-woogie-ról éneklünk rádióbarát A.O.R. stílusban? Nos, tévedtetek. Mert ami a svéd szíveket oly régóta hajtja, az nem más, mint a DRÁMA! Belső konfliktusok, külső konfliktusok, pletykák és túlzások... Valamikor a jövő év elején a The Night Flight Orchestra kiadja új albumát. Az 'Aeromantic' egy úgynevezett "street-opera" aminek alapját tovafoszlott álmok és széttört illúziók adják... A legtöbb banda stúdió-klipekkel és interjúkkal vezeti fel az új lemezt, amiben arról beszélnek, milyen izgatottak az új anyag okán... a The Night Flight Orchestra azonban ennél is több! Épp ezért úgy döntöttünk, hogy egy apró kis szappanoperát teszünk le elétek ahelyett, hogy az 'Aeromantic' hangszerelését boncolgassuk szóban... Ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mindez csak a kezdet!".

Ezt megelőzően egy 'Satellite' című single-dalt is bemutatott a The Night Flight Orchestra. Ezt a dalt Svédországban, a Skara-beli NSL Stúdióban rögzítették, Thomas "Plec" Johansson hangmérnök társaságában. A keverést Sebastian Bremen Forslund, a maszterizálást pedig szintén Johansson végezte el. A dal videoklipjének rendezője szintén René U. Valdes volt.

Az új dalban egyébként több vendég is szerephez jutott: az egyik közülük Rachel Hall hegedűs a legendás brit prog-rock banda, a Big Big Train tagja. Ütős hangszereken Rasmus Ehrnborn és Johan Coma Courten Svensson vendégeskedik a dalban.

"Néha nem számít hány év, hány mérföld van közted és az általad vágyott személy között, a szerelem olyan nyomot hagy benned, amit nem lehet kitörölni. A szükségleteid mélyen a lelkedbe vannak kódolva; ezek mozgatják az izmokat, melyek a szív dobogását indítják be. Egyfajta szatelitként működünk, ami örökkön örökké a vonzalmak célját vizslatja messziről, de sosem képes eleget tenni a szív vágyainak... Nálunk tehát egy újabb bűnös svéd nyárra számíthattok, ahol lelepleződik minden titok, melyet az éjféli nap sugarai fednek el. Egy igazán különleges dologgal készültünk nektek: ez lehet a vágyálmaitok és egyben a rémálmaitok új betétdala! Ez a nyár garantáltan megváltoztatja az életeteket, de ha mégsem, akkor mi tesszük meg!" - nyilatkozta a banda.

A banda 2020 márciusában európai lemezbemutató turnét rendezett volna Aeromantic Experience elnevezéssel. A körút keretében - melyen előzenekarként a One Desire-t jelentették be - március 22-én a budapesti Dürer Kertbe is ellátogatott volna a csapat, de a koronavírus-járvány miatt végül elmaradtak a bulik.

Miután leigázták a rockzenei világot a 2017-es, 'Amber Galactic' című sláger-albummal (amit még Svéd Grammy-díjra is jelöltek), és annak promóciójával lebonyolítottak egy nagyszabású európai turnét, a svéd classic / prog-rock banda, a The Night Flight Orchestra tagjai rögtön fel is vették következő nagylemezüket, ami a 'Sometimes the World Ain’t Enough' címet viseli.

Hasonlóan az ezt megelőző, 'Amber Galactic' című album gyakorlatához, az új album is két különböző borítóval látott napvilágot; így különböztethető meg a normál és a limitált / deluxe példányok külseje.

Az előző lemez 2018. június 29-én jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából, rajta 12 vadonatúj dallal. A limitált, digipakos / LP-változatok egy bónusz track-kel kiegészítve jelentek meg; a japán verzió pedig további egy extra nótát tartalmaz. Íme a teljes dallista:

01. This Time
02. Turn to Miami
03. Paralyzed
04. Sometimes the World Ain’t Enough
05. Moments of Thunder
06. Speedwagon
07. Lovers in the Rain
08. Can't Be That Bad
09. Pretty Thing Closing In
10. Barcelona
11. Winged and Serpentine
12. The Last of the Independent Romantics
13. Marjorie (limitált digipak CD / LP bónusz)
14. Pacific Priestess (japán bónusz track)

A 'Sometimes the World Ain’t Enough' produceri munkáit ezúttal is maguk a bandatagok végezték. A felvételek a Handsome Hard Music / Larsson Music Studio, valamint a Skara-beli Nordic Sound Lab stúdió falai között zajlottak. A keverést a banda gitáros-ütőse, Sebastian Forslund, a maszterizálást pedig Thomas “Plec” Johansson látta el, a világhírű Panic Room stúdióban.

"A riffek még riffesebbek, az énektémák még karcosabbak, a szinti-témák valósággal beburkolnak, az AOR még AOR-abb, a hosszú dalok még hosszabbak, a rövidek még rövidebbek...".

Az album digipak CD-n, bakeliten és digitális formában is megrendelhető. Első ízelítőképpen április végén megjelent a 'This Time' című single hivatalos klipje, amit a banda így kommentált: "Olyan volt ez a videó-forgatás, mint egy különbözp dimenziókból álló űr-koktél kikeverése. Bandánk tagjainek többször is fel kellett hívnia az adóhatóságot, hogy kikeressék a neveinket, nem vesztettük-e el a kapcsolatot a valósággal... A végeredmény kétségkívül lenyűgüző lett. Ez egy olyan kaland, amit nehéz lesz elfelejteni!".

Később megjelent a 'Lovers In The Rain' című szám videoklipje is, amit így kommentáltak: "A 'Lovers In The Rain' annak az érzésnek a betétzenéje, amikor először megfogod az első igazi szerelmed kezét. A boldogság olyan intenzív, a szívdobogásod olyan gyors, hogy az már majdnem pánikroham közeli élmény... Az agyadban azonban nem hagy nyugodni a gondolat, miszerint egyszer mindennek vége lesz. És onnantól, hogy ezt először átgondolod, már semmi nem lesz a régi. Innentől fogva azonban minden egyes élettapasztalatot ehhez az első, mágikus pillanathoz viszonyítasz. A 'Lovers In The Rain' tulajdonképpen a fiatalság himnusza; ezé a fantasztikus pillanata, amit mindannyian átélünk egyszer az életben - remélhetőleg, miközben a The Night Flight Orchestra szól a háttérben...".

A harmadik single, a 'Turn To Miami' szintén megjelent hivatalos videoklip formájában:

A The Night Flight Orchestra ötlete 2007-ben pattant ki Björn "Speed" Strid (Soilwork) énekes és David Andersson (Mean Streak) gitáros fejéből, egy közös észak-amerikai turné alkalmával. A zenekar hamar kiteljesült: Sharlee D' Angelo (Arch Enemy, Spiritual Beggars) basszusgitáros, Richard Larsson (Von Benzo) billentyűs, és Jonas Källsbäck (Mean Streak) dobos tették egésszé a felállást.

Az együttes célja "a '70-es / '80-as évek klasszikus rockzenéjének felidézése egy sajátos, időtálló formában".

A The Night Flight Orchestra első nagylemeze 2012 júniusában jelent meg, 'Internal Affairs' címmel, a Coroner Records jóvoltából. A csapat élőben 2013 augusztusában debütált a Linköping-beli Dina-Scenen klubban.


Bemutatta új, 'Aeromantic' című albuma friss videoklipjét a THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA: 'Golden Swansdown'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás