Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

NONEXIST - a Dark Tranquillity frontembere énekel az új, 'A Meditation Upon Death' című dalban (premier)


2018-04-16

A Nonexist nevezetű svéd progresszív death-thrash banda egy vadonatúj EP-t jelentett be.

Johan Reinholdz (Andromeda, Skyfire), a Nonexist énekes-gitárosa a következőket nyilatkozta: "Az 'In Praise Of Death' című EP főhajtás a death metal műfaj előtt, mivel ez a zene fontos meghatározója volt gyerekkoromnak. A '80-as évek végének / '90-es évek elejének old-school bandái és a '90-es évék közepének melodic death metal bandái voltak tehát a legnagyobb hatással erre az albumra. Konkrétan ezeknek a bandáknak szerenék köszönetet mondani: Morbid Angel, Massacre, Merciless, Nihilst / Entombed, Carnage, Dismember, Death, Malevolent Creation, At The Gates, Carcass, Terrorizer, Dissection, Grave, Dark Tranquillity, Sepultura, Eucharist, Edge Of Sanity, Pestilence, Deicide, Bolt Thrower, Vader. Egyúttal köszönöm az alábbi tehetségeknek is, akik vendégként vettek részt az album munkálataiban: Mikael Stanne, Chris Amott, Markus Johnsson, Kalle Nimhagen és Alexander Wittbom".

A Nonexist zenekart a 2000-es évben alapította Johan Reinholdz. Énekesként az egykori Arch nemy-vokalista Johan Liiva, dobosként pedig Matte Modin (ex-Dark Funeral, Raised Fist) csatlakozott hozzá. Ez a felállás vette fel a 200-es debüt-albumot, a 'Deus Deceptor'-t. Ezután egy hosszabb szünet következett, de 2012-ben újjáéledt a Nonexist, egy 'From My Cold Dead Hands' című album kiadása révén. Ezt követte a 2015-ös 'Throne Of Scars' és a 2016-os 'The New Flesh' EP (2016) - ez utóbbi volt az elő, amin maga Reinholdz énekelt és gitározott.

A Nonexist új kiadványa, az 'In Praise Of Death' EP hangmérnöke maga Reinholdz volt; a maszterizálás Markus Nilsson és a Sunnanå Studio nevéhez fűződik. Az alap-felvételek a Malmö-beli Multipass Stúdióban zajlottak. A borító szintén Reinholdz műve. A június 29.-i megjelenést az 'A Meditation Upon Death' című single hivatalos videója vezeti fel - ebben a dalban (ami április 27-én jelenik meg digitális kislemez formájában) a Dark Tranquillity énekese, Mikael Stanne vendég-énekel.

A tracklista:
01. Cancerous Disembodiment (vendég: Kalle Nimhagen)
02. A Meditation Upon Death (vendég: Mikael Stanne, Chris Amott)
03. Dead Black Embrace (vendég: Markus Johnsson)
04. Bloody Carnal Sorcery (vendég: Kalle Nimhagen)
05. Reduced To Ash (vendég: Alexander Wittbom)


NONEXIST - a Dark Tranquillity frontembere énekel az új, 'A Meditation Upon Death' című dalban (premier)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás