Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

THE RAVEN AGE - bemutatta új klipjét Steve Harris fiának bandája; pénteken jelenik meg a második album


2019-03-03

Az Iron Maiden legendás basszusgitárosának fia, George Harris és bandája, a The Raven Age néhány hónapja egy vadonatúj videoklipben mutatja be új frontemberét.

A The Raven Age énekese az egykori Wild Lies-frontember Matt James lett. Az új tag így nyilatkozott: “Óriási megtiszteltetés és izgalom számomra, hogy a The Raven Age-család részévé válhatok. Olyan érzésem van, mintha mindig is köztetek lettem volna; de ugyanakkor rájöttem arra is, hogy a lehetőségek tárháza végtelen ebben a bandában”.

A The Raven Age - aminek felállását George Harris és Tony Maue gitárosok, Matt Cox basszusgitáros és Jai Patel dobos teszi teljessé - 'Surrogate' címmel osztotta meg vadonatúj single-dalát / videoklipjét (2018 áprilisában), amiben bemutatkozik Matt James.

Hihetetlenül nagy mértékű izgalom uralja a The Raven Age köreit, amióta Matt csatlakozott a felálláshoz” - mondta George Harris. “Matt egy rendkívül tehetséges énekes, akinek révén új élet költözött dalainkba. Alig várjuk már, hogy mindenkinek megmutathassuk, mit művelt az új felállás a stúdióban! Ennek első ízelítője a ‘Surrogate’, amiből ti is rájöhettek, milyen kiváló énekes Matt”.

A banda novemberben új videoklippel jelentkezett: a 'Betrayal Of The Mind' forgatása a Dark Fable Media közreműködésében zajlott. A tagok ezzel a single-dallal a mentális betegségek súlyosságára hívják fel a figyelmet. A single első hónapban eladott példányainak bevételét teljes egészében a depresszióban szenvedőket segítő Blurt Alapítvány javára írják jóvá.

A The Raven Age egy londoni dallamos metalbanda, melynek öt alapító tagja "rövid idő alatt nagy barátságra tett szert, közös zeneszeretetük és dalszerzői érzékük révén". A Dan Wright és George Harris gitárosok által 2009-ben megalapított együttes 2014. július 5-én adta ki debütáló EP-jét. A lemez munkálatainak idejére már teljes volt a felállás: Matt Cox basszusgitáros 2012-ben, Michael Burrough énekes és Jai Patel dobos pedig 2013 elején csatlakozott a bandához, ami első turnéját Steve Harris mellék-projektje, a British Lion-t kíséretében bonyolíthatta le.

A The Raven Age 2016-ban egy újabb nagyszabású projektben vett részt; ugyanis magát az Iron Maiden-t kísérte világkörüli The Book Of Souls turnéján. A két zenekar (plusz az Anthrax) először Dél-Amerika nagyvárosait járta. Ezt követte néhány észak-amerikai, japán, kínai, ausztrál és dél-afrikai dátum; nyáron pedig lezajlott az európai turné, aminek keretében a Raven Age is fellépett néhány híres fesztiválon (mint például a Download). A banda már ekkor bejelentette azt is, hogy a koncertek között véglegesítik első nagylemezük dalszerzői munkáit; amint pedig véget ér a turné, nekilátnak a felvételeknek is. Bemutatkozó albumuk 2017. március 17-én jelent meg, a BMG jóvoltából (erről bővebben itt írtunk).

Miután lezajlott egy újabb európai turné az Anthrax előzenekaraként, Michael Burrough énekes kilépett a bandából; így néhány hónap szünet következett. Miután azonban ismét teljes lett a felállás, 2019-ben újabb album és koncert-sorozat várható!

Az új énekes, Matt James egy kisebb brit turnén mutatkozott be élőben a Raven Age színeiben. A Savage Messiah előzenekaraként turnézó banda április közepén bejárta Nottingham-et, Manchester-t, Glasgow-t, Newcastle-t, Birmingham-et és Londont is. A nyár folyamán több európai fesztiválon is felléptek - köztük a soproni VOLT-on is - többnyire az Iron Maiden előzenekaraként.

A nyári körút végeztével a banda megkezdte a munkálatokat debütáló albuma, a 'Darkness Will Rise' folytatásán; eközben pedig egy nagyszabású észak-amerikai turnét bonyolítottak le.

Mint most kiderült, a banda következő nagylemeze 'Conspiracy' címmel jelenik meg 2019. március 8-án (az előrendeléseket itt lehet leadni)!

 

 

A tracklista:
01. Bloom Of The Poison Seed
02. Betrayal Of The Mind
03. Fleur De Lis
04. The Day The World Stood Still
05. Stigmata
06. Surrogate
07. Seventh Heaven
08. Forgotten World
09. The Face That Launched A Thousand Ships
10. Tomb Of The Unknown Soldier
11. Scimitar
12. Grave Of The Fireflies

Az album legújabb single-dala, a 'Fleur De Lis' lentebb elérhető szöveges videó formájában.

Újabban megjelent a 'The Day The World Stood Still' dal videoklipje is:

A lemezbemutató turnét 2019 márciusában és áprilisában rendezik meg Nyugat-Európában és az Egyesült Királyságban. A körút beosztása a lenti plakáton olvasható:

 


THE RAVEN AGE - bemutatta új klipjét Steve Harris fiának bandája; pénteken jelenik meg a második album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás