Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CRYSTAL VIPER - 'At the Edge of Time' címen új limitált EP jelent meg; bemutattak két új videoklipet


2018-06-30

A női frontemberrel működő, lengyel heavy metal-brigád aktuális nagylemeze, a 'Queen of the Witches' sikereit meglovagolva most egy vadonatúj kiadványt dobott piacra.

A június 29-én az AFM Records jóvoltából megjelent, limitált 'At the Edge of Time' EP 10-hüvelykes bakelitlemezen és digitális változatban lesz megrendelhető. A mini-albumra összesen öt tétel került fel - ebből három vadonatúj Crystal Viper-dal (a címadó szám angol és lengyel nyelven egyaránt szerepel a lemezen). Továbbá megtalálható az EP-n a 'When The Sun Goes Down' című közönség-kedvenc és 'Tell Me Why' című feldolgozás is felkerült a lemezre (ez utóbbit eredetileg a legendás NWOBHM banda, a Quartz adta elő).

Az 'At the Edge of Time' borítóját ezúttal is a híres Andreas Marschall (Blind Guardian, Running Wild, Kreator) festette meg. A kép remekül passzol a címadó dal koncepciójához, ami egyébként a legendás brit fantasy-író, Michael Moorcock munkásságán alapszik.

A-oldal
01. At The Edge Of Time
02. When The Sun Goes Down (Giallo Version)

B-oldal
01. Zwiastun Burzy
02. When Are You
03. Tell Me Why (Quartz cover)

A címadó dal angol és lengyel nyelvű változatának hivatalos videoklipjei itt tekinthetők meg:

A 2016-os évben nem sokat lehetett hallani a Crystal Viper háza tájáról, lévén Marta Gabriel frontasszony / alapító különféle egészségügyi problémákkal küzdött. Ezáltal megkérdőjeleződött a banda jövője (miután Marta nemrég arcüreg-műtéten esett át), de 2017 elején a "Boszorkány visszatért"; méghozzá minden eddiginél erősebb és hangosabb módon!

A német AFM Records 2017. február 17-én jelentette meg a Crystal Viper új koncept-albumát, ami a 'Queen of the Witches' címet viseli. Az új lemez - ami a 2013-as 'Possession' folytatása, melynek dalait az a Bart Gabriel producelte, aki korábban a Cirith Ungol, a Mythra és a Sacred Steel zenekarokkal is együtt dolgozott (a civil életben pedig nem mellesleg Marta férje). Az album hanganyagának keverését Mariusz Pietka (Jack Starr's Burning Starr, Lonewolf, Mortician) látta el.

Az alább látható lemezborítót egy legendás német művész, Andreas Marschall (Running Wild, Blind Guardian, Kreator) készítette és valósította meg.

A Crystal Viper szokás szerint most is a '80-as évek klasszikus metalzenekarai előtt tiszteleg; de ezúttal három legendát is meghívtak az örökség méltó ápolása végett. A 'Queen Of The Witches' albumon vendégszerepel a Manowar gitárhőse / alapítója, Ross The Boss; a Venom / Venom Inc. frontembere, Jeff "Mantas" Dunn; valamint Steve Bettney, a kultikus NWOBHM banda, a Saracen énekese.

A nagylemez első single-dala 'The Witch Is Back' címmel jelent meg, digitális single, valamint videoklip formájában (ez utóbbit a Behemoth, a Kreator és az Amon Amarth zenekarokkal közös munkáiról ismert Grupa 13 stábja rendezte). Lentebb elérhető a premier!

A 'Queen Of The Witches' kiadását követő napon a banda exkluzív koncertet adott Münchenben, mint a Heavy Metal Calling Fesztivál főzenekara - ez volt az új album első hivatalos bemutató-bulija.

Másik hír, hogy Marta Gabriel - aki énekes-gitárosként és elsőszámú dalszerzőként szerepel a bandában immáron 15. éve - önálló szerződést kötött az ESP Guitars céggel; míg a banda többi tagjait ezentúl a Dean Markley szponzorálja.

Később napvilágot látott a második videoklip az albumról. Íme a (fentebb említett EP-re is felkerült) 'When The Sun Goes Down' premiere:


CRYSTAL VIPER - 'At the Edge of Time' címen új limitált EP jelent meg; bemutattak két új videoklipet
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás