Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Kedvcsináló az Ancient egykori énekese és bandája, a THOKKIAN VORTEX új albumához


2019-01-08

A Thokkian Vortex egy black metal banda, amit Lord Kaiaphas, a norvég Ancient zenekar egykori (1995-1998) énekese alapított.

A Thokkian Vortex második albuma 'Thy Throne Is Mine' címmel jelenik meg. Ezen az albumon egy új felállás mutatkozik be, aminek tagja Lord Sabnock (Major Arcana) gitáros, Sil basszusgitáros és Asmodevs Draco Dvx (Azrath-11, Naer Mataron, Kurgaall, Ancient, Melechesh, etc.) dobos. Vendégként Marcelo “Mantus” Vasco (Patria, Mysteriis) szólógitározik a lemezen, aki egyébként egy neves borító-tervező grafikus (Slayer, Kreator, Dimmu Borgir, 1349, Borknagar, stb.).

A 'Thy Throne Is Mine' album kevesebb szimfónikus elemet tartalmaz, mint elődje, az 'Into The Nagual', de ettől függetlenül egy jóval összetettebb, komplexebb anyagra kell számítani: ez egy "egészséges black ‘n’ roll-dózis", aminek témája ősi sumér mítológiák, apokaliptikus sátánizmus és mezo-amerikai okkult irodalmi művek köré épül.

Ahogy azt a Thokkian Vortex-től megszokhattuk, az új lemezre is felkerült egy feldolgozás; méghozzá a '70-es évekbeli okkult rockbanda, a Black Widow 'Come To The Sabbat' című klasszikusa, amiben egy ismert prog-metal furulyás, Danielle Sassi (Storchi) vendégeskedik.

Hamarosan közzéteszik az új album részleteit... de addig is alább elérhető az első kedvcsináló:

Legutóbbi hír a banda kapcsán: 2018. április 13-án, pénteken bemutatták a 'Huginn And Muninn In The Realms Of Mist' című szám hivatalos klipjét. Ez az epikus dal a Thokkian Vortex 2016-os, 'Into the Nagual' című albumán szerepel. A videó - amit Mark Inberg rendezett és szerkesztett - "a black metal művészet csúcspontja". A fekete-fehér kisfilmben egy sámán kalandozásait követhetjük figyelemmel.

Az 'Into the Nagual' album 2016 januárjában jelent meg, a svéd Unexploded Records jóvoltából. Ez a kiadvány nem egy szimpla black metal-lemez; lévén több különféle stílus és zenei elem keveredik rajta: blast-beatek és D-beatek, shred-szerű gitárszólók, nagyzenekari betétek, atmoszférikus billentyű-témák, stb... nem is beszélve Lord Kaiaphas jellegzetes vokáljairól. A lemezen több neves vendég is szerephez jutott - köztük Lord Ahriman (Dark Funeral) és Scorpios (ex-Melechesh).


Kedvcsináló az Ancient egykori énekese és bandája, a THOKKIAN VORTEX új albumához
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás