Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Februárban Budapestre is ellátogat az egykori Kyuss frontember John Garcia és új szólóbandája, a THE BAND OF GOLD - itt az új videoklip!


2018-12-19

A stoner rock műfaj élő legendája, az egykoron a Kyuss-ból, jelenleg pedig a Vista Chino zenekarból ismert énekes, John Garcia mostantól egy The Band Of Gold nevű zenekar élén turnézik.

John Garcia és a The Band Of Gold eredetileg szeptember-november folyamán bonyolított volna le egy nagyszabású európai turnét. A körutat át kellett szervezni, mivel Garciáék ősszel új albumon dolgoznak majd. Az európai turné így 2019. januárjában és februárjában kerül megrendezésre. A banda eredetileg 2018. október 8-án lépett volna fel a budapesti A38 Hajón, de ezt a koncertet átették 2019. február 3.-ra (a korábban megvásárolt jegyek érvényesek az új dátumra is).

John Garcia az elkövetkezendő évet illető terveivel kapcsolatban az alábbi közleményt adta ki: "Nagyon izgatott vagyok, mivel amellett, hogy bejelenthetem következő turnémat, tervben van egy új stúdiólemez is. Ez utóbbi év elején lát napvilágot. Fantasztikus élmény lesz ismét Európában turnézni. John Garcia és a The Band Of Gold a jövő év elején hozzád is ellátogat! A koncerten egyébként előadjuk a teljes új lemezt, valamint egy tonnányi régi klasszikust az egész Garcia-diszkográfiából... a múltból és jelenből. Hamarosan találkozunk!!".

Az új album - mainek hangmérnöki munkáit nem más, mint az ex-Kyuss / Queens Of The Stone Age producer Chris Goss végezte el - január 4-én lát napvilágot, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Space Vato
02. Jim's Whiskers
03. Chicken Delight
04. Kentucky II
05. My Everything
06. Lillianna
07. Popcorn (Hit Me When You Can)
08. Apache Juncion
09. Don't Even Think About It
10. Cheyletiella
11. Softer Side

Az album előrendelési infóit itt lehet megtalálni. Ízelítőképpen lentebb elérhető a 'Chicken Delight' szöveges klipje és a 'Jim's Whiskers' kisfilmje, plusz a 'My Everything' audiója:

Az európai turné plakátja így néz ki:

John Garcia két évvel ezelőtt, 2017 januárjában tért vissza egy vadonatúj stúdióalbummal. Azzal szemben, hogy Garcia dalaitól súlyos riffeket, lüktető dob-témákat és erős stoner-hangzást szokhattunk meg, a veterán zenész ezúttal egy különleges kiadvánnyal, egy érzelmes, akusztikus lemezzel jelentkezett.

Az egykori Kyuss-frontember a 2016-os évben már elbűvölte az európai és amerikai közönséget speciális unplugged koncertjeivel; a desert-rock királya most ezen felbuzdulva vette fel első akusztikus szólóalbumát, amit 'The Coyote Who Spoke In Tongues' címmel jelent meg, 2017. január 27-én, az osztrák Napalm Records jóvoltából. Ízelítőként alább megtekinthető a 'Kylie' című szám hivatalos videoklipje, valamint a 'Give Me 250ml' szöveges videója.

"Ez a lemez karrierem egyik legfontosabb kiadványa. Nagy kihívást jelentett ezen dalkollekció összeállítása, de minden egyes izzadság-cseppet megért..." - kommentálta Garcia.

Az albumot Steve Feldman és Robbie Waldman producelte; a keverést pedig Gene “The Machine” Grimaldi végezte, a kaliforniai Oasis Mastering Stúdióban. A dalokban Garcia aktuális turné-társai, Ehren Groban gitáros, Greg Saenz ütős és Mike Pygmie basszusgitáros játszik. A lentebb látható lemezborítót Jared Conner tervezte.

A 'The Coyote Who Spoke In Tongues' egy "érzelmes akusztikus utazás John Garcia szólómunkásságának mélyébe, és a klasszikus Kyuss dalok mögötti titkok felé - egyszóval: kötelező alkotás a desert-rock, konkrétan a legendás Kyuss-éra minden rajongója számára" - közölte a kiadó.

A tracklista:
01. Kylie
02. Green Machine
03. Give Me 250ml
04. The Hollingsworth Session
05. Space Cadet
06. Gardenia
07. El Rodeo
08. Argleben II
09. Court Order

Garcia jelenleg a Vista Chino zenekar tagja. A bandát a szintén Kyuss-os Brant Bjork-kel közösen alapította. A csapat debütáló albuma 2014 szeptemberében jelent meg, 'Peace' címmel, a Napalm Records jóvoltából. Az énekes ekkor adta ki első szólólemezét is - erről itt írtunk.


Februárban Budapestre is ellátogat az egykori Kyuss frontember John Garcia és új szólóbandája, a THE BAND OF GOLD - itt az új videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás