Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

MADBALL - itt az új klip a 'For the Cause' albumról: 'Freight Train'


2018-09-16

A legendás hardcore csapat nemrég kiadta új nagylemezét. A 'For the Cause' június 15-én jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából.

Freddy Cricien énekes így szólt: “Elmondhatatlanul izgatottak vagyunk, hogy végre kiadhatjuk a 'For the Cause' albumot!! Kevés annyit mondani, hogy elégedettek vagyunk a végeredménnyel, mivel ennél jóval többről van szó! Ez a lemez egyértelműen jellemzi bandánk jelenlegi helyzetét... hangzását, elménk állapotát, ambícióinkat, vénáink áramlását, attitűdünket!”.

Az új album keverését és maszterizálását a neves Tue Madsen végezte el, a dániai Antfarm Stúdióban. A társ-producer Tim Armstrong (Rancid) volt, aki egyébként az egyik új dalban vendégként is feltűnik. Freddy Cricien ennek kapcsán elmondta: “Tim és a Madball kapcsolata hosszú múltra nyúlik vissza - ő egy régi barátunk, és nem mellesleg egy roppantul tehetséges srác! Egy vérbeli legenda. Ő hívott meg minket egy közös stúdiózásra, ami végül fantasztikusan sült el; minden organikusan került a helyére. Elmondta, hogy az első naptól kezdve tiszteli bandánkat, és nagyon izgatott, hogy a részese lehet ennek a projektnek. Nagy megtiszteltetés nekünk is, hogy Tim szerepel ezen az albumon!”.

Hoya Roc basszusgitáros megjegyezte: "Egy igencsak erős albumot tettünk le az asztalra. Olyan érzésem van, mintha a Pulp Fiction című filmben lennék! A hardcore minden stílusát felvonultatjuk ezekben a dalokban. Rendkívül különleges dolgot sikerült megalkotnunk!".

A lemezen vendégszerepel a legendás rapper / színész / frontember, Ice-T (Body Count) is, aki így nyilatkozott: “Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a legendás Madball albumán szerepelhetek. A Body Count igencsak közel az NY-hardcore stílushoz; szóval szinte magától értetődő ez a kollaboráció”. Cricien hozzátette: "Nagy megtiszteltetés számunkra is, hogy Ice-T velünk stúdiózott! Jómagam is az ő zenéjén nőttem fel - és ebbe beleértem a korai hip-hop lemezeket is. Ice-T egy ikonikus figura, egyben egy világ-klasszis művész - ritka, amikor ez a kettő így összejön! Ice nem mellesleg nagyra becsüli az NYHC-t és a Madball-t - neki ezek jelentik a világot. Szóval ideje volt, hogy létrejöjjön ez a kollaboráció".

A Madball a 'For the Cause' előzeteseként nemrég kiadta a lemez címadó dalát. Ez a 'Family Biz' split-EP-n szerepel (amit a Wisdom Of Chains zenekarral közösen rögzítettek). A kislemezt itt lehet megrendelni. Május elején megjelent a nagylemez első hivatalos single-dala, az 'Old Fashioned' is - ez lentebb elérhető szöveges videó formájában. Egy hónappal később bemutatták a 'Rev Up' című szám hivatalos klipjét is; a megjelenés napján pedig bemutatták a 'The Fog' dal kisfilmjét - alább ezeket is meg lehet nézni.

A 'For the Cause' teljes dallistája így néz ki:

01. Smile Now Pay Later
02. Rev Up (feat. Sick Jacken)
03. Freight Train
04. Tempest
05. Old Fashioned
06. Evil Ways (feat. Ice-T)
07. Lone Wolf
08. Damaged Goods
09. The Fog (feat. Tim Timebomb & Steve Whale)
10. Es Tu Vida
11. For You
12. For The Cause
13. Confessions (CD / LP bónusz track)

Szeptember közepén bemutatták a 'Freight Train' című szám hivatalos klipjét is; méghozzá annak apropójából, hogy szeptember 18-án észak-amerikai turnéra indul a banda, a Suicidal Tendencies társaságában. Október végén továbbá lebonyolítanak egy kisebb turnét a Vietmon, a Coldside, valamint a Comeback Kid zenekarokkal közösen (minderről itt lehet bővebb infókat találni).

Az első hat album-ízelítő - ami a stúdiós munkálatok összefoglalója - itt tekinthető meg:


MADBALL - itt az új klip a 'For the Cause' albumról: 'Freight Train'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás