Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új szóló-klipet tett közzé Lee McKinney, a BORN OF OSIRIS gitárosa


2020-05-02

Lee McKinney kétségkívül a modernkori prog-metal mozgalom egyik pionír alakja; lévén ő a műfaj egyik legsikeresebb bandája, a Born Of Osiris fő zeneszerzője / gitárosa.

Habár Lee McKinney-t a legtöbben a Born Of Osiris vezér-egyéniségeként ismerik, saját stúdiójában (Osiris Studios) további bandák albumait produceri és keveri. Nem mellesleg itt készült bandája két legsikeresebb albuma, a 2011-es 'The Discovery' és a 2013-as 'Tomorrow We Die Alive'. Lee emellett otthon van az elektronikus zenében is: DIMIR néven vezet saját projektet, ami szintén nagy sikerekkel büszkélkedhet az adott színtéren.

Amellett, hogy McKinney és társai nemrég új Born Of Osiris albumot adtak ki, jutott ideje elsőszámú szóló-projektjére is, melynek színeiben tavaly év elején bemutatotta első, instrumentális dalát, a 'Skylasher'-t - ez lentebb meghallgatható.

"Lévén 16 éves korom óta a gitár az életem, mindig is arra vágytam, hogy kiadhassak egy önálló instrumentális albumot. Miután meghallottam az 'Ah Via Musicom'-ot Eric Johnson-tól, a 'Perpetual Burn'-t Jason Becker-től, a 'Surfing with the Alien'-t Joe Satriani-tól és a 'Passion and Warfare'-t Steve Vai-től, csak még erősebb lett bennem az elhatározás, hogy minden áron valóra kell váltanom álmaimat" - közölte Lee, majd így folytatta: "Ez a szóló-projekt a következő Born Of Osiris album dalszerzői munkálatai közben jött létre. Hogy őszinte legyek, akkoriban kissé munka-mániás voltam, főként a turné-mentes időkben. Minden napom úgy telt, hogy reggeli után azonnal stúdióba vonultam - onnan pedig volt, hogy egészen éjfélig nem másztam elő. Az utóbbi években egyébként is visszafogtam magam - például kevesebbet járok szórakozni -; így több időm jut saját zenei projektjeimre. Amiről jelenleg szó van, az immáron a harmadik önálló zenei megmozdulásom. Ahhoz, hogy ezeket a törekvéseket balanszba hozzam, nagy áldozatokra van szükség, de úgy érzem, kifizetődő minden erőfeszítés".

McKinney 2019. március 29-én kiadta 'Infinite Mind' című szólólemezét, a Sumerian Records jóvoltából. A zenész a munkálatok kapcsán elmondta: "Első szólóalbumom stúdiós véglegesítését az új Born Of Osiris album felvételeinek végeztével kezdtem meg. A nyolc évnyi folyamatos turnézás során rengeteg végtelenül tehetséges zenész barátra tettem szert - ezen a lemezen pedig igyekeztem felsorakoztatni közülük a lehető legtöbbet. Szerintem a jelenlegi zenei szcénán rendkívül kevés kollaboráció valósul meg; pedig ebben a témában nagyon sok potenciál van - én ennek előnyeit szerettem volna kihasználni".

Bővebb infók az 'Infinite Mind' albumról, rendelés itt.

A tracklista:
01. A Clock Without A Craftsman
02. Amanuensis
03. Rising Tide
04. The Sun And The Wind
05. A Neverending Explosion
06. Astrolabe
07. Truthsayer
08. Infinite Mind

2020 májusában megjelent a 'Rising Truth' dal hivatalos videoklipje - ez itt érhető el:

Alább elérhető két másik új dal, a 'The Sun And The Wind' és az 'A Neverending Explosion' is (ez utóbbi "a lemez legkeményebb tétele"), valamint megtekinthető az előbbi dal dobos playthrough-videója, amit Aaron Stechauner prezentál. Továbbá elérhető a 2020 februárjában megjelent 'Astrolabe' videoklipe, illetve megtalálható a hivatalos album-előzetes, aminek révén belehallgathatunk az új dalokba:


Új szóló-klipet tett közzé Lee McKinney, a BORN OF OSIRIS gitárosa
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás