Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Európát is megjárja a VICIOUS RUMORS a 'Digital Dictator' album 30. évfordulója alkalmából


2018-09-21

A legendás San Francisco-i metalbanda idén ünnepli a power metal-történelem egyik legkiemelkedőbb alkotása, a 'Digital Dictator' album 30. évfordulóját.

Eme epikus mérföldkő megünneplése okán a banda úgy döntött, egy nagyszabású turné keretében eleveníti fel a klasszikus 'Digital Dictator'-t, teljes egészében előadván az albumot.

A 'Digital Dictator' ünnepi világkörüli turnéja - melynek előzenekara a Niviane és a Cloven Hoof - 2018. augusztus 31-én vette kezdetét az Államokban (ahol a Metal Thunder Entertainment szervezi a koncerteket); 2019 folyamán pedig Európába látogat (az Eternal Rock Agency szervezésében). Az első európai koncertet 2019. április 3-án rendezik meg, a barcelonai Club Upload-ban.

A szóban forgó körúton új énekes áll majd a banda élén: ő a 30 éves kanadai tehetség, Nick Courtney, aki "új tüzet és új energiát hoz a Vicious Rumors-táborba". Nick annak idején megpróbáltatta magát az American Idol versenyen, ahol Priest- és Maiden-klasszikus előadásával jutott tovább az első körből. Nick érkezését a banda előző énekese, Brian Allen is üdvözölte; sőtmitöbb, ő maga ajánlotta be a fiatal tehetséget a zenekarba. [Allen a Vicious Rumors (SPV/Steamhammer által megjelent) 2010-es évek eleji albumain - 'Razorback Killers' (2011), 'Live You To Death' (2012), 'Electric Punishment' (2013) énekelt. Négy év kihagyás, családdal együtt töltött idő után 2017-ben tért vissza a bandába, aminek élén ezidő alatt a holland Nick Holleman állt.] Mint most kiderült, Allen saját időbeosztásának sűrűsége okán nem tudta vállalni a jövőbeni szereplést.

Az ünnepi turné eddig ismeretes beosztása itt érhető el.

1988-ban a Vicious Rumors mindössze néhány koncertet és fesztivál-fellépést bonyolított le a 'Digital Dictator' album promóciója keretében. Ki gondolta volna akkor, hogy 30 évvel később a banda egy teljes körű, három hónapos körutat bonyolít le; lévén az album azóta vérbeli klasszikussá vált, immáron egy teljesen új generáció számára is.

Márpedig a 'Digital Dictator' olyan, mint egy jó bor: a korral még fantasztikusabbá vált. 30 elteltével továbbra is ez a lemez a US-power metal műfaj egyik legkiemelkedőbb alapműve, ami nagy hatással több száz bandára és több ezer rajongóra (ez a kritikusok és a zeneipari szakértő egybehangzó véleménye).

A Vicious Rumors természetesen a jövőben sem áll le az újabb albumok gyártásával, de az idő most eljött, hogy felelevenítsék eme legendás albumot, egyben leróják tiszteletüket a néhai énekes, Carl Albert munkássága előtt. Légy te is a metal-történelem része, és légy tanúja a Vicious Rumors és a "digitális diktátor" erejének!

Másik hír, hogy a banda a turné alkalmából kiadott egy speciális DVD-t, '666 Years Of Blood, Sweat & Cheers' címen. Ezen a korongon a zenekar tavalyi, Bang Your Head!!! fesztiválos fellépésének teljes felvétele kapott helyet. A limitált példányszámú DVD - aminek hang- és kép-anyagát 20 professzionális kamerával rögzítették, Bernhard Baran rendező felügyelete alatt - az ünnepi turné kezdetén (augusztus 31.-től) vált elérhetővé, és kizárólag a koncertek helyszínén, valamint a Vicious Rumors online felületein keresztül vásárolható meg.

A Vicious Rumors nemrégiben új szólógitárost is bemutatott; mégpedig egy portlandi virtuóz, Gunnar DüGrey személyében. A mindössze 18 éves Gunnar már most világ-klasszis zenésznek számít - olyan neves gitárosok sorai közt emlegetik őt Amerika-szerte, mint Jeff Loomis, Vinnie Moore és Mark McGee. Geoff Thorpe gitáros / zeneszerző elmondta: “Gunnar stílusa, produkciója és tehetsége szinte nem is evilági!”...

A megújult felállású banda a 'Digital Dictator' ünnepi turnéja után rögtön neki is lát a következő stúdiólemez munkálatainak. Ennek érdekében a tagok további két albumra szóló szerződést írtak alá az SPV/Steamhammer kiadónál. A következő nagylemez - ami a 2016-os 'Concossion Protocol' folytatása lesz - várhatóan 2019 nyarán lát napvilágot.



Európát is megjárja a VICIOUS RUMORS a 'Digital Dictator' album 30. évfordulója alkalmából
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás