Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Turnéra indul és új DVD-t ad ki a VICIOUS RUMORS a 'Digital Dictator' album 30. évfordulója alkalmából


2018-06-08

A legendás San Francisco-i metalbanda idén ünnepli a power metal-történelem egyik legkiemelkedőbb alkotása, a 'Digital Dictator' album 30. évfordulóját.

Eme epikus mérföldkő megünneplése okán a banda úgy döntött, egy nagyszabású turné keretében eleveníti fel a klasszikus 'Digital Dictator'-t, teljes egészében előadván az albumot.

A 'Digital Dictator' ünnepi világkörüli turnéja - melynek előzenekara a Niviane és a Cloven Hoof - 2018. augusztus 31-én veszi kezdetét az Államokban (ahol a Metal Thunder Entertainment szervezi a koncerteket); október-november folyamán pedig Európába látogat (az Eternal Rock Agency szervezésében).

1988-ban a Vicious Rumors mindössze néhány koncertet és fesztivál-fellépést bonyolított le a 'Digital Dictator' album promóciója keretében. Ki gondolta volna akkor, hogy 30 évvel később a banda egy teljes körű, három hónapos körutat bonyolít le; lévén az album azóta vérbeli klasszikussá vált, immáron egy teljesen új generáció számára is.

Márpedig a 'Digital Dictator' olyan, mint egy jó bor: a korral még fantasztikusabbá vált. 30 elteltével továbbra is ez a lemez a US-power metal műfaj egyik legkiemelkedőbb alapműve, ami nagy hatással több száz bandára és több ezer rajongóra (ez a kritikusok és a zeneipari szakértő egybehangzó véleménye).

A Vicious Rumors természetesen a jövőben sem áll le az újabb albumok gyártásával, de az idő most eljött, hogy felelevenítsék eme legendás albumot, egyben leróják tiszteletüket a néhai énekes, Carl Albert munkássága előtt. Légy te is a metal-történelem része, és légy tanúja a Vicious Rumors és a "digitális diktátor" erejének!

Másik hír, hogy a banda a turné alkalmából kiad egy speciális DVD-t, '666 Years Of Blood, Sweat & Cheers' címen. Ezen a korongon a zenekar tavalyi, Bang Your Head!!! fesztiválos fellépésének teljes felvétele kapott helyet. A liitált példányszámú DVD - aminek hang- és kép-anyagát 20 professzionális kamerával rögzítették, Bernhard Baran rendező felügyelete alatt - az ünnepi turné kezdetén (augusztus 31.-től) válik elérhetővé, és kizárólag a koncertek helyszínén, valamint a Vicious Rumors online felületein keresztül lesz megvásárolható.

A Vicious Rumors 2017 májusában jelentette be, hogy a jövőben ismét azzal a Brian Allen énekessel folytatja működését, aki 2013-ban távozott a zenekarból, családi ügyek okán.

Allen a Vicious Rumors (SPV/Steamhammer által megjelent) 2010-es évek eleji albumain - 'Razorback Killers' (2011), 'Live You To Death' (2012), 'Electric Punishment' (2013) énekelt. Négy év kihagyás, családdal együtt töltött idő után azonban most visszatért a bandába, aminek élén ezidő alatt a holland Nick Holleman állt.

Geoff Thorpe gitáros / zenekarvezető elmondta: “Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Brian visszatért közénk! Az élet néha igencsak fura módon zárja be azokat a bizonyos köröket...”.

Holleman a jövőben szeretne egyéb projektekre koncentrálni, de Thorpe szerint az ex-énekes továbbra is "a család" tagja marad. A gitáros így nyilatkozott: "Semmiféle rosszmájúság nincs a dologban - a legjobbakat kívánjuk Nick-nek; és köszönjük neki ezt a fantasztikus négy évet, amit stúdiózással és turnézással töltöttünk együtt!". (Holleman egy albumot rögzített a bandával: a 2016-os évben megjelent 'Concossion Protocol'-ról bővebben itt írtunk)

Itt még azonban nincs vége a dolognak! A Vicious Rumors új szólógitárost is bemutatott; mégpedig egy portlandi virtuóz, Gunnar DüGrey személyében. A mindössze 18 éves Gunnar már most világ-klasszis zenésznek számít - olyan neves gitárosok sorai közt emlegetik őt Amerika-szerte, mint Jeff Loomis, Vinnie Moore és Mark McGee. Thorpe elmondta: “Gunnar stílusa, produkciója és tehetsége szinte nem is evilági!”...

2017 nyarán a banda megújult felállása fellépett a német Bang Your Head fesztiválon, alamint lebonyolít egy kisebb klub-turnét, melynek keretében ellátogattak a legendás eindhoveni Dynamo Klubba is.


Turnéra indul és új DVD-t ad ki a VICIOUS RUMORS a 'Digital Dictator' album 30. évfordulója alkalmából
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás